Těžké tanky 2. světové války
|
|
---|---|
DuGalle napsal v č. 175: " Jakýsi maník tvrdí, že viděl vrak 007ky, který měl v sobě pouze dvě díry a to šikmo shora. To by svědčilo na usmažení Typhoonem, proti je to, že Typhoony snad ten den operovaly jinde..." |
|
|
|
aha dik...
DuGalle napsal v č. 208: takze jake dva male otvory? "bomba nezanechá pouze dva malé otvory" |
|
|
|
Jde určitě o jiný Tiger, ten Wittmannovo možná ani nikdo opravdu neviděl... | |
|
|
nieco mi to hovori, ale letectvo nemam tak nastudovane ako ty... takze?
nemetko napsal v č. 210: "Ide tu o wittmanov tiger ci iny tiger?" |
|
|
|
nemetko napsal v č. 210: Jde tady o Velký cirkus... "Ide tu o wittmanov tiger ci iny tiger?" |
|
|
|
Mne tam zase nehra ta 17librovka, je to kanon vykonny a proti tigrovi ucinny, ale zatial som nemal taku cest, aby vdaka 17ke tiger prisiel o vezu, skor som videl nadherne ciste priestreli podkalibrovou municiou... druha vec,
Algernon napsal v č. 199: Ide tu o wittmanov tiger ci iny tiger? "Kousek dál, za hlohovým plotem, trčí obrovský a nestvůrný jako kostra predhistorické obludy tank „Tigr“" |
|
|
|
takze letectvo by sme mohli vylucit? V tom pripade nam ostava tank pripadne ich vacsi pocet... |
|
|
|
nemetko napsal v č. 206: Na to nepotřebuju Dzina Američtí hloubkaři odpadají, přeci jenom půlpalcák nezpůsobí, že Tigeru uletí věž, bomba nezanechá pouze dva malé otvory a americké podvěsné rakety tuším neměly protipancéřovou hlavici (oblíbený systém Calliope)..."Ja by som letectvo ako take neodsuval, nemuseli to byt typhoony, ale nejke thunderbolty/mustangy/lightningy prip moskyta ci spitfajry (opytajte sa dzina o ake lietadla ide) sa v tej oblasti mohli nachadzat" Hon na německé tanky nevedla Mosquita, ale v drtivé většině Typhoony, méně intenzivně ostatní. A zde vstupuje do hry to, že rakety jsem zatím viděl akorát na námořním Beaufighteru či Mosquitu, u klasiky pak jedině na Typhoonu. Algernon mě zajisté opraví, pokud byl nějaký Spitfire někdy vybaven raketami, ale hodně těžko v měřítku obvyklém u Typhoonů... |
|
|
|
Ja by som letectvo ako take neodsuval, nemuseli to byt typhoony, ale nejke thunderbolty/mustangy/lightningy prip moskyta ci spitfajry (opytajte sa dzina o ake lietadla ide) sa v tej oblasti mohli nachadzat | |
|
|
nemetko napsal v č. 204: taky to připsáno bylo (169), Typhoony jsou pouze zajímavou, ale snadno vyvratitelnou alternativou, která se objevila později... "ved vravim nemuseli to byt typhoony, ale niekomu sa to pripisat muselo..." |
|
|
|
ved vravim nemuseli to byt typhoony, ale niekomu sa to pripisat muselo... | |
|
|
Letecký úder zní opravdu dobře, ale je velice snadno vyvratitelný tím, že v tom dní nad tímto prostorem Typhoony neoperovaly. A nic těžko zničí něco... | |
|
|
Wittmanov pribeh mi pripomina pribeh ark royal... nemci tiez vo velkom oslavovali jej potopenie nemeckou ponorkou... Ja osobne by som sa priklanal k leteckemu uderu, s tym, ze akosi nevedeli identifikovat utocnikov, takze mozno z ciste propagandistickeho hladiska ho prisudili "novym" supervykonnym stihacim bombarderom typhoon | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 194: Rád zapůjčím ! "Taky neznám..." |
|
|
|
DuGalle: Tedy pokud vím, tak po "skóre" bažili spíše vojáci na té západní frontě, než na východní. Tedy až na pár čestných vyjímek. | |
|
|
Dzin napsala v č. 196: Netahej nám sem móresy z východní fronty..."Algernon: (195) Proto píši, že to může být i to, že jakmile se zjistilo, kdo zemřel, hned si začal kde kdo rozpomínat, že tam někde vlastně byl a nějaký ten Tiger zničil..." (i když na ty Poláky by to sedělo ) |
|
|
|
Algernon: (195) Proto píši, že to může být i to, že jakmile se zjistilo, kdo zemřel, hned si začal kde kdo rozpomínat, že tam někde vlastně byl a nějaký ten Tiger zničil... | |
|
|
Algernon: (189) Nemůže to být i tak, že myslím německá propaganda poprvé začala tvrdit, že Wittmannův Tiger zničila letadla Spojenců (nejlepší tankista přeci nemůže prohrát tankoví boj!) a ta spojencká kontrovala právě v tomhle smyslu (případně když se dověděli, kdo zařval, tak se hned našli vojáci, kteří ho na tuti dostali)? Ale to je jen pouhá spekulace... | |
|
|
Jen by mě ale zajímalo, jak se přišlo na to, kolik tanků atd. Wittmann zničil? Jestli je to s jeho vítězstvími jako ze skóre tankového pluku Bäke... | |
|
|
Brunner: Asi tak, jak piloty v BOB "ničila" jména jako Galland |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Těžké tanky 2. světové války