Anthropoid - atentát na Heydricha
|
|
---|---|
Dokonce hlavy Gabčíka a Kubiše byly používány později při výslechu jejich spolupracovníků atd....což asi udělalo také svůj dojem...... | |
|
|
Kubišovi a Gabčíkovi uřezali hlavu a dali je do nálevu, hlavy zbytku praganů preparovaly az z nich udelali lebky, tak nějak,a bylo to vystavené na gestapu, snad v pitevně, jeden český doktor tajně za války pořídil fotografie těch lebek. pišu to z hlavy tak tu mozna budou nepresnosti. někde mam schovany článek o těch lebkách tak se po něm podívám | |
|
|
Těla parašutistů byla poskytnuta patologickému ústavu aby se mladý měli na čem učit. A hlavy jim byly odejmuty. Kubišova a Gabčíkova byla za války ve speciální roztoku uložena na pražském gestapu. | |
|
|
fusilier napsal v č. 507: Ano, to je pravda. Myslím, že všem parašutistům byla hlava uříznuta pro následnou identifikaci."A mám dojem že Opálka se zároven zastrelil i otrávil ne?" Škoda, že nejsou další fotky |
|
|
|
fusilier napsal v č. 506: Uřezanou ? "tak tu uřezanou Kubišovu hlavu jsem videl poprvé" |
|
|
|
Ero napsal v č. 505: chtěl se zastřelit ale nějak to nezvlád. A mám dojem že Opálka se zároven zastrelil i otrávil ne? "Kubiš se nezastřelil, zemřel na následky zranění " |
|
|
|
Husté , tak tu uřezanou Kubišovu hlavu jsem videl poprvé, měla by být ještě Gabčíkova. Jestli ty ostatní jsou z výstavy Atentat tak by to měly být ony, ale na té výstavě jsem byl před hodně moc dávnem, takže si už to moc nepamatuju, ale točil jsem si to na kameru, takže bych semusel podívat. | |
|
|
xfish5 napsal v č. 504: Kubiš se nezastřelil, zemřel na následky zranění "Prý se zastřelil (Kubiš) do levého spánku, ale já tam tu díru prostě nevidím" |
|
|
|
Fuky: Ano, Jan Kubiš zemřel později na následky zranění, ale myslím, že se taky pokoušel zastřelit. Fusilier: Myslíš tyto fotky? www.sepp-page.wz.cz/images/vhu/vhu33.JPG www.sepp-page.wz.cz/images/vhu/vhu34.JPG www.sepp-page.wz.cz/images/vhu/vhu32.JPG Prý se zastřelil (Kubiš) do levého spánku, ale já tam tu díru prostě nevidím. |
|
|
|
A právě snad všichni(krom Jendy Kubiše) se zastrelili do spanku, jestli si dobre vzpominam. Jinak prave na výstavě Atentát byly fotky hlav a tam to šlo vidět | |
|
|
fusilier napsal v č. 501: Tak přesně to mě taky napadlo. Když si ty výklenky představím, tak asi dost těžko šla přiložit pistole ke spánku "jestli jsi schopen dát si pistoli ke spánku když si v úzkém výklenku?" |
|
|
|
já jsem taky nečetl kde se zastřelili pouze jsem si to představoval. v kryptě sem tež byl a teď mě napadá jestli jsi schopen dát si pistoli ke spánku když si v úzkém výklenku? | |
|
|
fusilier napsal v č. 499: Právě vžít se do jejich kůže jsem taky zkoušel. V kryptě jsem se byl podívat, ty výklenky na rakve jsou úzké, muselo se tam hodně špatně lézt. a nikde jsem nečetl, že se zastřelili v těch výklencích, pro mě to je nová informace "Tak se vžijme do jejich kůže, krypta je zatopená, všude je plno kouře a okénkem po nás střílejí. Mám poslední náboj a chcu to skončit. Zastřelím se ve stoje? Radsi bych si na to lehnul do toho výklenku, a taky proto že zde jsem chráněný. Mám dojem že se pár němčourů spustilo do krypty a parašutisti do do nich pálili právě z těch výklenků. Takže bych se tomu nedivil. třeba se někdo zastřelil ve výklenku a jiný zase ve vodě" |
|
|
|
Tak se vžijme do jejich kůže, krypta je zatopená, všude je plno kouře a okénkem po nás střílejí. Mám poslední náboj a chcu to skončit. Zastřelím se ve stoje? Radsi bych si na to lehnul do toho výklenku, a taky proto že zde jsem chráněný. Mám dojem že se pár němčourů spustilo do krypty a parašutisti do do nich pálili právě z těch výklenků. Takže bych se tomu nedivil. třeba se někdo zastřelil ve výklenku a jiný zase ve vodě | |
|
|
Honza M. napsal v č. 496: To už nikdo neví. Myslím si že i v dokumentech gestapa taková věc nebyla zapsána."Jenže on chtěl nejspíš vědět konkrétní výklenky pro rakve" Mimo jiné pochybuji že se zastřelili ve výklencích pro rakve |
|
|
|
Fuky napsal v č. 495: V knize Heydrich od Jaroslava Čvančary a v knize Atentát na Reinharda Heydricha od Miroslava Ivanova je psáno, že jediný z parašutistů kteří bránily kostel sv.Cyrila a Metoděje nespáchal sebevraždu. A tím byl Jan Kubiš který společně s Adolfem Opálkou a Josefem Bublíkem bránili kůr kostela. Kubiš, těžce raněn, upadl do bezvědomí. Němci chtěli aby Kubiš přežil, ale při převozu do nemocnice zemřel. "Nerad bych klamal, ale mám dojem, že se Josef Bublík a dokonce ani Jan Kubiš nezastřelili, ale podlehli (později!) zraněním, způsobenými Němci. Z parašutistů na kůru spáchal sebevraždu pouze Adolf Opálka," |
|
|
|
Fuky: Jenže on chtěl nejspíš vědět konkrétní výklenky pro rakve | |
|
|
xfish5 napsal v č. 493: Ti, co byli v kryptě, se údajně skutečně zastřelili v komorách pro rakve. Nerad bych klamal, ale mám dojem, že se Josef Bublík a dokonce ani Jan Kubiš nezastřelili, ale podlehli (později!) zraněním, způsobenými Němci. Z parašutistů na kůru spáchal sebevraždu pouze Adolf Opálka, ovšem skutečně na metr přesné místo netuším... "Zajímalo by mě, kde přesně se parašutisté dole v kryptě/na kůru zastřelili." |
|
|
|
Zajeď si do Prahy a podívej se , nebo si v archívu (nespíš VHÚ) vyptej tu zprávu gestapa, třeba to tam bude zakreslené (ale pochybuju). | |
|
|
Měl bych taky dotaz - Zajímalo by mě, kde přesně se parašutisté dole v kryptě/na kůru zastřelili. Údajně jsou vidět díry po kukách v těch výklencích pro rakve, kde parašutisté leželi. Díky za odpovědi. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Anthropoid - atentát na Heydricha