Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Pánové chtěl bych poprosit o radu, kde by se dalo najít něco o sovětských plucích těžkých tanků 42-45, vznik, organizaci, čísla počty ad. Dík | |
|
|
Glynwed: díky, ten článek znám | |
|
|
Glynwed napsal v č. 1683: Mrkni sem na 11. duben:"Tanky sPzAbt "Feldhernhalle" se účastnil závěrečných bojů o Lanžhot." www.lanzhot1945.estranky.cz/clanky/osvobozov... |
|
|
|
Tak už sem nějaký info našel. guano: díky za tip curahee: Kurt Knispel byl těžce raněn 28.4.1945 buď na jižní Moravě nebo v severním Rakousku a zemřel 29.4.1945 u Znojma, kde je jeho hrob se veřejně neví Glynwed: ze slovenska a rakouska přes jižní moravu do jižních čech ustupoval sPzAbt 503 "Feldherrenhalle" a sPzAbt 509, oba byly vyzbrojeny Kingtigerama, našel sem něco na webu a nakonec i články v časopise HaPM 9/2001, 4/2002, 6/2005, 2 a 3/2006, ale o bojích konec dubna začátek května tam není skoro nic |
|
|
|
czStein napsal v č. 1679: Tanky sPzAbt "Feldhernhalle" se účastnil závěrečných bojů o Lanžhot. "Nemáte někdo informace o nasazení KingTigerů na území ČR v období duben-květen 1945? Články, fotografie, vraky, atd..." |
|
|
|
Na českém území na žačátku května, tuším padl i Kurt Knispel ve svém TII. | |
|
|
czStein napsal v č. 1679: Mám podivný pocit že Tigerů 2 tu moc nebylo.... Pokud vubec nějaké.. ale pokud je to v tiskovině tak je to zřejmě pravda. : ) "Nemáte někdo informace o nasazení KingTigerů na území ČR v období duben-květen 1945? Články, fotografie, vraky, atd..." |
|
|
|
czStein: V některém loňském čísle HPM byl článek o Tigerech II v okolí jihočeského městečka Kremže. | |
|
|
Nemáte někdo informace o nasazení KingTigerů na území ČR v období duben-květen 1945? Články, fotografie, vraky, atd... | |
|
|
Ve Villers Bocage je taky videt Cromwell..Ovsem pokud je to skutecne zaber z Villers Bocage...Nemci to mohli posbirat kdekoliv v Normandii ci Italii | |
|
|
alder napsal v č. 1676: Ok nemohl jsem si vybavit z hlavy název .. díky "Ještě Pz IV, Jagdtiger a to na způsob sdkfz 250 bude M3..." |
|
|
|
Ještě Pz IV, Jagdtiger a to na způsob sdkfz 250 bude M3... | |
|
|
hrdina napsal v č. 1672: Tiger, SdKfz 231, jako cvičný terč Churchill :)) potom ve Villers Bocage jsou nějaký Shermany, Stuarty, potom něco na způsob SdKfz 250, nevybavím si ale teď název :( a to je tak myslím všechno Pokud není nekamenuj mě "tad máte video k Tigrovy www.gamepark.cz/blog/tank_tiger_7779.htm?k0#... A zeptam se co na tom videu vydíte za typy obrnené techniky ( kolik tipů - pojmenujte ) - je to takovej testík odemě" |
|
|
|
neviem spustiť to tvoje video! | |
|
|
tak co nemáte na mojí otážku | |
|
|
tad máte video k Tigrovy www.gamepark.cz/blog/tank_tiger_7779.htm?k0#... A zeptam se co na tom videu vydíte za typy obrnené techniky ( kolik tipů - pojmenujte ) - je to takovej testík odemě |
|
|
|
www.pzfahrer.net/starr.html Třeba tady ten týpek popisuje vývoj k Hetzeru Starr a vypadá to že nějaký problémy se zpětným rázem při vývoji měli, ale jestli i u definitivní podoby, tak nevím. |
|
|
|
Streso napsal v č. 1669: No, a co jsem chtěl nadnýst, je že zatímco bezzákluzový dělo těžkou lafetu s brzdovratným mechanismem nepotřebuje nikdy, klasika si to může dovolit jen výjímečně.
"Polní lafeta je jiná váhová kategorie než stíhač tanku "
Streso napsal v č. 1669: To mě taky, a k tomu ještě co to dělalo při jednom výstřelu s celým Hetzerem - určitě to muselo pořádně cuknout.... "Mě osobně by zajímalo, kolik toho ten kanón dokázal vystřelit než se "pokakal" " |
|
|
|
Moby napsal v č. 1668: ychle ychle než nám utnou Ťipec " Streso napsal v č. 1657: "A co Hetzer Star? Pravda je tam "klasika", ale zákluzový mechanismus nemá." No ták, Hetzer Starr si to moh dovolit protože zákluz absorbovala konstrukce, a je to naprostá výjímka - rozhodně jedinej případ co si pamatuju. Třeba polní lafeta toho děla bez zákluzu by asi skončila hopsavým vídeňským valčíkem nebo tyrolským dupákem. Mimochodem - než nás moderátoři vyhoděj, že tohle není o stíhačích tanků - pro pobavení názor ČRo www.rozhlas.cz/wwii/technika_nemecko/_zprava... - sice píšou, že konstrukce daleko víc trpěla, ale maj to za bezzákluzovej kanón, ponivač to nemělo zákluzovej mechanismus ." Polní lafeta je jiná váhová kategorie než stíhač tanku Mě osobně by zajímalo, kolik toho ten kanón dokázal vystřelit než se "pokakal" |
|
|
|
Streso napsal v č. 1657: No ták, Hetzer Starr si to moh dovolit protože zákluz absorbovala konstrukce, a je to naprostá výjímka - rozhodně jedinej případ co si pamatuju. Třeba polní lafeta toho děla bez zákluzu by asi skončila hopsavým vídeňským valčíkem nebo tyrolským dupákem.
"A co Hetzer Star? Pravda je tam "klasika", ale zákluzový mechanismus nemá." Mimochodem - než nás moderátoři vyhoděj, že tohle není o stíhačích tanků - pro pobavení názor ČRo www.rozhlas.cz/wwii/technika_nemecko/_zprava... - sice píšou, že konstrukce daleko víc trpěla, ale maj to za bezzákluzovej kanón, ponivač to nemělo zákluzovej mechanismus . |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války