Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
![]() |
Dolezal: Jo ten znám. Moc se mi líbil, bohužel jsem ho viděl kdysi v kině a od té doby nic. Jinak, byl natočený v roce 1988 ve spolupráci Barrandova a Mosfilmu. |
|
|
![]() |
3 x sláva, u nás v půjčovně mají na DVD Železný kříž, doufám že je v původním znění. Po U-boot další příjemné překvapení. |
|
|
![]() |
Johny: možná by se hodilo ostatním osvětlit ještě jednu stránku filmu, tedy onu příčinu vymření většiny posádky U-bootu :o) Prostě hollywoodská klasika stylu přežijí jenom hrdinové; všichni ostatní totiž zemřou na supernakažlivou meningitidu (ovšem důvod, proč jí zůstali ušetřeni všichni důležití aktéři, ví snad jen scénárista :o))) ) a U-boot tak je ovládán smíšenou americko-německou posádkou... |
|
|
![]() |
karaya1 napsal v č. 2256: Viděl "Ty jsi ho už viděl, nebo tak soudíš z mého popisu" |
|
|
![]() |
Dolezal napsal v č. 2257: Ano,ještě v osmdesátých letech v kině,ale od té doby nic... "Zdarec, viděli jste někdo český film Piloti? Kdysi (tak 12 - 15. let zpátky)jsem to viděl v kině a od té doby nic. Máte to někdo na VHS, DVD či jinak? Bylo " |
|
|
Zdarec, viděli jste někdo český film Piloti? Kdysi (tak 12 - 15. let zpátky)jsem to viděl v kině a od té doby nic. Máte to někdo na VHS, DVD či jinak? Bylo to z Anglie (kouisek na začátku) a pak to pokračovalo v rusku. Dolin |
|
|
|
![]() |
Johny: Ty jsi ho už viděl, nebo tak soudíš z mého popisu? |
|
|
![]() |
ten film je ale debilita bez ohledu na použitou roznětku..... |
|
|
![]() |
karaya1: Já ten film neviděl, tak nevím, ale standartně se u tohoto používá bezkontaktní roznětka. Stejně tak i nemohu přesně soudit, ohledně toho odražení od jiné ponorky. ale onen popisovaný způsob potopení křižníku je možný a proveditelný. |
|
|
![]() |
re karaya:magneticka roznetka ti nic nerika ? |
|
|
![]() |
Dzin: ne, nevím... Díky za rozšíření obzoru. Ovšem pak mi nedochází, jak došlo k iniciaci oněch torpéd a jak to, že se neodrazila? (obzvláště, když se v další scéně z velmi podobné pozice vypálené torpédo "otřelo" o jiný U-boot a odrazilo se bez exploze..) Btw, nebyli to ponorkáři US Navy, ale jakýsi U-boot, co střílel na křižník.. |
|
|
![]() |
karaya1 + Streso: To nevíte, že popisovaný způsob (vypálení torpéda přímo na příď) je proslavený "čelní útok" a byl považován za WW2 (a i dnes) u ponorkářů US Navy za nejlepší způsob, jak potopit útočící eskortní loď (pokuď je velitek takový machr, že se k němu odváží)? Ponorka pluje co největší rychlostí přímo proti lodi a poté z určité vzdálenosti vypálí torpédo a to dopluje a zasáhne (a potopí) loď dříve, než stačí zareagovat (pohyb lodi umožní daleko rychleji nabrat potřebnou vodu a proto se potopí velmi rychle, doslova "zajede pod hladinu"). |
|
|
![]() |
movies.yahoo.com/shop?d=hv&id=1808609456... Třeba tady je něco o tom filmu... |
|
|
![]() |
To je nějaká novinka či pouze oprášený archív? |
|
|
![]() |
Tak jsem zase o jeden druhoválečný film "bohatší".. Uvozovky jsem použil záměrně, pro ilustraci mých rozpaků z onoho díla. Jednalo se totiž o In Enemy Hands (V rukou nepřítele). Kdo neviděl, neuvěří... Skvělý film na silvestrovskou noc (já vím, je to krapet daleko ![]() ![]() |
|
|
Bush,Hitler,Bin Ládin,Husajn, všichni jsou rovnaký | |
|
|
Deathdealer napsala v č. 2229:
"A Bush podle tebe není vrah ? Kdo spůsobil smrt už více tisíc amerických vojáků ? "
xfish5 napsal v č. 2228: Ne, že bych měl Bushe nějak zvlášť v lásce, ale zdá se mi, že tu pár lidí uvažuje poněkud jednostranně a zaujatě. Při kritice "Bushových zločinů" trochu zapomínáte na zločiny bin Ládina, Husajna a jim podobných. Ať už si o Bushovi myslíte cokoliv, srovnání s Hitlerem považuji za naprosto neadekvátní. "Hitler=Bush" |
|
|
|
Deathdealer: Ne, to je pravda! | |
|
|
xfish5 napsal v č. 2228: To bylo jako cynicky napsáno, nebo ne ? "Hitler=Bush" |
|
|
|
curahee napsal v č. 2225: "Rovnaký,pokud vím,volební preference byli někde mezi 49%-51%,tomu říkáš rovnaký,Adolf měl nějakých 70-80%,a hlavně situace byla úplně jiná.Příjde mi trochu zvláštní srovnávat demokraticky zvoleného prezidenta s jedním z největších vrahů světa." A Bush podle tebe není vrah ? Kdo spůsobil smrt už více tisíc amerických vojáků ? A kdo chce ovládnout blízkej východ ? BTW i o Napoleonovi můžeš tvrdit že byl dobrej (jako o Bushovi) a že lid ho měl rád... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce