Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
čet.Hrad: No jo v Úpici seženeš cokoliv kdykoliv. ...hmmm zajímavá ikonka.. Podle mě by se nějaký exkurze do koncentráků měly dělat, ať se ví, že život někdy není zrovna růžovej. |
|
|
|
Si děláš s odpuštěním pr*del !! Jezdím jako vedoucí na letní tábory (a nedělám si žádný iluze, protože tam jezdí pěkná sebranka), ale tohle je už fakt moc | |
|
|
čet.Hrad:to jo,protože v devítce se Druhá světová bere,ale já(jsem v v osmičce)osobně si myslím,že kdybych se asi dvou s vých spolužaček zeptala,co o ní vědí,odpověď by byla asi taková(všem se omouvám):"Mě takový blbosti nezajímaj!"(U nich to jsou teď asi nejmódnější drogy-posledně mi jedna řekla,že člověk musí mít takový "dobrý kámoše",který jí ji daj!To sem málem omdlela jako špalek | |
|
|
Dzin: Na to rychle zapomeň! Nic takovýho, teď už jsou jen výlety do Prahy s kulturníma akcema (tím bohužel opravdu nemyslím hospody ). Je to spíš polosoukromá iniciativa některých profesorů- třeba u nás na gymplu sme měli Osvětim, Věličku (nevím jak se to píše polsky), Krakow a Darkovičky (tak sem je zavedl i na MO-S 17 Štipky a s převrácenou střechou) a další rok údolí Váhu. Melyngar: Jsem sice starší (takže za těch 5 let se toho změnilo habaděj ), ale holky po skončení 9.třídy měly celkem přehled. |
|
|
|
Dzin(897):Nevím,jak jinde,ale u nás,myslím,ne.Ikdyž na škodu by to nebylo... K těm děvčatům:Těch,který to nevěděj,je málo(povětšinou by si vzpomněly aspoň na Hitlera |
|
|
|
curahee:Ty Tigři vypadali jak krabice od mléka.Tento film mě nějak až moc nenadchl.Řekl bych,že Sokolovo bude lepší a to říkám už po shlédnutí prvního dílu. | |
|
|
Co takhle pokecat zitra vecer,dnes uz koncim v praci? | |
|
|
Jmenuje se "Horici snih",co rikas tem radoby tigrum? | |
|
|
curahee:Jenom otázka.Jak se jmenuje ten film,kde bojuje ta dělostřelecká baterie a brání přístup ke Stalingradu???To víš,ve svém věku azbuku moc neovládám | |
|
|
A čo Pianista? Videl niekto z vás tento film? | |
|
|
Dělají se ještě na základce exkurze do Terezína? | |
|
|
Melyngar: (892) "Ale v klidu:myslím,že některý mý spolužačky by možná nevěděly ani tohle" Tak to mi spadl kámen ze srdce, já už si říkal, že by dnešní děvčata byly tak moc chytré! |
|
|
|
Bart S. napsal(a) v č. 893: Hned po revoluci jsem byl v Krakově a jeden den jsem si udělal zájezd do Osvětimy. Nebudu hovořit o tom jaký dojem udělaly ty sbírky na mně (celá místnost plná brýlí , celé místnosti zaplněné vlasy z lidí, celá místnost plná různých medvídků a hraček mrtvých dětí atd.). ale viděl jsem tam zájezd jakéhosi gymnázia z Německa. Než šli dovnitř, byla to třída jako každá jiná, různě se hádali a pošťuchovali. Pak ty děti vylezli z těch budov a nikdo z nich ani nepromluvil, jen v očích měli výraz který se nedá popsat - něco mezi hrůzou a totálním nechápavostí. "Nejlepší jsou takový lidi, halvně děti na základce který si z toho dovedou dělat srandu a zlehčovat to a potom co to uvidí na vlastní oči, jim spadne čelist... Kdo neviděl koncentrák na vlastní oči nepochopí..." |
|
|
|
Bart S.:Přesně tak.Neříkám,že všichni,ale valná většina puberťáků si z toho vydrží dělat "prdelky" dost dlouho.Ale nepřála bych jim to zažít... | |
|
|
K těm koncetrákům. Nejlepší jsou takový lidi, halvně děti na základce který si z toho dovedou dělat srandu a zlehčovat to a potom co to uvidí na vlastní oči, jim spadne čelist... Kdo neviděl koncentrák na vlastní oči nepochopí... | |
|
|
Hartmann:No třeba proto,že většina holek moc věcí o Druhý světový neví a koncentráky jsou tak nějak nejznámější věc(spolu s Hitlerem,fašismem..apod)A taky se to bere ve škole,takže koncentráky v hlavě uvíznou asi nejvíc Ale v klidu:myslím,že některý mý spolužačky by možná nevěděly ani tohle |
|
|
|
Hartmann napsal(a) v č. 890: Hlavně ten Šindlerův seznam. Třeba ta scéna s inženýrkou stavby... "I když Schindlerův seznam a Band of Brothers-Why we figth byly hustý..." |
|
|
|
Melyngar: Můžeš mi vysvětlit, proč pro většinu holek platí Druhá světová válka=Koncentráky a nic jiného? . Navím jak kolegové, ale mě na WW2 zrovna holocaust netáhne. I když Schindlerův seznam a Band of Brothers-Why we figth byly hustý... |
|
|
|
Dodnes vzpomínám na jeden film-"Pramen života".Dávali ho dva dny po sobě,ale vždycky sem ho viděla asi jen do půlky.Do teď mě strašně mrzí,že sem si ho nenahrála.Hlavní námětem byl Lebensborn.Kdo jste to viděl,víte o čem mluvím... | |
|
|
curahee:Fakt včera.Jenom že jsem to teď dostal |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce