Židé a jejich život dějinami, hlavně za 2.sv.v. a vznik státu Izrael

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
361-380 z 619
<< 16 17 18 19 20 21 22 >>
Po
Johny 13.2.2005 12:22 - č. 289
Johny
HARM napsal v č. 288:
"áno, preventívnou vojnou sa tomu dalo zabrániť, ale pred realitou sa dalo vtedy prednosť pacifizmu a ústupkom Hitlerovi."

Naprosto souhlas. Dokonce se historie opakuje.

HARM napsal v č. 288:
"i židovská obec v Bratislave vedená rabínom Weismandlom, žiadala Spojencov bombardovať tábor, vrátane prístupových ciest do tábora."
To by mně zajímalo kdy židovská obec žádala? První informace o tom, že se v osvětimy likviduje přinesli až uprchlíci někdy v polovině roku 44. A to se ještě dokonce židovská obec obrátila né na spojence ale přímo na Eichmanna který je "ubezpečil", že likvidace je výmysl a nic takového nehrozí.
HARM napsal v č. 288:
" Pritom stačilo rozbombardovať len železničné trasy, a vyhladzovací program by bol vážne ohrozený. Likvidácia plynových komôr - o tom ani netreba hovoriť."

Myslíš si, že se dalo zasáhnout jen třeba plynové komory? Podívej se co se stalo s Drážďanama, kde se mělo zničit nádraží a mosty.

Chápu židy, že dnes cítí, že spojenci pro ně během války nic neudělali (což je pravda) ale těžko lze je za to obviňovat. V průběhu války můžou židé obviňovat především vedení svých obcí, kteří na ně naléhali aby nekladli odpor a šli dobrovolně do KT.
HARM 13.2.2005 11:47 - č. 288
Johny: áno, preventívnou vojnou sa tomu dalo zabrániť, ale pred realitou sa dalo vtedy prednosť pacifizmu a ústupkom Hitlerovi. Ale počas vojny, a preto súhlasím s DAVIDOM M, i židovská obec v Bratislave vedená rabínom Weismandlom, žiadala Spojencov bombardovať tábor, vrátane prístupových ciest do tábora. Bežne spojenecké bombardéry nalietavali na ciele v blízkosti tábora. Pritom stačilo rozbombardovať len železničné trasy, a vyhladzovací program by bol vážne ohrozený. Likvidácia plynových komôr - o tom ani netreba hovoriť.
DAVID M 3.2.2005 20:18 - č. 287
DAVID M Johny smrtelně , moc dobře víš jakou efektivitu nabrala Osvětim ve 44.... Zemřelo by málo,aby později nezemřelo tisícinásobně více! Proč třeba angláni, i přes znalost enigmy nechali srovnat se zemí svoje Coventry???????(omlátil jim to někdo o hlavu????? ) O tom útoku věděli předem......já vím ,že to není nejtrefnější přirovnání,ale....a co Pearl Harbor?????,...víš jaké byly předpokládané naděje Jericha(četl jsi "a zdi se hroutily"?)?????? Já jsem neřekl,že srovnání se zemí (myslím nálet těžkými bombardéry)by bylo nejjideálnější,ale bylo by to rozhodně lepší než pokrytecky nedělat nic.....O té prevenci máš samozřejmě pravdu...,ale když stav nastal....
Jamamoto 3.2.2005 19:09 - č. 286
Jamamoto Jéééé, jsi hodnej, já myslel, že to je výrobní tajemství !!! Určitě tam juknu, součkovou taky "žeru" !!!
DG 3.2.2005 19:00 - č. 285
DG www.kompost.cz je tam dost podobných kravin. Součková jako Koala je taky super, akorát to už se nehodí sem.
Jamamoto 3.2.2005 18:59 - č. 284
Jamamoto DG: Kam na ty blbiny chodíš???
DG 3.2.2005 18:56 - č. 283
DG Ten jí mít nemusí, je to eunuch...
curahee 3.2.2005 18:55 - č. 282
curahee Má i obřízku?
DG 3.2.2005 18:50 - č. 281
DG Tuhle fotku prostě žeru
Jamamoto 3.2.2005 18:48 - č. 280
Jamamoto DG(279): To je hustý!!!!!!
DG 3.2.2005 18:46 - č. 279
DG
obrazek
Jamamoto 3.2.2005 18:09 - č. 278
Jamamoto Nechuť k přijímání uprchlíků trvá víceméně do dnes. Co si budem povídat. Také jako by se zapomínalo, ta zvěrstva páchal Hitlerův nacismus. To nejlepší, co se proti tomu mohlo udělat bylo nacizmus porazit. To se také stalo. Neříkám, že se mnoha věcem nedalo předejít, že se to třeba nedalo řešit dřív, nebo jinak.Ale takový objem hrůzy si sotva kdo dokázal představit. Nebyla tu relevantní historická zkušenost jako zdroj poučení. Po válce je každý generálem, snadno se kritizuje, snadno vyčítá. Ale co měl normální český, nebo německý, nebo jakýkoliv jiný člověk, který by teoreticky věděl co se děje a nesouhlasil s tím, proti tomu dělat? Jít demonstrovat před koncentrák?
curahee 2.2.2005 23:45 - č. 276
curahee
Johny napsal v č. 275:
"Naprosto nechutně se chovali třeba Švýcaři, kteří židy na hranicích někdy i přímo stříleli."
Johny 2.2.2005 23:44 - č. 275
Johny DAVID M: Vybombardovat koncentrační tábor plný vězňů? To snad nemyslíš vážně?

Už vidím jak by dneska zejména ti všichni různí úchylové hovořili o "barbarském" povraždění neviných vězňů.

Zabránit vyvraždění židů se nedalo dělat jejich vybombardováním ale pouze preventivní válkou proti německu už v roce 38 spolu s československou armádou.

Jinak samozřejmě je tam velké svinstvo hlavně na straně VB, Francie, které odmítali dávat židům víza k útěku z okupovaných zemí. Naprosto nechutně se chovali třeba Švýcaři, kteří židy na hranicích někdy i přímo stříleli.

Zajímavý je i dokument, který běží teď na ČT2. Češi dle pamětníků nepatří v tomto směru zrovna k národům židům nakloněným. Pogromy jako v polsku tu sice nebyly ale pyšní na chování čechů být nemůžeme.
DAVID M 2.2.2005 21:14 - č. 274
DAVID M To jo ,ale třeba syntetika nebyla tak daleko, škoda,že jedno éro "omylem" neodhodilo bombičky na tábor....
ragaz 2.2.2005 21:10 - č. 273
ragaz DAVID M (270): ad nálet: Měli smůlu ale kdyby se v blízkosti tábora vyráběli V1 a V2 či něco podobného tak tábor za pár dní nestojí a to samé by potkalo komunikace v okolí...... viz Usedom
DAVID M 2.2.2005 20:57 - č. 272
DAVID M S tím první souhlas a stím druhým, spíš než nedůvěru vidím ledový chlad... Ikdyž pro nás obyčejné smrtelníky...chtěl bych věřit,že vtom bylo jen to,že odmítítali...( oni padaly i argumenty o poválečném ospravedlnění vzniku Izraele....dle mého je to ale výtvor antisemitismu.)
curahee 2.2.2005 20:46 - č. 271
curahee David M:Otázka nepotřebnosti evrospkých židů pro USA a následný problém pro tento stát,je dost pochopitelná.Nacistá de-facto dělali "špinavou práci" za američany,tak proč jim v tom zabránit,že?!

A druhá věc,co,když všem těm historkám o plynových komorách a krematoriích prostě jen odmítali věřit,i dnes jsou lidé co holocaust popírají a vyvracejí?!
DAVID M 2.2.2005 20:10 - č. 270
DAVID M Docela rád bych nadhodil téma mnohokráte omýlané, ale přeci...Osvětim a Spojenci. Jak je možné, že ikdyž o existenci tohoto doupěte ďáblova věděli( o genocidě židů např.18.5.42 zpravodaj UP Glen Stadler- o masovém vybíjení v pobaltí,....,třeba 8.8.42 uprchlý průmyslník dr. Gerhard Riegner...,10.4.44 Vrba a Wetzler, kteří uprchli z Osvětimi....) a v letech 43-44 měli jak informace tak možnosti a koneckonců i techniku a po úspěchu operace "Jericho" i praktické zkušenost... , nic,ale absolutně vůbec nic nepodnikli... Známý je taktéž dopis Pentagonu Leonovi Kubowitzkému(představiteli žid. kongresu) ze 14.8.44-akce je neuskutečnitelná( prý především technicky... ) a to je samozřejmě nepravda(nechci použít výray lež). Bombardéry nesčíslněkrát během 44 křižovaly nad Osvětimí...výmluva,že těžké bombardéry jsou nevyhovující a střední nedostupné... , i nálet těžkými bombardéry a srovnání tábora se zemí by mělo obrovský význam( i přes obrovské ztráty v lágru, vezmeme-li v potaz jeho "efektivitu" ve 44. (náckové by měli jiné starosti, než ho kompletně znovu vybudovat včetně přístupů..) ???????????????Závěrem snad jen pár vět z pera Davida S. Wymana z jeho práce America and Holocaust-" Je evidentní, že veškerá vysvětlení proč jsme nezasáhli, jsou jen výmluvou. Pro americkou armádu představovali evropští židé ohromný problém a taky zátěž, kterou si nepřála...." Připomenme si to všichni v těchto dnech ,kdy si připomínáme to nechvalně známé výročí....
Jamamoto 28.1.2005 17:18 - č. 269
Jamamoto Johny (263): Můžeš mi prosím laskavě vysvětlit, kde jsi byl před těmi pár lety, kdy se mi to stalo ?!
Tahle věc mne tehdy bohužel nenapadla. V nejhorším případě jsem takhle mohl počkat, než té mrše dojde palivo No nic, až se mi to stane příště, určitě tvou radu zkusím
361-380 z 619
<< 16 17 18 19 20 21 22 >>
Po