Stíhače tanků, samohybná děla…
|
|
---|---|
mato: (670) Nechci moc šťourat, ale tank je sám z 90 procent orientován hlavně na ničení jiného tanku... Jinak, samotné "stíhání tanků" převzaly prostředky vyzbrojené hlavně PT raketami. Ale hlavňové prostředky jsou stále ve výzbroji, ikdyž se vyznačují i jistou víceúčelovostí. Můžeme jmenovat třeba italský Centauro, či různé bezzákluzové palebné prostředky na teréní automobilové technice či podvozku BVP a OT. |
|
|
|
Keď vám volksturmák nesedí,pridám grády a uvediem do rebríčka mojho miláčika Borgward B IV Ausführung mit Raketenpanzerbüchse 54(panzerjäger Wanze). Ultralight... | |
|
|
nemetko napsal v č. 671: tak prepac,ked velmy chces zeditujem to "on tam to v nenapise... ten tank...v nie ta tank...u" |
|
|
|
mato napsal v č. 670: on tam to v nenapise... ten tank...v nie ta tank...u "na nicenie tankou" |
|
|
|
v dnednej dobe sa na tanky orientuju hlavne ine tanky alebo vrtulniky.pripadne javelin a pod. samotna orientacia len na nicenie tankou je v dnesnej dobe uz moc luxus |
|
|
|
ale toto su stihace tankov | |
|
|
nemetko: tak prostriedkou na nicenie tankou je v dnesnej dobe plno | |
|
|
KHRIZANTEMA 125-mm 2S25 SPRUT-SD Jagdpanzer Jaguar 2 mit Panzerabwehrlenkflugkörper TOW www.army-technology.com/projects/centauro/in... |
|
|
|
klasicke samohybne maju(uz len chvilu)svedi | |
|
|
Eagle napsal v č. 664: su, len miesto diel pozivaju rakety, ale ak chces najdem ti zopar prikladov... "škoda že v dnešní době už stíhače tanků nejsou" |
|
|
|
škoda že v dnešní době už stíhače tanků nejsou. Jejich práci plně nahradily rakety. | |
|
|
SK napsal v č. 654: omyl brachu... z Lt-38/Pz-38 zostal zachovany len system zavesenia kolies a samotne kolesa, spolu s hancimi a napinacimi kladkami... inak nemal s podvozkom Lt nic spolocne, je to uplne novy projekt, ktory len vyuzil uz existujuce diely, motor, prevodovku a podobne... to je ako by si vzal feldu a fobiu a povedal, kedze pouzivaju rovnaky motor a 14ky kolesa su to vlastne tie iste auta "verzia ako "verzia" ... bol tam v podstate ten istý podvozok" |
|
|
|
stihac tankov = specializovany obrneny prostriedok na boj s obrnenou technikou nepriatela, pretoze je technologicky jednnoduchsi ako stredny tank, byva obvykle (nemecko vynimka) lacnejsi a vdaka nizssej hmotnosti moze nosit delo vacsej raze utocne delo = specializovany obrneny prostriedok primarne urceny na podporu pechoty a na boj proti zodolnenym cielom protivnika (bunkre, PT a I dela, AAA a podobne) s moznostou viest obmedezeny boj proti obrnenej technike nepriatela (to ze nemci z neho urobili stihace bol len ciry prejav zufalstva [StuG]) |
|
|
|
SK napsal v č. 660: jezis to si uz kde nabral??? "stíhač tankov = útočné delo " |
|
|
|
Dzin napsala v č. 658: ...to je pekné, že ho máš za stredný - zatiaľ si ale jediný... "Nesprávně. Já ho mám jako střední samochodku, ne stihač tanků, protože přeci jen Sověti to měli trochu jinak. Podle mě je nejlepší termín v sovětském případě útočné dělo." Inak neslovičkaruj: stíhač tankov = útočné delo (zjednodušene, každý vieme o čo ide, nie?) |
|
|
|
asi si treba uvedomit pani ze pri vyrobe sa nebralo v uvah co vyrobime a do akej kategorie ho zaradime.kazdy stroj bol vyrobeny za urcitym ucelom a tak je podla mna zbitocne sa snazit ich niekam(lahky,stredny,tazky) zaradit.
SK napsal v č. 655: no hej ale z dovodu ze nemali nic ine,inak by ich nezobrali z muzei. "Podobne ako podvozok T-34...tie sa donedávna používali ešte v bojoch v Juhoslávií..." |
|
|
|
SK: (654) Nesprávně. Já ho mám jako střední samochodku, ne stihač tanků, protože přeci jen Sověti to měli trochu jinak. Podle mě je nejlepší termín v sovětském případě útočné dělo. | |
|
|
SK: A mě se zdá že somálská armáda je (T-34/85) má ještě v pravidelné armádě. (myslím to vážně) | |
|
|
Teď jsem normálně četl že M36 Slugger bojoval v Jugoslávským konfliktu a že ještě teď tam nějaký stojí. Tak teda nevím jestli třeba stíhače tanků nejsou vyjímkou ( nejsou závislé na čase) | |
|
|
Eagle napsal v č. 653: Podobne ako podvozok T-34...tie sa donedávna používali ešte v bojoch v Juhoslávií... " To jen ukazuje že podvozek Lt-38 nebyl závislý na čase. " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Stíhače tanků, samohybná děla…