Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
(2528) To nemuseli... | |
|
|
Algernon napsal v č. 2512: Dá se to označit za jakousi japonskou "kulturní emancipaci" - v roce 1905 byli nuceni brát ohledy na světové, respektive euro-americké veřejné mínění, a přizpůsobit se západním standardům v zacházení se zajatci, zatímco do začátku druhé světové války už začali své vlastní standardy aplikovat i na příslušníky západních kultur - koneckonců za čínsko-japonské války /masakr následující dobytí Port Arthuru byl předobrazem "znásilnění Nankingu"/ i později v Číně se chovali přibližně stejně jako za druhé světové války, jen o tom nikdo nevěděl, nebo nechtěl vědet. Většinový názor to považoval za chování Asiatů mezi sebou, které se západních obyvatel nemůže týkat. "Že by se v r. 1905 podařilo překonat „kulturní rozdíly“ zatímco za II. války nikoli..?" |
|
|
|
Moby napsal v č. 2510:
"Gen.Ripper:" Když jste byl v japonském zajetí, mučili vás?" G/Cpt.Mandrake:"Mučili."
Rippper: "A promluvil jste?"
Mandrake:" Víte generále, nešlo jim o informace. Spíš se chtěli jen tak pobavit. A přitom dělaj tak kvalitní foťáky!""
Dr. Divnoláska ??? |
|
|
|
Dzin napsala v č. 2524: co je chybne na tom ked si naplanujes rychle vitaztvo?
"S drobnou úpravou. Oni Blitzkrieg naplánovali dobře, podle vlastního mínění o vedení války, které se ukázalo chybné."
Dzin napsala v č. 2524: ved oni to aj predpokladali lenze ja sa pytam ci by to predpokladali aj keby vedeli skutocnu silu rusov...mi nehovor ze by ich tie pocty nevydesili... "Nejspíše ne. Přdpokládali by zhroucení podobné francouzskému." |
|
|
|
mato: (2496) S drobnou úpravou. Oni Blitzkrieg naplánovali dobře, podle vlastního mínění o vedení války, které se ukázalo chybné. (2497) Nejspíše ne. Přdpokládali by zhroucení podobné francouzskému. |
|
|
|
Teď nedávno jsem se dověděl, že Attila nebylo jeho zkutečné jméno, ale že to znamená "tatíček" a byl tak nazván Góty. | |
|
|
Dzin napsala v č. 2520: "tvrzení ve kterých se označují Němci za rytíře " rytíři světla .......Posel světla a Vizionář |
|
|
|
Algernon: (2515) Jistěže ne. Japonci jsou plně odpovědni v nemenší míře za své spáchané zločiny. Já jen poukazuji na to, že v tvrzení ve kterých se označují Němci za rytíře a jedním dechem Japonci za barbary není správné. |
|
|
|
Jistě, takhle to nejde, srovnávat to počtem mrtvých atd. Nelze říct, zda byl opovržedníhodnější více barbarismus nacistů, Japonských "fašistů", sovětských či čínských bolševiků atd. atd. Každý tento režim byl prostě obludný a neomluvitelný. | |
|
|
Jistě, kultura je jen tenký nátěr, třeba takoví nacisti, bolševici nebo třeba Japonci v období výbojů ho dokázali smýt dokonale. A ostatně těch příkladů je až příliš... A ano, japonské vedení rozhodně tyto věci podporovalo, v "lepším" případě jim nebránilo... |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 2480:
". Prostě myšlení Japonců bylo (a do značné míry stále je) úplně jiné."
Algernon napsal v č. 2481: "Z čehož mi tak nějak vychází, že „jiná kultura“ je spíše jen omluvou (či spíše dost trapným pokusem toto vše omluvit)" Gen.Ripper:" Když jste byl v japonském zajetí, mučili vás?" G/Cpt.Mandrake:"Mučili." Rippper: "A promluvil jste?" Mandrake:" Víte generále, nešlo jim o informace. Spíš se chtěli jen tak pobavit. A přitom dělaj tak kvalitní foťáky!" ) |
|
|
|
Honza M. napsal v č. 2508: chteli,rovnako ako temy:tigr,panther,morskylev,liska pouste,... "Nechtěli byste tuhle "učenou" debatu přesunout sem?" |
|
|
|
Nechtěli byste tuhle "učenou" debatu přesunout sem? www.zoodk.cz/home.php |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2505: lenze tvoja strategia je polozit slona na lopatky...ake prostriedky pouzijes je tvoja vec...ty chces len rychlo polozit slona a utiect pred kontrolou "Šlo mi zhruba o to, že i kdybys posiloval jako šílený, použít na slona strategii vyvinutou k poražení vola by bylo šialenstvo, a posilování by ti nepomohlo ani při uplatnění sebevětší síly/=zdrojů/." |
|
|
|
mato napsal v č. 2504: Dzin nechce -ví, že je to nesmysl, i keby bol sloník malý, slabý "to dzin...ja mu len radim ako na to" |
|
|
|
mato napsal v č. 2502: Šlo mi zhruba o to, že i kdybys posiloval jako šílený, použít na slona strategii vyvinutou k poražení vola by bylo šialenstvo, a posilování by ti nepomohlo ani při uplatnění sebevětší síly/=zdrojů/. "ale toto mi tu uz nepasuje: ja_62 napsal v č. 2500: "ale stejně je chyba v tom, že jsi spoléhal, že tvoje strategie funguje i na slona." preco? ved keby si vedel o pravej sile "slona" by si sa primerane pripravil...je rozdiel medzi nevedomostou a sialenstvom(pardon za expresivny pojem)" |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2503: ja ne...to dzin...ja mu len radim ako na to "Mato, jsem si teprve teď všimnul, že chceš složit slona na lopatky" |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2500:
"Teď jsem si všimnul "
mato napsal v č. 2501: Mato, jsem si teprve teď všimnul, že chceš složit slona na lopatky . "ja_62 napsal v č. 2500: "Teď jsem si všimnul " ale v pohode..." |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2500: ale toto mi tu uz nepasuje:
"Možná, kdybys věděl, že slon je silnější, váhal bys snad déle, zda svou strategii, použít i na něj, a možná by ses lépe připravil"
ja_62 napsal v č. 2500:
preco? ved keby si vedel o pravej sile "slona" by si sa primerane pripravil...je rozdiel medzi nevedomostou a sialenstvom(pardon za expresivny pojem) "ale stejně je chyba v tom, že jsi spoléhal, že tvoje strategie funguje i na slona." |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2499: preco ja mam pocit ze si to co som pisal pred tym necital...zeby oneskorene vnimanie?
"ale jestliže blitzkrieg nestačil na cíle, které na něj jeho provozovatelé kladli, asi selhal, ne?"
ja_62 napsal v č. 2500: ale v pohode...
"Teď jsem si všimnul "
ja_62 napsal v č. 2499: lenze nemozes si davat ciele a nepodporit ich v tomto pripade kvalitnou pripravou,zdrojmi,... "ale jestliže blitzkrieg nestačil na cíle, které na něj jeho provozovatelé kladli, asi selhal, ne?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.