Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
taylor: vobec neslo o dostojnikov. vsetko kvoli ducemu. ten si zmysli grecko, tunis, sudan, kenu atd atd a prd z toho. najskor nech zvazi sily a potom nech zacne konat. jedine co mali taliani dobre bolo namornictvo. len sa cudujem, že ho nevyuživali v plnej miere. inak nema niekto film Mandolina kapitana coreliho (dufam ze som to nesplietol). o com to je??????? | |
|
|
Jossif: Bataliu bych popsal stejne jako to udelal Joseph Ryan v samotným filmu: "Nedivím se, že Itálie prohráva válku když má takové dústojniky". | |
|
|
to DuGalle: Myslím že to byly Arada. | |
|
|
Hartmann: Neviem. L alebo V. To máš jedno. | |
|
|
Je to dlouho co jsem to viděl ale tehdá mě napadlo Bf-108. I když... | |
|
|
Jossif: Tak to si ještě hodně vrývej do paměti siluetu Bf 109 :)) Je pravda, že na sporťáky se filmaři docela snažili...lze z toho alespoň poznat, které ledadlo se to snažili simulovat.... Nebyl to náhoudou Batavia ? |
|
|
|
Tie 109iny vypadajú náhodou jak ozajstné | |
|
|
AJ tak sa mi najviac lúbilo jak súdili Batáliu a jak si ten kríž s čiapky hodil na zem a oplul ho a kecal Orianimu nech to preloží. Starý taliansky mazákl . Aj sa mu to vyplatilo. nakoniec z toho bol len hajnclík. mám to na kazete a v priemere to kukám každé dva mesiace. | |
|
|
Hartmann napsal(a) v č. 453: "Nezapomenutelný jsou Bf 109 realizované sportovními letouny s vojenskou kamufláží " tak by mě zajímalo, který šílenec v Bf-109 by letěl kolmo na skálu a ještě trefil lávku V pátek sem byl na režisérském sestřihu Apocalypse Now. Ty jo, to byl film, přesně jak řekl Copola: "Ten film není o válce ve Vietnamu, to je Vietnam". Jenom škoda, že nenabídl všechny tři natočené (a v průbehu času vyměňované) konce... |
|
|
|
taylor: a ja. ďalšia by mala byť poľské ťaženie. | |
|
|
Jossif: Jo koukal sem to. Teším se na dalších 25 častí. | |
|
|
Kto kukal na Prime dnes o 8:00 dokument Nemecko 1933-1939 ? | |
|
|
taylor: Proc by to melo byt nerealne? Podle vypraveni babicky bych takovemu pristupu k valce (videlat kde mohu) u Americanu i docela veril. Utok na nemeckou stanici je super. Stejne tak i konec, kdy proste Nemce uplati a jeto. Presne takhle treba uvazovali prosti vojaci v Italii, kdyz si rikali, ze nabidnou kazdemu Nemci par desitek tisic dolaru za to, ze se vzdaji, nez aby je na nej dopravovali v munici. Kellyho hrdinove vybocujici s tehdejsich filmu a skvele je doplnuji. Podobne jako napr. Tucet Spinavcu. Nebo Branili jsme hrad a Peter Falk v nezapomenutelne roly pekare. | |
|
|
taylor: "Když se to povede jednomu, je to vítězství!" Dokonce ho mám snad i doma na videu. Nezapomenutelný jsou Bf 109 realizované sportovními letouny s vojenskou kamufláží |
|
|
|
Hartmann: A Von Ryanuv Express znáš? | |
|
|
Za chvíli si pustím Hlavu 22. To je naprostá klasika. | |
|
|
Von Ryanov Express. To je film. A hlavne parádny Frank Sinatra. | |
|
|
Dzin napsal(a) v č. 445: "taylor, jossif: Ja bych rekl, ze jste zhyckany modernimi efekty, 16mm filmem, laternou magikou a buhvi cim jeste a stara valecna klasika vas neuspokoji. A co treba Tucet spinavcu, Boj o Moskvu, Sevastopol, Hajili jsme hrad, Sokolovo, Dabelska brigada, Pribeh opravdoveho cloveka, Nejdelsi den, Zbrane pro Prahu, Dela z Navarone, Tankova brigada, Prilis vzdaleny most, Osvobozeni, Bitva o Britanii ci Kam orly neletaji?" Nemáš recht. Väčšina z těch filmú so jsi vyjmenoval patrí medzi mé oblíbené. Na Kelly's heroes se mně ale nepozdáva mnoho věci. Už samotní téma, hledáni pokladu počas zuřicí války je trochu... Anebo ten útok na neměckú stanicu z 1 Shermanem... Nebo ten konec s těma Tigrami ... karaya1: To s tým vlakem byl asi Von Ryan's Express. Zajatci se zmocnili vlaku a utekli nim z Itálie až do Švýcarska. Docela dobrej film i když opet pritažen za vlasy. |
|
|
|
dzin: Great Escape mi pouštěli v rodině v Anglii (měli DVD s ČESKÝMA!!! titulkama) a bylo to good... Jenom sem původně myslel, že to bylo, jak vojáci jedou vlakem v horách a hlavní hrdina ve finální scéně maká po kolejích za ním a nestíhá... Viděl sem posledních 15min a líbilo se mi to... Pak sem byl zklamán, když šlo o něco jinýho... Ale jinak to bylo taky good- Steve McQueen byl snad první motokrosař nebo jak se tomu pasportu nadává... | |
|
|
DuGalle: Ja vedel ze jsem jeste na jeden film zapomnel, samozrejmne, Velky utek, ten je take skvely! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce