Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Ondra US: no to záleží na "vkusu každého soudruha" - podívej se na film a pak to tady popiš. Mne teda nějak nenatchl, ale oproti Pearl Harbor jsem se na něj dodíval... | |
|
|
ragaz: Na tohle se zeptej Algernona, ten bude o něm vědět vše. Já vím jenom, že existuje a zatím se mi ho bohužel zhlédnout nepoštěstilo. | |
|
|
Dzin(2171): on byl natočený film o 617. peruti? Jak je starý? | |
|
|
karaya1: Psal jsem, ale nemají zatím v plánu... | |
|
|
Dzin: zkus napsat do HBO, už se mi stalo, že na mé přání pustili jeden film, který jsem prošvihl. Pravda, ve čtyři v noci, ale pustili | |
|
|
ragaz: (2167) Takových filmů je více, co by chtěl člověk znovu vidět. U mě je to třeba i Boj o Moskvu, o kterém pochybuji, že ho ještě někdy v TV spatřím. | |
|
|
Ono se od Příliš vzdáleného mostu natočilo na západ od nás něco lepšího? Poslední co jsem viděl bylo "Přežili jsme Ardeny" - je to plně srovnatelné s "Bitvou o Ardeny" - kvalita tak H (hrůza) a horší. Těd se to alespoň odehrávalo v lese... V původní bitvě o Ardeny byla nejlepší tanková bitva natočená snad na poušti... Chtěl bych ještě jednou vidět "Jdi a dívej se" - kdysi dávno jdem to viděl na TVP a byla to fakt síla | |
|
|
Chlapci viděli jste už ten nový(na VHS) americký flák Eisenhower-velitel invaze???-řekl bych takový céčkový kousek... | |
|
|
Dzin napsala v č. 2163: To je pěkná pakárna ten kod Navajo "A Kod Navajo je toho jasným důkazem." |
|
|
|
karaya1: To je proto, že Woo je prostě režisér hong-kongských stříleček. A ať natočí, co natočí, ten film prostě tohle nezapře. A Kod Navajo je toho jasným důkazem. | |
|
|
Tak jsem konečně viděl Kód Navajo. Abych pravdu řekl, zarazilo mne již jméno režiséra, na Johna Woo nemám totiž příliš dobré reference. Až na předvídatelný děj, velikou naivitu válčících stran, scén přitažených za vlasy (kupř. jak se vydají pro rádio k Japoncům) a faktu, že Japonci slouží jako v podstatě cvičné terče neschopné i ve velké přesile se na něco zmoct... To opomíjím takové "detaily", že osamocený klečící mariňák trefí tři japíky v zákopu či že letouny shazují své pumy tak, že by je v reálu zničily apod... Abych to shrnul docela dobrý film, ovšem pouze jako oddychovka (po Dzinově: Woo realizoval svůj umělecký záměr ) |
|
|
|
Polata: To bych musel mít přehrávač DVD. | |
|
|
Už vyšlo prosincové číslo DiViDi s DVD "Nebeští jezdci"! Cena 299,-. Asi bude tvořit základ každé domácíc kolekce válečných filmů. | |
|
|
Ja sa teším na nový seriál Spielberga a Hanksa, ktorý bude natočený v štýle ich Bratstva a bude sa odohrávať v Pacifiku. Jednotlivé epizódy priblížia známe bitky akými bola napríklad Midway či Okinawa. Mrknite na túto stránku: www.upcomingepics.com/pacific_war | |
|
|
curahee napsal v č. 2155: Na to nemám moc času Ale někdy si ho udělám... "Na tenhle film je tu speciální téma,zalistuj!" |
|
|
|
Levant napsal v č. 2154: Na tenhle film je tu speciální téma,zalistuj! " Viděli ste Bratrstvo Neohrožených?Co si o tom myslíte?" |
|
|
|
Viděli ste Bratrstvo Neohrožených?Co si o tom myslíte? | |
|
|
www.volny.cz/titulkycz//info/MostURemagenu.htm | |
|
|
No jo..už jsem dlouho neviděl pořádný dokument..jen jednou..už nevím, jak se jmenuje Měl ale 10 dílu | |
|
|
Levant: buď rád, ušetřil sis spoustu nervů Karaya: já psal, že je to pro ty, co se chtějí pobavit. Spektrum je svými kvalitními pořady a roztomilým překladem pověstná...... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce