Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
spotreba tankovych motorov sa v litroch pokial viem uvadzala len v neodbornych (nazvalby som to hitoricko popularnych) priruckach, spravne meranie spotreby sa pri takto velkych motoroch uvadza podobne ako v letekckom priemysle. U HL 230 TRM P30 je spotreba 260 g/PS/h, tiger pouzival aj druhy typ motora HL 210 TRM P45 to oznacenie sa tm pouziva cele a znamena: HL = Hochleistungsmotor TRM = Trockensumpfschmierung mit Schnappermagne P = Panzermotor teda HL ako "vysokovykonny" TRM ako "sucha olejova vana a impulzne magneto" a P ako tankovy motor... moja nemcina nie je dobra takze ak to nie je uplne tak, prelozte to prosim lepsie P.S. doslovne som to prelozil ako sucha zumpa na olej??? |
|
|
|
Vážení, narazili jsme na zapeklitý problém - jakou měl tank Tiger skutečně spotřebu. Tady jsou zatím nějaké hodnoty: Tiger I Pramen / objem nádrže / dojezd silnice / dojezd terén
|
|
|
|
pamětník z Kyjovic u Ostravy : "v dubnu 45 tady na kraji lesa stál poškozený německý Tygr. Vojáci byli šíleně unavení a spali u tanku.My, kluci, jsme je z povzdálí pozorovali. Vlezl jsem do tanku a sebral jim samopal MP40. Druhý den vojáci tank opravili a odjeli" Zaměřili jsme místo a provedli průzkum lokality.Našli jsme Al. něm.orlici na čepici, tankistický bronzový odznak a opodál zákop se slabým signálem.Asi v 70 cm jsme objevili Al víčko od ešusu, nějaké součástky z motoru a 2 články poškozeného pásu.Tygr to asi nebude. |
|
|
|
pawel: posláno | |
|
|
Shaním ,kopie, sken nebo časopis T. Jakl Po stopách Tygrů v Československu II v HPM 4/2002. díky! | |
|
|
No ten je tak zakopanej, že by se mohly ty fotky dát i do rubriky Ponorková válka. | |
|
|
fusilier napsal v č. 1626: Aha, to mi nedošlo, ospravedlňujem sa Hartmannovi "při tom vytahování musel být zatraceně těžk" |
|
|
|
www.mil.hiiumaa.ee/2000_09_14_kurtna_T-34-36/ | |
|
|
Hartmann: Nevíš něco o tom výlovu toho téčka? mig: Do rubriky těžkých tanků to bylo zařazeno proto, protože ten tank přece při tom vytahování musel být zatraceně těžký |
|
|
|
mig napsal v č. 1624: No to teda nejsem, ale ví to jen ten, co mě zná blíž. "nie si až taký Nemec ako sa zdá podľa tvojho nicka " |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 1623: Veľmi pekné.. a zaujímavé znaky sú tam pokreslené.. Nemci boli vždy pedanti Ale prečo si to pichol k ťažkým tankom ... asi nie si až taký Nemec ako sa zdá podľa tvojho nicka "Soudruzi, tak takhle má vypadat správně zakopaný tank! " |
|
|
|
Soudruzi, tak takhle má vypadat správně zakopaný tank! www.dusky.sk/halbot/?id=2863 |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1613: Kdyby tohle byl jeho největší problém, tak by to s ním nebylo zas tak špatný "Tobě asi ne, ale Willimu určitě — měl by problém s centráží… " |
|
|
|
Moby napsal v č. 1619: To je pravda, to som napísal ja "No vo zániku nikde nepíšu. " |
|
|
|
mig napsal v č. 1594: No vo zániku nikde nepíšu. "KV a Tiger boli lepšie asi aj v dobe zániku M6 " |
|
|
|
Nemá někdo někdo důvěrihodn údaje o výkonech kanonu KwK-42 L-70? Narazil jsem v literatuře na několik ůdajů, od 111mm/1000 po 160mm/1000-standartní granát... | |
|
|
Algernon napsal v č. 1615: Ani mne "Mně furt ale není jasný" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1613: Neusúdil, len sa pýtam, či tam tá možnosť je, či by niečo nemohlo skomplikovať jeho využitie a nevzal som v úvahu, že ide o brutto výkon, pri položení otázky som pozeral na dno fľaše "…prostě mi jen prozraď, z čehopak že jsi usoudil na možnost" Si kňaz? Spovedanie ti ide |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1611: Mne vôbec nie
"Ale třeba by ti nevadilo namontovat motor s váhovými parametry takového Maybachu HL 230 do Bf 109?"
Algernon napsal v č. 1611: Nevien, či požadovali 1000 hp/ 50 ton brutto alebo netto
"Domníval jsem se, že termín „brutto“ (a stejně i „netto“) je znám i v našich krajích?"
Algernon napsal v č. 1611: Niekedy je lepšie nepátrať a usanovať si drahocenný čas "Marně pátrám po důvodu otázky" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1606: Aha, to som chcel vysvetliť, ďakujem "„Brutto“ výkon budeme mít (vzhledem k U.S. původu motoru) udán dle tamní metodiky měření..." 1604 mal byť taký malý provokačný žartík
Algernon napsal v č. 1607: len sa pýtam "a proč by nebyl..? " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války