Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
![]() |
Levant: buď rád, ušetřil sis spoustu nervů![]() Karaya: já psal, že je to pro ty, co se chtějí pobavit. Spektrum je svými kvalitními pořady a roztomilým překladem pověstná...... |
|
|
![]() |
Tak skončily zlaté časy tanků karaya1..No to je fakt že skončili..používají se sice, ale bál bych se do nich sednout ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Včera jsem dal na Honzovu radu a pln očekávání si pustil Panzer na Spektru (originál: The Panzer...). Na konci jsem nevěděl, zda se mám smát či plakat a oči jsem nalezl půl metru před hlavou, jak byly vyvalené... Kromě "klasiky" typu "tank typu tři" míchali dohromady záběry odevšad (např. u pojednání o francouzském tažení a úspěšné roli PzKpfw IV v něm šly na pozadí obrázky sice PzKpfw IV, ale již s dlouhou hlavní!!! nebo při nasazení Tigerů u Leningradu suverénně vysílali obrázky Tigerů s zimmeritem apod...). Další, což ovšem asi nebyla chyba překladu, zkomolili název LT vz.35 a 38 na cosi úplně jiného... No prostě hrůza (sranda?)... Jediné, co se mi na tom líbilo, byly výpovědi tankistů (teda jenom německých...)... A úplně mě dostala poslední věta: Tak skončily zlaté časy tanků ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Norimberský proces je docela slušně zfilmovaná knížka. No a s realitou......vždyť je to made in jůesej..... Ale koukat se na to celkem dalo. |
|
|
![]() |
Díval se někdo na Norinberský proces?To sice je už po válce, ale ...Je zajímavě udělaný..ani ten Gering tam nevypadá tak hruzně a blbě... |
|
|
Eagle: Tak máš domácí úkol! Zjisti to ![]() |
|
|
|
![]() |
xfish5: No to by mě právě zajímalo, jestli to opakujou a nebo jestli je to nové, protože to začínalo operací Barbarosa a já jsem slyšel zvěsti, že to bude jen o rusku. |
|
|
Jo? Tu jak dávali? | |
|
|
![]() |
Na Primě už zase rozjeli tu sérii dokumentů. Je to každou neděli v 8:00 ráno. |
|
|
![]() |
BRUNNER napsal v č. 2133: Hmm,a co by jsi chtěl víc od filmu,který ani nebyl uveden do kin ty Tarantino! "Trocha málo na hraný film..." |
|
|
![]() |
Herecké výkony neboli najhoršie, Kirby Heyborne alias zdravotník Winley bol dosť dobrý... |
|
|
![]() |
Zastávam názor, že tvorcovia Braňom spomínaného filmu nemali do úvodu pchať názov „Based on a True Story – založené na pravdivom príbehu“, pretože jediné čo je vo filme založené na skutočnosti je len miesto, dátum, výstroj, výzbroj a čistá nemčina... Mno, ale inak sa to dalo pozerať. :o) |
|
|
CURAHE : V skutočnosti...jediné,čo som na tom filme ocenil,boli kostými a záverečné titulky.![]() |
|
|
|
![]() |
brano napsal v č. 2127: Ovšem ta výzbroj a výstroj nebyla špatná!"Tak som si pozrel film Prežili sme Ardeny...malo to príchuť pančovaného čaju" ![]() |
|
|
Tak som si pozrel film Prežili sme Ardeny...malo to príchuť pančovaného čaju. | |
|
|
Jo,ta byla přísná...![]() |
|
|
|
Vratikk: To mě taky ![]() ![]() |
|
|
|
Jo,jak dostal tou pažbou....taky mě zajímalo co to mohlo bejt za koncentrák na začátku.... | |
|
|
C, V: To byl pěknej film, nejlepší bylo, jak šel střílet z toho Mosinu a jak tam začalo to dělostřelectvo ostřelovat![]() |
|
|
|
![]() |
Ano,dávali ho na Primě,vzpoměl jsem na doby,kdy jsme na něj povinně chodili se školou. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce