Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Dzin:Ne v poho.Tve oči mě uklidnily | |
|
|
FUJ06: Aale no tak To výš, že když to budu mít volně doma, že pošlu... | |
|
|
Dzin: Hele,domluvím se s curaheem a že bych ti to poslal rovnou ja. |
|
|
|
FUJ06: Tak to tedy opravuji, z videopůjčovny jsem nikdy nic neokopíroval a nepočítam s tím ani do budoucna... A máš utrum... | |
|
|
Dzin:Že bych tě udal .Tak pak se domluvíme | |
|
|
DuGalle: Nad tím jsem už také uvažoval, ale právě že to nevím jistě. | |
|
|
FUJ06: KDyž seženu druhé video. Ona je u nás ve vydeopůjčovně a já už se drahnou dobu chystám, že si ji zkopíruji. | |
|
|
Dzin:Nebylo to jedno z pokračování Tuctu špinavců? | |
|
|
Dzin:To víš.Made In USA Ale tak už to bývá.Oni z té 2ww dělají nudnou věc.Ale mě nepřesvědčí Na Alamein se raději ani nedívej Dzine.Byl by si ochoten poslat mi tu tankovou brigádu??? |
|
|
|
Alamein jsem zatím ještě neviděl (mám ho ale nahraný), tak jsem zvědaví, Já jsem ještě vyloženě strašný válečný film zatím neviděl, vždy jsem v něm našel nějaké to pozitivum. Třeba ve zde tolik zatracované Sahaře, no uznejte sami, není na ty hory mrtvých nácku krásný pohled? Ale třeba já osobně jsem si poslední dobou moc pošušňal na "Komando deset z Navarone". Což mě přivádí na dotaz, jak jse jmenoval americký film z prostředí balkánské partyzánské války? Hrál v něm Telly Savalas a byla tam úchvatná bojová scéna ve městě, kdy byl třeba úžasný pohledn na starého Popa, jak hází po Němcích granáty? Já ho viděl hodně dávno a a ještě ne celý... | |
|
|
Mimochodem, jsi mi připomněl, úžasnou hlášku z italské fronty z roku 1918, která dostává pointu až během času, kdy bouřící se Italští vojáci nechtěli bojovat, raději se chtěli nechat zajmout "Rakušany" a proto volali: " Mi chceme do Mauthausenu". | |
|
|
Bart S.: (918) Nemusíš ani do Osvietimi či Mauthausenu, stačí zajet do Terezína a nechat se "zavřit" do ubytovací jednotky. Ve chvíli, kdy je vás tam trochu více, a ty si představýš, že tam bylo ještě 10x více lidí za války, ... | |
|
|
FUJ06+curahee: Add komunistické válečné filmy. Docela s vaším hodnocením souhladím. Ono se (mnohdy, jsou i vyjímky) jedná a kvalitně natočen s dobrým příběhem, ale právě ona politická angažovanost je silně znevažuje. Třeba "Tanková brigáda" je moc pěkný film, ale člověk musí vypustit onoho politruka, který je vše nejlepší a zatímco prozápadní kapitán je totálně prohnilí celý film... curahee: Někdy se musíme domluvit a já bych si od tebe ty filmy také nahrál. Alespoň bych si porádně rozšířil sbírku. |
|
|
|
čet.Hrad: (908) "...představit třídu nějakýh sígrů inklinujících k nacismu". To mi povídej, asi tak před 4 lety jsme přesně takovou "třídu" potkali a hned jsme jim s kamarádem šli rozmluvit, že hailování na ulici není zrovna ideální... A před třemi lety jsme vyhazovali s kamarádova baru 3 (jeho slova) "kinder" kteří vedli "velmi zasvěcené" tlachy o nacismu, doprovázené taktéž posuňky. Já bych je všechny nahnal do KT v roce 1945, když byly osvobozené, a ctěl bych viceět, jak by se tvářili... |
|
|
|
Melyngar: (905) To je správné, místo "džointa", granát do ruky. Ale je to fajn, když se i dívky zajímají o historii WW2. Nedávno jsem si v baru pokecal s jednou slečnou a do detailu jsme probrali Bitvu o Atlantik a Tichomoří. Ty jsi to asi nebyla, že? | |
|
|
čet.Hrad: (904) "Dzin: Na to rychle zapomeň! Nic takovýho, teď už jsou jen výlety do Prahy s kulturníma akcema (tím bohužel opravdu nemyslím hospody ). Je to spíš polosoukromá iniciativa některých profesorů- třeba u nás na gymplu sme měli Osvětim, Věličku (nevím jak se to píše polsky), Krakow a Darkovičky (tak sem je zavedl i na MO-S 17 Štipky a s převrácenou střechou) a další rok údolí Váhu." Tak to je škoda. Já si vzpomínám, když nás jako ještě docela malé "nahnali" do Terezína, a byl to zážitek na celý život. Co kdyby jsme se někdy, jako fronty, vypravili po "koncentračních táborech oblastech Evropských"? Pro některou omladinu by to byl alespoň zážitek. |
|
|
|
Melingar: (903) "K těm děvčatům:Těch,který to nevěděj,je málo(povětšinou by si vzpomněly aspoň na Hitlera" |
|
|
|
FUJ06 napsal(a) v č. 969: Taky dobry,zvlast ty panthery . " A Asterix a Oberix" |
|
|
|
A Asterix a Oberix??? | |
|
|
FUJ06 napsal(a) v č. 965: Bon jovi byl opravdu kouzelnej,aspon to rikala moje chot . "A co U-571???" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce