Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
Glynwed napsal v č. 1884: Mě se právě zdá, že mu to bylo vzato..a pak až velel jednotkám na západě.. "dohlížel až do invaze." |
|
|
|
No, pokud vím, tak po návratu z Afriky se ujal velení na západě, a na stavbu (nebo lépe řečeno dobudování) Atlantického valu dohlížel až do invaze. | |
|
|
Glynwed napsal v č. 1882: My se bavíme o stavbě a modernizaci Atlantského valu "Rommel byl odvolán??" |
|
|
|
Rommel byl odvolán?? Při zahájení invaze byl v Německu, cestou zpátky havaroval a byl zraněn, takže nemohl velet bojům v Normadii. | |
|
|
SK napsal v č. 1879: A co pokryly tak tam hlídali spojenci..a neprošli právě Rusové u Stalingradu přez Rumuny a Madary a tak?? "pokryť všetky časti fronta" |
|
|
|
Ale musíš uznat, že na to jak to bylo hrpuzné to vylepšil.. Stejně by mě zajímalo kterej blbec to projektoval..ani nedali střílny dozadu No miliony se dali investovat lépe...třeba na východní frontu.. |
|
|
|
Levant napsal v č. 1877: No ústup minimálne o stovku kilometrov by nutný bol...každopádne ku koncu 1942 bola nemecká armáda neúmerne roztiahnutá tak, že ani so spojencami nedokázala dostatočne pokryť všetky časti fronta...to sa nakoniec stalo osudnou práve pre 6. armádu... "nemyslím si obrovské..prostě měli vybudovat obranná postavení jak to dělali Rusy při obraně..já nevím jak moc to němci dělali, tuhle fázy války nějak neznám.." |
|
|
|
Levant napsal v č. 1876: Podobné nápady nemal len on, mínové polia i zatopenie sa používali dávno predtým.
"Co říkáš na minová pole a zatopené udolí? Já myslím, že byla chyba ho odvolat..snažil se zpravit co se dalo.."
Levant napsal v č. 1876: vzhľadom na obrovské náklady nebol pre spojencov atlantický val veľkým ohrozením. Určite by sa našli lepšie miesta kde investovať milión ton betonu a tisíce ton ocele... "No jako já viděl dokument, a tam ho docela chválili..udělal s něj nebezpečnější hrozbu jak opravdu byl a jak říkáš..myslím si, že by Američany a Brity určitě víc potápil a na některých plážích by se nevylodily..prachy se dali využít lépe,ale to co udělal Romel způsobilo spojencům starosti i když spoustu věcí vybombardovali..." |
|
|
|
SK napsal v č. 1874: nemyslím si obrovské..prostě měli vybudovat obranná postavení jak to dělali Rusy při obraně..já nevím jak moc to němci dělali, tuhle fázy války nějak neznám.. "(samozrejme by museli obetovať obrovské územie s čím Hitler rozhodne nesúhlasil)." |
|
|
|
SK napsal v č. 1875: "Škoro žiadna...atlantický val bol skôr mýtus ako hrozba pre vylodenie. Vynaložené prostriedky sa dali využiť i efektívnejšie..." No jako já viděl dokument, a tam ho docela chválili..udělal s něj nebezpečnější hrozbu jak opravdu byl a jak říkáš..myslím si, že by Američany a Brity určitě víc potápil a na některých plážích by se nevylodily..prachy se dali využít lépe,ale to co udělal Romel způsobilo spojencům starosti i když spoustu věcí vybombardovali... Co říkáš na minová pole a zatopené udolí? Já myslím, že byla chyba ho odvolat..snažil se zpravit co se dalo.. |
|
|
|
Levant napsal v č. 1873: Škoro žiadna...atlantický val bol skôr mýtus ako hrozba pre vylodenie. Vynaložené prostriedky sa dali využiť i efektívnejšie... "AJaká byla podle vás chyba, že Hitler odvolal z budování Atlantického valu Romela?" |
|
|
|
Levant napsal v č. 1872: Samozrejme neberiem Stalingrad za rozhodujúcu bitku (to skôr Moskvu)."Myslíte že byla chyba že 6 armada neustoupila?Nebo to neberete jako rozhodující bitvu.." Čo sa týka 6. armády, tak je otázne či si nemci po sovietskom prielome uvedomili čo im v skutočnosti hrozí. Pravdepodobne si neuvedomili rozsah sovietskej operácie a preto sa snažili vytrvať. ´ Asi by bol rýchli ústup a skrátenie línií najvhodnejší a by umožnil stabilizovať frontu po sovietskej ofenzíve len z malými stratami na technike a životoch (samozrejme by museli obetovať obrovské územie s čím Hitler rozhodne nesúhlasil). |
|
|
|
AJaká byla podle vás chyba, že Hitler odvolal z budování Atlantického valu Romela? | |
|
|
Myslíte že byla chyba že 6 armada neustoupila?Nebo to neberete jako rozhodující bitvu.. | |
|
|
Britové taky?
Přestože si nebyli jisti francouzskou reakcí, tak taky. |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1869: Britové taky? "Patrně se tam vylodili jen Američani, Britové nikoli..?" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1864: "Patrně sis nepovšiml, kdy došlo k bitvě u Alameinu, a kdy dochází k invazi Anglo-Američanů v severní Africe..?" Al alamein byl někdy počátkem listopadu a Torch 8. listopadu.
Algernon napsal v č. 1864: "Jaké měl Rommel — už vzhledem k vzájemnému poměru sil — šance nad Brity vyhrát?" Tehdy žádné. Britové mohli posílat posily neustále, zatímco Němci se starali více o východní frontu. Ale bez Amíků, kteří útočili od západu, by se to jsitě protáhlo.
giro.c napsal v č. 1866: "no za takhle jednoduchý by to asi nebylo" Myslíš dobytí Malty? Němci se o ní mohli psotarat stejně jako o Krétu. Ale všechno souvisí se vším. Jak byla zahájena válka na východě, na Středomoří se zapomínalo. Většina sil se přesunula na východ.
bubu napsal v č. 1867: Hele, je vidět, jak taková Británie Němcům pořádně zatopila. Snad ještě více než SSSR. "by bylo lepší, a mohl by i na britské ostrovy....." |
|
|
|
Langos napsal v č. 1862: no za takhle jednoduchý by to asi nebylo "Jo a s tou Maltou. Jak moc by to změnilo válečné dění, kdyby byla Malta obsazena Němci (nebo Italy) nebo když by byla Brity opuštěna? Jedině, že by do Afriky dorazilo více posil a boje by byly delší." |
|
|
|
Jaké měl Rommel — už vzhledem k vzájemnému poměru sil — šance nad Brity vyhrát? Neměl..měl by, kdyby Hitler nasral na SSSR a soustředil se na Afriku |
|
|
|
Když už jsme u těch chyb, tak myslím, že velká chyba bylo nejen zahájení války se Sovětským svazem v době vyvrcholení války s Británií, ale další velká chyba bylo vyhlášení války USA. O co Hitlerovi šlo? Jak chtěl odrovnat USA? Chtěl snad provést invazi přes Atlantik? Takhle jen způsobil bormardování Německa a ničení průmyslu a také ztrátu držav v Africe. Rommel by jistě zmáknul Montyho. Vždyť Němci vzdorovali Amíkům a Britům až do května 1943. Takhle by se to protáhlo jistě na dýl, nebo by dokonce Němci vyhráli v Africe. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.