Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Kelby napsal(a) v č. 403: "ale včera ráno v 8.00 dávali dokument o bitvě v Ardenách. Škoda, že jsem to nenahrál." 99% dokumentů o WW2 vysílaných v neděli ráno na Primě mám nahraných na videu např.Tajemství 2.světové války-26.dílů ,Vize války -zatím 5.dílů ,Slavné tankové bitvy-4.díly ,Druhá světová válka:úplná historie-13.dílů ,Válka v barvě-6.dílů , atd. Sice se moc v Neděli nevyspim ,ale stojí to za to . |
|
|
|
Pavel napsal(a) v č. 390: "Dají se koupit na DVD i na video kazetě" Rád bych ten seriál na videokazetě sehnal,naposledy jsem ho viděl asi před 20 lety .Nevíš kde se to dá sehnat? A je to v češtině? |
|
|
|
Hofi: Myslím, že sa to bude dať vybaviť (poznám sa so všetkými osobne). Keď sa odvoláš na mňa, určite ti to umožnia. Myslím tým samozrejme pyrotechnikov, nie hliadky. | |
|
|
Milo + jasan + Jaro: Zaujímavá debata - opäť som sa niečo nové dozvedel. Škoda len tých emócií. Milo + jasan: Áno, na mysli mám hlavne Dargov. Nemajte strach, ja sa bojím vziať do ruky čokoľvek, čo je väčšie ako puškový náboj. Milo: Nabudúce to už určite nahlásim, myslíš, že by mi policajti dovolili dívať sa na zneškodňovanie? |
|
|
|
Hartmann: No jeje. :) A to ne jen jaci taci Cinani, ale elitni cinske divize. Nejlepe vicvicene a vyzbrojene s nejschopnejsimi veliteli a s ostrilenymi veterany. | |
|
|
A Číňani :) | |
|
|
Hartmann napsal(a) v č. 416: "Ona tam vlastně kromě letectva jiná americká jednotka nebojovala. Stilwell měl pod sebou hlavně Čankajškovy Číňany, že? :))" Presne. Diverzanti boli jediná americká jednotka operujúca na území Barmy. Potom tam boli už len Briti. |
|
|
|
Ona tam vlastně kromě letectva jiná americká jednotka nebojovala. Stilwell měl pod sebou hlavně Čankajškovy Číňany, že? :)) | |
|
|
Hartmann: Jojo, rikalo. A to si asi vyjimka, ja spise znam lidi, kteri znaji jejich prizvisko a nevedi o jejich vojenskem nazvu. | |
|
|
DuGalle: Super. :) | |
|
|
Dzin...tak o tom samozřejmě vím, ale nevěděl jsem, že právě těmhle se říkalo Merilovi záškodníci | |
|
|
Dzin: Někde jí vyhrabu a pak už se jenom domluvíme, jak ti jí dodám. Kazeta je samozřejmě origo, žádná x-tá kopie z TV. Na němčinu kašli, důležité jsou ty záběry a ty jsou fuckt pěkné. Baterie z bitevních lodí tvořící baráž proti nalétávajícímu žlutému árijci, cvrkot na letadlových lodích, bordel v hořícím Pearl Harboru. Já tu kazetu viděl snad jenom jednou, tichomoří není moje parketa. Kupoval jsem jí v proslulé porevoluční euforii nákupů v SRN, nešlo odolat... |
|
|
|
Jinak jsem je, jak je u mne zvykem, promeskal...:( | |
|
|
DuGalle: Ikdyz nemcina neni moje oblibena rec, moji zvedavost o zminenou kazetu si jiste podnitil...:) | |
|
|
Hartmann: Jasne ze existovali. Oficialni nazev znel 5307. smisena brigada (5307. Composite Unit) a ve znaku meli cerveny blesk, hvezdicku a takove radoby slunicko...:) | |
|
|
Myslim | |
|
|
Hartmann napsal(a) v č. 402: "Koukal jsem a to, škoda, že tam nebyla ta závěrečná bitva." Mysliš boj o leteckú základňu v Mytkine? Obdivujem ich, že ju napriek tým chorobám a neschopnosti bojovať nakoniec dobili. |
|
|
|
Kelby napsal(a) v č. 403: " včera ráno v 8.00 dávali dokument o bitvě v Ardenách." Sakra, ja som to prespal. |
|
|
|
Někde se mi doma válí německy mluvící kazeta se sestřihem zpravodajských záběrů z tichomoří - od P.H. až po Okinawu (např. hořící lodě v P.H., útoky Kamikaze apod). Jelikož jsem video jako zastaralý prostředek v neděli odpojil a založil do skříně, nabízim tuto kazetu někomu, komu by to něco přineslo... | |
|
|
Merril's Marauders samozrejme existovali, byli vytvoreni podle Wingateovych Cinditu a dost se proslavili za boju v regionu CBI. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce