Stíhače tanků, samohybná děla…
|
|
---|---|
To Dzin: Modelářství je především stavění zmenšených modelů skutečné techniky... Jejich pokreslení si dle nálady a chuti, mi připadá jako dosti podivný projev schizofrenie... |
|
|
|
Kreativní myšlení,dle předlohy,je k ničemu. | |
|
|
Dzin:Nejsem takový filozof a slohový stratég,jako Ty,a tak to balím . | |
|
|
curahee: (798) Podle mě spíše model děláš proto, aby se ti líbil. Tomu potom podřídíš vše ostatní. Kamarád modelaří letadla a kamufláž si na ně navrhuje sám. Drží se sice určitých schémat, ale rozhodně se neomezuje jen na to, udělat kamufláž podle nějaké předlohy. Či-li jestli někdo chce mít Elefanta v zimní kamufláži, tak ať ho vesele má a je šumák, jestli někdy nějaký Elefant v této kamufláži byl. Jestli to ale chce mít je podle toho, jako kamufláž Elefanty ve zkutečnosti měli, tak ať si to podle toho má taky. Prostě záleží jen a jen na modeláři. To co třeba psal cinik (800) že by byl v růžové skvěle viditelný, nehraje sebemenčí roly, protože je to stále jen model a jako takový může vypadat naprosto libovolně. Jediné na čem zálezí ja, alespoň podle mě, aby se ti model líbil. A pokud se někomu bude líbit bleděmodrý Elefant s růžovými kytičkami, tak ani v nejmenším to není magor. Je to úplně samé, jako by se ti někdo posmíval, že jsi magor proto, že máš vojenskou techniku jen v předem daných odstínech a nejsi schopen kreativního myšlení. |
|
|
|
To Brunner: Někde jsem viděl podobně nouzově zabíleného Nashorna... Kdybys v něm měl sedět a všude kolem bílá pláň, tak bys ho taky přemaloval... Námaha nenámaha... |
|
|
|
Mám fotku a ta mě připadá jako bílá kamufláž. Má její znáky. Má jednolitou barvu pod kterou jednoznačně prosvíta jiná. A to se stávalo hlavně na bílé kamufláži. | |
|
|
To Brano: Pokud bojovaly některé Ferdinandy v bílé krajně, považuji za vysoce pravděpodobné, že dostali alespoň nouzové maskování... |
|
|
|
Brunner : Celý tento camoproblém som načrtol len a len preto,lebo evidentne ste zavrhli whiteFerda,len z toho dôvodu,že ste nemali ani poňatia,že válčil i v zimnom období,resp. a t.j.,že okolie jeho posledného pôsobenia bolo už pod prikrývkou snehu...to,že nemám ja,ani vy fotografický dôkaz neznamená,že máte istotu o neexistencii bieleho Ferda.Znamená to len to,že púšťate online ironické poznámky na účet modelára,ktorý takéto podklady možno má.Naopak,ja som vám predostrel fotá Ferdov v zimnej krajine,čo naznačuje určite viac,než len vaše odkazy na dátum konca nasadenia na východnej fronte a z toho plynúce presvedčenie,že blondFerďák je zhola blbosť...kapiš ? Suma sumárum : Celé to je o obhajobe nezúčastneného modelára a poukázanie na fakt,že robíte rýchle a jednoznačné závery v problematike,ktorej nejednoznačnosť potvrdzuje i toto fórum a príspevky každého z nás... |
|
|
|
To Brunner: Shrňme to tak, že pokud bych měl jako ruský tankista potkat elefanta, tak takový světlounce modrý s růžovými kytičkami, na tmavé rozbahněné pláni by byl ideální... Zejménba pokud by za jeho zbarvení odpovídala posádka. Zřeba by zrovna měla zachvát... |
|
|
|
Pokud něco modeluji,tak mám nějaký vzor,a podle toho vzoru se ten model snažím vyrobit.Jestli někdo udělá Ferdinanda v bleděmodré kamufláži s růžovými kytičkami,tak to je magor. | |
|
|
Glynwed: Protože si myslím, že na to mám levé ručky... | |
|
|
curahee: To není zcela pravda, modelář je svým způsobem umělec a jako takový je tedy obdařen tvůrčí inteligencí a fantazií. Záleží jen na něm, jak své vize realizuje. Pokud se chce omezit jen na realizmus, potom dobrá, pokud ne, také dobrá. Prostě je to jenom na něm. Vem třeba, jak víš, že si nikdo Elefanta takto nevyzdobil? Když může být růžový IS-2? |
|
|
|
A když vím,že ono winter camo,na něm nikdy použito nebylo,tak ho tak ani neztvárňuji. | |
|
|
to Dzin: Proč jen nejsi modelář... | |
|
|
Dzin:To je vidět,že nejsi modelář,ale pokud si vyberu určitý model,chci,aby měl nějakou histoii.Ne ovšem sci-fi.. | |
|
|
Nechci moc zasahovat, nejsem modelář, ale zastávám názor, že záleží jen a jen na výtvarníkovi, jaký si model udělá. Jestli se mu bude líbit blěděmodrý Ferdinand s růžovými kitičkami, tak nevidím jediný důvod, proč by ho takový neměl mít. | |
|
|
Bodka na záver : Ferdovia pôsobili na východe do (pre slovensky hovoriacu časť blázinca) októbra 1943.Takže prvý ruský sneh v tomto období zasa nieje nič neobvyklé.Prvý sériový Ferdo bol predstavený v polovici marca 1943,neskoršie prebudované podvozky apríl/máj...takže niet o čom pochybovať ohľadom obdobia,kedy tie fotá boli robené.Zvlášť,keď pod pásami Ferda s posádkou je pekne vyvinutá trávička pokrytá pravdepodobne prvým snehom nadchádzajúcej zimy 43/44.O skorej zime svedčí i vyťahovanie zapadnutého Ferda Bergeferdom z rozjazdeného a rozbahneného terénu,kt.je s najväčšou pravdepod.následkom jesenných zrážok a vysokého merného tlaku na cm2.Nehľadiac na to,že marking vyťahovaného Ferda je jasný.Takže obdobie je jasné...dôkaz bielej camo síce fotograficky podchytený nemáme,ale na druhej strane niet dôvodu,prečo by nemohol takto natrený stroj vzniknúť a že fotografický dôkaz nemá niekto iný,napr.ten,kto tvoril farebný bokorys..Na inom,omnoho lepšom a kvalitnejšom farebnom bokoryse,z kt.čerpal i ten,čo som vám poslal je kamufláž vytvorená evidentne provizórne. Ak sa podarí,tak vám ju pošlem.Good luck a hezké sny... Námietky a oponentúry-zajtra. |
|
|
|
Pošli, ale nazapomeň že bojově se tvářící posádka ještě neznamená boj, v tomhle byli Němci velice šikovní... | |
|
|
Takže 2 zimné fotá mám...na testung v Deutch to ale podľa mňa veľmi nevyzerá.Bojová camo,plná posádka...poslať na posúdenie? Hláste sa na mailovú adresu. | |
|
|
brano napsal v č. 783: Max do října, známého měsíce sněhu "653.ka bola v Rusku trochu dlhšie než len pri Kursku..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Stíhače tanků, samohybná děla…