Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
Největší problém Německa byl Hitler. Hlavně v posledních letech války. Kdyby ve 43 převzal velení wehrmachtu a všech druhů zbraní gen. štáb a Hitler by přestal kecat do taktiky a dělal politiku a řečnil, což mu šlo nejlíp, kdo ví, jak by to všechno dopadlo... | |
|
|
giro.c napsal v č. 1036: To je svatá pravda. Strana opravdu ,,budovala" nenávist k nacistům u obyčejného obyvatelstva. Divím se jen, že nevypukly nějaké akce v německém týlu (němci moc velké týlové zabezpeční neměli) "osobně to považuju za jeden z rozhodujících faktorů" |
|
|
|
BRUNNER tim si uhodil hřebíček na hlavičku.
BRUNNER napsal v č. 1030: osobně to považuju za jeden z rozhodujících faktorů "Velmi dôležitým faktorom bolo aj to,ako sa chovali na dobytom území.Práve to spolu s následným vyhlásením Velkej vlasteneckej vojny dostatočne motivovalo.Predsa len sa ináč bojuje za vlasť ako za stranu ." |
|
|
|
Na východní frontě Nemci měli obrovské problémy s cíly a prostředky, které na tyto cíle měli k dispozici... | |
|
|
pbradler napsal v č. 1027: No nevím teda jestli se v tom vyznáš líp než ten autor knížky, z které jsem čerpal...a dokonce 300km
"Operácia Blau mala potiaže takisto vyplývajúce z nesprávneho zhodnotenia vzájomného pomeru síl"
pbradler napsal v č. 1027: "tomasek napsal v č. 1025: "Hitler odklonil tankové síly z armádní skupiny Střed k Jih a postup arm. skupiny Střed takříkajíc ztratil páru -(Pěchota by toho asi moc nezmohla) a i když byl postup v září obnoven (v rámci operace Tajfun), počasí se postavilo proti Němcům a s tím se už moc dělat nemohlo."" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1032: Němci počítali stím, že když dokázali srazit do kolen tak vyspělé státy jako Francie a SSSR považovali za zaostalý, a tak si na něj hodně věřili "Dôvodov je tisíc.Dôvodov pre ktoré sa do tohoto podniku vôbec nemali púšťať.Zoberme si len pre európana nepredstavitelnú rozlahlosť spolu s absolútnou absenciou infraštruktúry..." |
|
|
|
Inak casto sa hovori ze nemcom v rusku prehrala vojnu zima.Ono musim sem len hodit svoj nazor a to ze zima bola len jednym z dovodov a nie tym hlavnym. | |
|
|
Dice napsal v č. 1016: Měl sem na mysli tu americkou lež o získání enigmy v tom flimu omlouvam se za špatné pochopení "Amíci s jejich U-571" |
|
|
|
já si myslí m že největší chyba Němců byla že si vytvořili další frontu napadením SSSR měli se poučit Napoleonem ktery taky neuspěl kvůli zimě a rozhlehlosti ruské krajiny.No prostě Němci udělali chybu že se pouštěli do SSSR | |
|
|
tomasek napsal v č. 1025: 300km
"Taky se mi mi zdá, že Němci stáli na konci července asi 500km od Mosky"
tomasek napsal v č. 1025: Odklon tankových síl mal svoju logiku. Tvrdenia že sa to mohlo urobiť inak sú typické pre všetky prehrané bitky (po vojne je každý generál). Aby sa dali pochopiť detailnejšie pohnútky, ktoré k tomu viedli, je potrebné preštudovať si jednolivé boje a ich náväznosť podrobnejšie. Ďalší mýtus, ktorý sa stále opakuje je, že nemcov porazilo počasie. Počasie v kritických chvíľach naozaj zbrzdilo nemecký postup, porážku ale utrpeli od ČA.
"Hitler odklonil tankové síly z armádní skupiny Střed k Jih a postup arm. skupiny Střed takříkajíc ztratil páru -(Pěchota by toho asi moc nezmohla) a i když byl postup v září obnoven (v rámci operace Tajfun), počasí se postavilo proti Němcům a s tím se už moc dělat nemohlo."
tomasek napsal v č. 1025: Dôvod porážky nespočíval v nesprávnom určení cieľa ako skôr v nesprávnom zhodnotení svojich možností. Polemiky o určení cieľa sa konali vo všetkých generálnych štáboch a neboli automaticky dôdvodom porážky.
"Vrchní velení (OKW a OKH-které bylo které? ) mělo problémy s uřčním cíle."
tomasek napsal v č. 1025: Nie nadarmo sa hovorí, že plán operácie neprežije prvý výstrel na bojisku. Modifikácia plánu podľa okolností bola nutnosť, ktorej sa nevyhla žiadna bojujúca strana."Na východní frontě se často stávalo, že Hitler a gen. štáb své původní plány měnili a to uškodilo celé možná celému tažení (i operace Blau z roku 1942 měla podoné potíže)" Operácia Blau mala potiaže takisto vyplývajúce z nesprávneho zhodnotenia vzájomného pomeru síl. |
|
|
|
tomasek: (1025) Máš štěstí že píšeš Hitler a gen. štáb. | |
|
|
Taky se mi mi zdá, že Němci stáli na konci července asi 500km od Mosky, jenže Hitler odklonil tankové síly z armádní skupiny Střed k Jih a postup arm. skupiny Střed takříkajíc ztratil páru -(Pěchota by toho asi moc nezmohla) a i když byl postup v září obnoven (v rámci operace Tajfun), počasí se postavilo proti Němcům a s tím se už moc dělat nemohlo. Vrchní velení (OKW a OKH-které bylo které? ) mělo problémy s uřčním cíle. Na východní frontě se často stávalo, že Hitler a gen. štáb své původní plány měnili a to uškodilo celé možná celému tažení (i operace Blau z roku 1942 měla podoné potíže) |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1021: Filmy z WW2 fakt možu..., ale od toho je tu to téma "Super film ,hlavne vhodný na získavanie informácií.." |
|
|
|
SK napsal v č. 1020: Jo no, možná si to přetvořili ko obrazu svému "No film som videl, ale tam bola U-571 ako nemecká ponorka a neboli tam "amíci s jejich U-571"..." |
|
|
|
Dice napsal v č. 1015: Taky počítali s tím, že Rusko zdolají asi za 6 týdnů-taková hloupost.... "Já si myslím, že největší chybou bylo to, že SSSR a Sověty a počasí...strašně podcenili." |
|
|
|
tomasek napsal v č. 1019: No film som videl, ale tam bola U-571 ako nemecká ponorka a neboli tam "amíci s jejich U-571"... "Jestli jsete viděli tan známej film, tak byste se to možná dověděli-jen teda jestli je to pravda" |
|
|
|
SK napsal v č. 1017: Jestli jsete viděli tan známej film, tak byste se to možná dověděli-jen teda jestli je to pravda "Amíci mali nejakú U-571? " |
|
|
|
Dice napsal v č. 1016: No pravě jsem říkal, že nevím co na tom bylo pravdy "Jo, ale tu první šifrovací knihu nezískali Amíci s jejich U-571, ale Britové..." |
|
|
|
Dice napsal v č. 1016: Amíci mali nejakú U-571? "Amíci s jejich U-571" |
|
|
|
tomasek napsal v č. 1010: Jo, ale tu první šifrovací knihu nezískali Amíci s jejich U-571, ale Britové... "Jo to máš pravdu-k tomu je třba šifrovací kniha, která byla myslím získána z jdené ponorky...byl o tom natočen i ten dobrý film, akorát teda nevím, jestli to bylo přesně tak...." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.