Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Lipton napsal v č. 1881: Možná bys to pochopil lépe, kdyby sis všiml jedné větičky a to když onen seržant popisuje, že zrovna vezl toho desátníka na štáb, tj. na tu křižovatku se dostal pouze náhodou... "Ehm, problém nie je v tých nášivkách - tie sú korektné. Problém je v tom, že film sa odohráva v oblasti Baugnes (oná osudná križovatka pri Malmédach), kde žiadní výsadkári nikdy nebojovali!" |
|
|
|
Toto není soutěž,sám si vyskočil a začal si svojí starou písničku,napadl jsi mě první,uklidni se a vše bude happy! | |
|
|
To nemá cenu. Kapitulujem, dávam sa na ústup, si víťaz. Congratulations. | |
|
|
Lipton:Zkus si přečíst(1880)a uvidíš,že je tam množné číslo,to znamená,že nemyslím jen jeden film,ale více filmů!Einsteine... | |
|
|
Síce som sa zaviazal k ignorácii, ale urobím výnimku: curahee: Všimni si príspevok 1876 a 1879. Bavíme sa tu o konkrétnom filme, takže aký globál? Pravda je taká, že TY si nepochopil mňa (nič nové pod slnkom). |
|
|
|
Lipton:Zase si mě nepochopil,myslel jsem filmy v globálu,ne tento konkretní.. | |
|
|
Ehm, problém nie je v tých nášivkách - tie sú korektné. Problém je v tom, že film sa odohráva v oblasti Baugnes (oná osudná križovatka pri Malmédach), kde žiadní výsadkári nikdy nebojovali! | |
|
|
Lipton:Známá věc,filmy,kde hovoří o 101.a vojáci mají nášivky 82.! | |
|
|
Tiež som videl Saints & Soldiers. Je to dobrý film, ale jedna vec mi tam doslova vyrazila dych - nášivky znakov 101. výsadkovej divízie na rukávoch niektorých z amerických vojakov. A takisto to "True Story" v úvode filmu. |
|
|
|
DG:Jak ho hodnotíš,kolik z deseti? | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 1875: Jo tak to je nářez! Pamětníci si možná vzpomenou na časopis, který vycházel zhruba před deseti lety s názvem "Hrom" tedy ne "Blesk" kde psali, že Hitler doposud žije v někde v Brazilii je mu přes 100 let a domorodci ho mají za šamana z evropy a říkají mu strýček Adolfo...... "že Hitler zdrhl do Číny " |
|
|
|
Saints and soldiers: Docela zajímavý filmeček, byť omezený na osud čtyř osob a jejich snahu dostat se pěšmo k vlastním jednotkám rychleji, než postupující skopci. Poměrně dost se autoři vyblbli s technikou, z tanků je tam pár sekund vidět zapadlý a zasněžený Tiger ausf.B (patrně maketa)... |
|
|
|
Kdo si pamatuje, jak sem tady psal příběhy filmů z 50. let made in USA ?? Teď jsem se dozěděl to, že Hitler zdrhl do Číny a tam ho nějaký americký agent jménem George Gold našel a podřezal mu krk |
|
|
|
Videli ste niekto film Bataan (z roku 1943) s Robertom Taylorom v hlavnej úlohe? | |
|
|
Hofi napsal v č. 1871: Vyzerá to fakt celkom dobre...Už aby to bolo v kinách... "www.untergang.film.de" |
|
|
|
Super...neviete kedy to má prísť na SVK ? | |
|
|
brano + Glynwed:
Hofi napsal v č. 1788: "Toto by mohlo zaujímať hlavne Glynweda: www.untergang.film.de/ Pozrite si Trailer. Vyzerá to dobre." www.untergang.film.de |
|
|
|
Ale velice sugestivní scéna byla, když Goebelsova žena tráví svoje děti | |
|
|
Tú knihu mám,budem porovnávať... | |
|
|
Brano: Náhodou jsem z toho filmu viděl malé ukázky v televizi. Když jsem viděl Hitlera jak se teatrálně rozčilu na své generály, hrál mě v koutku úsměc. A když jsem viděl Goebelse a Goringa, tak už jsem se musel smát nahlas. Celé to na mě z těch několika ukázak působylo velmi placatě a křečovitě - při loučení Hitlera před sebevraždou úpěnlivé pohledy sekretářek říkající "Co si bes fás počnem", a proti nim zarputilá a odhadlaná tvář Hitlerova. No prostě k popukání. Dojem jako z nepodařené inscenace ČT . Ale byl tam i jeden krátký záběr z pouličního boje, to celkem ušlo. Ale určitě by si měl každý před shlédnutím tohoto filmu přečít knihu Poslední dny AH. www.moviegod.de/film_news_detail.php?id=4038 |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce