Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
Tak jak to teda bylo s těma "bombarďákama"? | |
|
|
Levant: neber to jako osobní urážku, ale proti Tvým tvrzením stojí tvrdá fakta. Prostě tohle není Válka a pokud zde napíšeš totální koninu, ostatní Tě buď upozorní, nebo rovnou zpucují. Dost záleží na tom komu se trefíš do toho "jeho" tématu. Máš pochybnosti, ptej se. Máš dotazy a napadá Tě něco, na co hledáš dlouho odpověď? Ptej se. Na Frontě najdeš dost lidí, kteří Ti rádi odpoví. Ale koncipuj to jako dotaz, nikoli jako hotový fakt. To se pak nemůžeš divit zuřivým reakcím lidí, kteří se o dané téma zajímají léta... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2056: To si nemyslím..já se chci něco tady dozvědět..jenže když mě každej napadá a myslí si jakej je frajer..se mílí.. "Zjevně mezi ně patříš, že..?" |
|
|
|
A nebudu se s tebou hádat..vím, že je tu spousta lidí, co si myslí že sou nej | |
|
|
Ehm..sme se nebavili o vývoji,ale o tom, co by muselo USA udělat kdyby Němci dobyly Británii, tím sme se dostali k tomu, že by museli vyvinout nový typ letadla.. Mluvili sme každý o něčem jiném, tak pozor.. |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2044: Bylo by to lepší, ale ty zase nefantazíruj o mezikontinentálním bombardéru během vítězného tažení německých vojsk..je mi jasný že musí vydržet dlouho ve vzduchu,ale tobě by mělo být jasný, že čím déle tam sou, tím větší je pravděpodobnost, že je někdo oběví a taky musíš uvážit unavenost posádky i když by se střídaly v řízení letadla, ale i stres udělá své..dneska sice sou letadla schopná obletět svět, ale sou mnohem rychlejší než mohly být tehdy, proto sem řek takovou kravinu.. "nebylo by lépe si něco zjistit o požadavcích na ten mezikontinentální bombardér, a teprve až potom začít myslet..?" |
|
|
|
Asi jsme opravdu daleko od původního tématu. | |
|
|
2029: Věčné téma znovu nastoleno Zkus si něco sehnat o bombardéru B-36. Třeba kdy byl zahájen jeho vývoj, či požadovaná TTD… Langos: zkus zapátrat, postačí Ti k tomu dokonce i toto forum. Najdeš zde jistou velmi zajímavou diskusi |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2046: Myslel jsem že viděli pobřeží a otočili. "Další otázkou je, jak zjistili těch cca 45 km od pobřeží — jedině že „něco“ měli na radaru (šlo o Ju 390 V-2, RC+DA, vybavený k námořnímu průzkumu; mj. měl i radar FuG 200 Hohentwiel)." |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2026: Jo, jo, tak akorát na dohled a točit hned zpátky na Evropu, smůla co? "Někteří by snad i mohli vědět, že Ju 390 se dostal na několik desítek km od pobřeží USA… :o))" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2042: Já mluvil o pobřeží..a pokud by Amíci létalli až z USA nemohli létat kolem británie nebo bůhví kde..museli letět skoro tou nejkratší cestou aby ušetřili palivo..to se ti to uzemí zmenší "To pořád mluvíš o těch hlídkách nad Atlantikem" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2038: Britové používali lidi na pobřeží z dalekohledem jako hlídky "Hmm — čím budeš hlídkovat?" |
|
|
|
Jo nezvládly..tak si vzali hřebík do rakve od USA | |
|
|
Levant: a nemyslíš že právě ony dvě fronty by se staly pro Japonsko hřebíkem do rakve? Kdepak..Japonci nebyli tak hloupí, pro ně byl nepřítel číslo jedna Spojené státy, porážka na Chalchin golu je definitivně přesvědčila, že musí nechat SSSR na pokoji. sám jistě víš, že měli Japonci plné ruce práce v Číně a následně v Pacifiku. Frontu v Rusku by nezvládli.
Levant napsal v č. 2027: Tohle je z tvé strany trochu větší utopie. I kdyby Japonci dostali plány na výrobu Panzerů, měli by s výrobou problém. O výcviku posaádek nemluvě. Celá Japonská válečná doktrína s nějakým velkým nasazením tanků nepočítala, armáda nebyla připravená kooperovat své akce s obrněnými jednotkami. Pro Japonce byl tank jenom doplněk, ostatně typy, které Japonci používali, hovoří za vše. Oni se od počátku soustřeďovali na vyloďovací operace v takových terénech, který masové využití těžkých tanků vylučoval. "A nezapomen, že Japonci nemuseli stavět tolik lodí a mohly udělat tank, klidně by jim Nšmci dodali plány nějakého tanku.." |
|
|
|
Langos napsal v č. 2035: Já už sem odpověd dal, ale mě nikdo neposlouchá "A kde jinde mohli včas přijít na přílet bombarďáků?" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2033: A kde jinde mohli včas přijít na přílet bombarďáků? "Proč „hlídky nad Atlantikem“? " |
|
|
|
Ale že by to byly dobrý vzdušný souboje co? Ale ty by jistě Amíci vyhráli. Mohli stavět letadla v šíleným tempu, zatímco Němci potřebovali hodně letounů na východě. | |
|
|
Levant napsal v č. 2031: Třeba. "Stačí radar, nemusíš plýtvat benzínem.. " |
|
|
|
Langos napsal v č. 2030: Stačí radar, nemusíš plýtvat benzínem.. "ALe museli by vázat dlouhou cestu a kdyby Němci měli ve vzduchu hlídky, tak by je mohli nad Atlantikem uvidět a mohli by proti nim udeřit ne? A to by teprve byla bitva o Atlantik." |
|
|
|
ALe museli by vázat dlouhou cestu a kdyby Němci měli ve vzduchu hlídky, tak by je mohli nad Atlantikem uvidět a mohli by proti nim udeřit ne? A to by teprve byla bitva o Atlantik. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.