Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
3 x sláva, u nás v půjčovně mají na DVD Železný kříž, doufám že je v původním znění. Po U-boot další příjemné překvapení. | |
|
|
Johny: možná by se hodilo ostatním osvětlit ještě jednu stránku filmu, tedy onu příčinu vymření většiny posádky U-bootu :o) Prostě hollywoodská klasika stylu přežijí jenom hrdinové; všichni ostatní totiž zemřou na supernakažlivou meningitidu (ovšem důvod, proč jí zůstali ušetřeni všichni důležití aktéři, ví snad jen scénárista :o))) ) a U-boot tak je ovládán smíšenou americko-německou posádkou... | |
|
|
karaya1 napsal v č. 2256: Viděl "Ty jsi ho už viděl, nebo tak soudíš z mého popisu" |
|
|
|
Dolezal napsal v č. 2257: Ano,ještě v osmdesátých letech v kině,ale od té doby nic... "Zdarec, viděli jste někdo český film Piloti? Kdysi (tak 12 - 15. let zpátky)jsem to viděl v kině a od té doby nic. Máte to někdo na VHS, DVD či jinak? Bylo " |
|
|
|
Zdarec, viděli jste někdo český film Piloti? Kdysi (tak 12 - 15. let zpátky)jsem to viděl v kině a od té doby nic. Máte to někdo na VHS, DVD či jinak? Bylo to z Anglie (kouisek na začátku) a pak to pokračovalo v rusku. Dolin |
|
|
|
Johny: Ty jsi ho už viděl, nebo tak soudíš z mého popisu? | |
|
|
ten film je ale debilita bez ohledu na použitou roznětku..... | |
|
|
karaya1: Já ten film neviděl, tak nevím, ale standartně se u tohoto používá bezkontaktní roznětka. Stejně tak i nemohu přesně soudit, ohledně toho odražení od jiné ponorky. ale onen popisovaný způsob potopení křižníku je možný a proveditelný. | |
|
|
re karaya:magneticka roznetka ti nic nerika ? | |
|
|
Dzin: ne, nevím... Díky za rozšíření obzoru. Ovšem pak mi nedochází, jak došlo k iniciaci oněch torpéd a jak to, že se neodrazila? (obzvláště, když se v další scéně z velmi podobné pozice vypálené torpédo "otřelo" o jiný U-boot a odrazilo se bez exploze..) Btw, nebyli to ponorkáři US Navy, ale jakýsi U-boot, co střílel na křižník.. | |
|
|
karaya1 + Streso: To nevíte, že popisovaný způsob (vypálení torpéda přímo na příď) je proslavený "čelní útok" a byl považován za WW2 (a i dnes) u ponorkářů US Navy za nejlepší způsob, jak potopit útočící eskortní loď (pokuď je velitek takový machr, že se k němu odváží)? Ponorka pluje co největší rychlostí přímo proti lodi a poté z určité vzdálenosti vypálí torpédo a to dopluje a zasáhne (a potopí) loď dříve, než stačí zareagovat (pohyb lodi umožní daleko rychleji nabrat potřebnou vodu a proto se potopí velmi rychle, doslova "zajede pod hladinu"). | |
|
|
movies.yahoo.com/shop?d=hv&id=1808609456... Třeba tady je něco o tom filmu... |
|
|
|
To je nějaká novinka či pouze oprášený archív? | |
|
|
Tak jsem zase o jeden druhoválečný film "bohatší".. Uvozovky jsem použil záměrně, pro ilustraci mých rozpaků z onoho díla. Jednalo se totiž o In Enemy Hands (V rukou nepřítele). Kdo neviděl, neuvěří... Skvělý film na silvestrovskou noc (já vím, je to krapet daleko ), výborně se totiž pobavíte. Vidět souboj několika ponorek, potopení křižníku torpédy vypálenými přímo na příď (nějak nechápu, jak to, že se neodrazila od téměř rovnoběžného trupu... Asi první inteligentní zbraně? ), následné scény přitažené za vlasy a klasický konec made by Hollywood; jednoduše další tuctový film... | |
|
|
Bush,Hitler,Bin Ládin,Husajn, všichni jsou rovnaký | |
|
|
Deathdealer napsala v č. 2229:
"A Bush podle tebe není vrah ? Kdo spůsobil smrt už více tisíc amerických vojáků ? "
xfish5 napsal v č. 2228: Ne, že bych měl Bushe nějak zvlášť v lásce, ale zdá se mi, že tu pár lidí uvažuje poněkud jednostranně a zaujatě. Při kritice "Bushových zločinů" trochu zapomínáte na zločiny bin Ládina, Husajna a jim podobných. Ať už si o Bushovi myslíte cokoliv, srovnání s Hitlerem považuji za naprosto neadekvátní. "Hitler=Bush" |
|
|
|
Deathdealer: Ne, to je pravda! | |
|
|
xfish5 napsal v č. 2228: To bylo jako cynicky napsáno, nebo ne ? "Hitler=Bush" |
|
|
|
curahee napsal v č. 2225: "Rovnaký,pokud vím,volební preference byli někde mezi 49%-51%,tomu říkáš rovnaký,Adolf měl nějakých 70-80%,a hlavně situace byla úplně jiná.Příjde mi trochu zvláštní srovnávat demokraticky zvoleného prezidenta s jedním z největších vrahů světa." A Bush podle tebe není vrah ? Kdo spůsobil smrt už více tisíc amerických vojáků ? A kdo chce ovládnout blízkej východ ? BTW i o Napoleonovi můžeš tvrdit že byl dobrej (jako o Bushovi) a že lid ho měl rád... |
|
|
|
Hitler=Bush |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce