Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Panzershrek napsal v č. 3729: "Co říkáte ne film Pád Třetí říše " hh uz se tady na to kazdej pta asi po milionkraty....... a ja jako obvykle rikam ze to je jeden z nejlepsich filmu co sem kdy videl |
|
|
|
Co říkáte ne film Pád Třetí říše | |
|
|
Tehdy jsem si ti nahrával, ale už je to nejspíše smazané. | |
|
|
Algernon napsal v č. 3721: "Martin R.: skorem bych řekl že v době, kdy se točily filmy „Midway“ a „Tora Tora Tora“ se ještě původní černobílé filmy dodatečně nekolorovaly? Ovšem, stejně mohli použít i původní — a barevné — dokumentární záběry. On už barevný materiál tehdy existoval… (A ten americký materiál byl o poznání kvalitnější, než ten co dělali v Německu.)" Vím o tom,před nějakou dobou běžel v TV dokument "Válka v barvě" nebo tak nějak se to jmenovalo.Byly tam originální barevné záběry,jak německé,tak i spojenecké Pokud by to náhodou opakovali,doporučuji |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3725: tak to jó! "Nástavbám seskupeným „do jedné hromady“ na letadlové lodi (na valné většině britských a amerických na pravém boku, bývá tam i komín) se říká ostrov." |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3723: Pardon... já se v lodích nevyznám...prostě do nějaké "kabinky" "Tuším že éro nabouralo do ostrova (nástaveb), nikoli do věže..?" |
|
|
|
Je to pravda. A kvůli tomu, že Midway je celkem starý fim, dobře do něj dobové snímky zapadají. Kvalita obrazu je sice poznat ale tvůrci dokázali dobové materiály zapojit do příběhu (např.: postřelený hrdina přistává a v tu chvíli tam střihnou dobový snímek jak letadlo nabouralo do věže letadlové lodě) | |
|
|
Jsem tu | |
|
|
Kurňa, tak to bych chtěl vidět. Ale asi se do našich kin nedostane. | |
|
|
Tedy ta kto se hned jdu juknout. | |
|
|
www.yamato-movie.jp/top/index.html tohle by se mohlo líbit uživatelum se zájmem o boje v pacifiku-nějaký japonský film o Jamato (doufejme že se to dostane i do našich kin) |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3710: "co oním příspěvkem chtěl říci.)" pokud myslíte ty 3 důvody...tak jsem to smazal, pač je kvůli tomu zase moc ostrá diskuze a to by zase pár z nás mělo peklo... ale boha jeho! Heydricha chápu, Hitlera chápu, Usámu chápu...ale proč herečku která hrála Evu Braunovou? |
|
|
|
ale pochopil jsem proc jenom mi to neprijde "nutne" | |
|
|
Tom napsal v č. 3708: chapu ja toho smajlika myslel s tim slova smyslem ze si musim dat tu ikonku pryc "Podle smajlíku evidentně nechápeš, co že Ti chtěl Algy naznačil..." |
|
|
|
tak abyste nerekli tak ja si tam dam neco jinyho | |
|
|
Sgt.Tomas: důrazně ti doporučuji, aby sis vybral jako ikonku něco, co nebylo ikonou ve Třetí říši | |
|
|
Martin R. napsal v č. 3690: kazdy nemec nesel ochotne za hitlerem "Nevíte jak by se tam mohl takový člověk dostat?" |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 3689: tak by to rekl kazdy american ""hrstka mužů vyzbrojená americkou vlajkou a vlasteneckou duší mlátí japoskou císařskou armádu do zadku "" |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 3697: ti jsou divný... " Podle mě tam visí trvale...." |
|
|
|
mno jo...a chudáci frantíci museli pověsit na stožár americkou vlajku
Podle mě tam visí trvale.... Nezapomeň že je to místo,kde je pochováno spoustu američanů |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce