Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Mě se moc líbil "Boj o Moskvu", hlavně ona první část, kdy se Němci probojovávají k Moskvě. | |
|
|
BRUNNER: Pianista je skvelý film, spolu so Schindler's list. Najstrašnejšia bola scéna vyhodenia starčeka na vozíku - typický príklad teroru Feldgendamerie vo varšavskom gete. |
|
|
|
Brunner: u toho jsem se strašně nudil...... | |
|
|
Hofi: Ten film bol podľa mňa SUPER. Tragédia v ktorej každý podrazil každého (opak Musíme si pomáhat). Boguslaw Linda sa na tú rolu hodil perfektne. Záprdok mi liezol na nervy (vo filme, nič proti samotnému hercovi). |
|
|
|
Dzin: Ale aj tak vďaka. Lipton: Mne sa ten film páčil. Celkom realistický súboj s nožom. |
|
|
|
Aký je váš názor na film Je třeba zabít Sekala? | |
|
|
Hofi: Vím, včera, respektive dneska brzo ráno. | |
|
|
kaufi napsal v č. 1596: Neviete prosím vás niekto, že kedy bude repríza? (Teda ak vôbec bude.) "v neděli 11.7. na ČT2 večer na téma: Od ČSLA k AČR 21:30 BAHNA" |
|
|
|
Ondra US: NEvím jak jiným, ale mě osobně se seriál líbil. | |
|
|
pawel: tenhle email by snad mohl ještě fungovat... [email protected] Jinak se když tak přihlaš na diskusní server hofyland a kontaktuj ID: Zany... |
|
|
|
Není to úplně film a ani o ww2, ale určitě tam budou nějaké záběry ze tří ukázek z ww2, které jsme na Bahnech s ostatními kluby předvedli. v neděli 11.7. na ČT2 večer na téma: Od ČSLA k AČR 21:30 BAHNA Dokument ze cvičení pozemního vojska některých členských států NATO u příležitosti Dne pozemního vojska Armády ČR. Připravili V. Marhoul a V. Křístek Hlubiny vojenského prostoru Jince se jen jednou do roka otevírají široké veřejnosti. Je to u příležitosti Dne pozemního vojska AČR, známějšího pod názvem BAHNA. Setkají se tu profesionální vojáci s nadšenci z vojenských historických klubů, armáda představí svou nejmodernější techniku a různé jednotky předvedou efektní ukázky svého výcviku. Členové vojenských historických klubů se pochlubí svými pracně opravenými miláčky z různých epoch a utkají se v bodovacím závodě, v němž nejde o to dojet nejrychleji, ale dojet vůbec. Chystaný dokument přibližuje atmosféru příprav na tento "Den D", náladu celé akce a některé její výrazné účastníky. Milovníkům vojenské techniky přiblíží některé vzácné sběratelské kousky ze sbírek z muzea v Rokycanech a Lešanech a v neposlední řadě přiblíží i současnou tvář naší profesionalizující se armády. |
|
|
|
cinik:nebud skrta mel bych zajem, jestli je to teda mozny... Dekuju... | |
|
|
Znám člověka, který ho má na CD i s vlastnoručně vyrobenými českými titulky... | |
|
|
cinik: Film Talvisota natočil v roku 1989 fínský režisér Pekka Parikka a hrá tam Taneli Mäkelä a Vesa Vierikko, mám pravdu? Dá sa ten film zohnať u nás na DVD alebo VHS? |
|
|
|
Jinak doporučuji finský film Talvisota... Je docela realistický a dobře udělaný (i když Ryan to samozřejmě není)... | |
|
|
Keď už sa bavíme o DVD, tak prednedávnom na ňom vyšiel aj Longest Day - v čiernobielej verzii a s úplne vyhladeným obrazom a množstvom bonusov. Príklady (fotografie) toho aky pekný je ten obraz si môžete pozrieť v najnovšom čísle filmového mesačníku Cinema. | |
|
|
curahee napsal v č. 1579: Právě to nevím !! "Ne,ještě ne!Už to posílal?" |
|
|
|
Von Harry (1583) Zkus to přes Bonton.Každopádně v půjčovnách je už skoro 2 měsíce k mání.Já ji nedávno viděl poprvé a vřele doporučuji.Taky za sebe musím souhlasit s Kralikem nebo s Liptonem/nebo kdo to řekl/,že tenhle filmík je lépe shlédnout víckrát/dal jsem si to dvakrát a těším se až si ho shlédnu znovu a znovu/Zajímavý jsou bonusy akorát to chce ovládat dobře angličtinu. | |
|
|
Na dvd jsem viděl i "Příliš Vzdálený most"cca.400,-! | |
|
|
Battle of Britain už mám a je to na dvou DVD!! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce