Anthropoid - atentát na Heydricha
|
|
---|---|
A ten vchod do krypty kostela CaM kudy se tam chodí teď tam za války nebyl ? Za WWII tam asi nebyl ale v jakých letech ho tam udělali ? |
|
|
|
Worchester napsal v č. 469: Určitě! To by bylo dobré,domluv to s Honzou M. "Možná, že by nebylo špatné k tomu kostelu CaM přidat pár mých fotek ze setkání výsadkářů na den parašutismu 18.6.1993 a 1995 (Krzák,Černota,Vyskočil,Modrák,...) " |
|
|
|
Možná, že by nebylo špatné k tomu kostelu CaM přidat pár mých fotek ze setkání výsadkářů na den parašutismu 18.6.1993 a 1995 (Krzák,Černota,Vyskočil,Modrák,...) | |
|
|
Takže ve fotogalerii už jsou moje fotky z Kostela sv. Cyrila a Metoděje ! www.fronta.cz/fotogalerie/kostel-sv-cyrila-a... Děkuji za zájem o ně a Honzovi M. za popisky Myslím že se mu dost povedly. |
|
|
|
Honza M. napsal v č. 466: nějako to nevyšlo... "snad do konce tohoto týdne" |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 465: snad do konce tohoto týdne "tak se ty fotografie (možná) brzy objeví ve fotogalerii " |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 464: Po domluvě s administrátory jsem to poslal Honzovi M. na mail,tak se ty fotografie (možná) brzy objeví ve fotogalerii "Určitě dej." |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 461: Určitě dej. "Kdyby jste měli zájem o fotky,hodím je na net a dám sem odkazy." |
|
|
|
Ero napsal v č. 462: "A s tim vstupným to taky docela přeháněj " Zaměstnanci, elektřina na osvětlení,... vše něco stojí a nechodíš tam každý den. |
|
|
|
Já tam byl taky, ale do tý doby jsem si myslel že ta krypta byla mnohem menší. Člověku se to úplně vybaví před očima. A s tim vstupným to taky docela přeháněj |
|
|
|
Dneska jsem se byl podívat do krypty kostela sv.Cyrila a Metoděje (ano,tam kde se parašutisté skrývali) Již od roku 1995 je tam památník obětem Heydrichiady,ovšem čím dál více je to tam zaměřeno na cizince-české popisky místy chybí,vstuné bylo od mé poslední návštěvy brutálně zvednuto...atd. Ovšem kdo tam nebyl,měl by se tam zajet podívat,určitě to stojí za to. (především otvor ve stropě krypty či z části vykopaný otvor,kterým se parašutisté snažili prokopat do stok) Kdyby jste měli zájem o fotky,hodím je na net a dám sem odkazy. |
|
|
|
Na knižním truhu je nová publikace k tématu . "Přijdeme za svítání" od Jiřího Šolce. nejdříve jsme váhal (domnívaje se, že jde o upravený titul "Podalte Československo"). Kniha se podrobněji věnuje zejména akci Anthropoid, dále pak Tin, Iron a návrhu na likvidaci Tisa. Přesto jsem publikjací příjemně překvapen a našel jsme řadu nových informací. Např. mne dlouho zajímala zbraň z výzbroje Anthropoidu - Tree spigot. Až nyní jsme se dozvěděl, že jeho název má něco společného skutečně se stromem. Někde se objevil obrázek jeho dřívější verze - stojánkové. "Tree spigot" měl vrut k zašroubování do (nejen ) stromu. Navždy asi zůstane zezodpovězeno, kde ten ks z výzbroje výsadku zůstal - gestapem nebyl nikde mezi spolupracovníky výsadku nalezen. |
|
|
|
Protože jsem nenašel žádné vhodnější téma, zasílám to sem: zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A0... |
|
|
|
Díky...pěkný... | |
|
|
www.lib.cas.cz/parasut/pernicky.htm | |
|
|
nemáte někdo jeho fotku za mlada v armádě???? mailto:[email protected] |
|
|
|
Jistě jste všichni zaregistrovali, že gen. Pernický - instruktor velké části výsadků do vlasti - zemřel koncem loňského roku, přesně 21.12. Odešel tedy na den přesně 61 let po té co se vrátil do své vlasti jako velitel výsadku! Následně pak vykonal mnohadení přesun do místa záchytné adresy v náročném, zimním terénu, zdravotní následky kterého pociťoval do smrti. Určitě by někdo se speciálních jednoek AČR takový pobyt a přesun v prosincovém počasí dokázal zopakovat. Zajímavé by bylo zjistit jestli by to současní účastníci speciálních zahraničních misí absolvovali i bez goretexového oblečení, speciálního spodního prádla, podpůrných prostředků, GPS, .... |
|
|
|
Viděl jsem fotografii, kde Frank vyznamenává vojáky zraněné "v boji s vrahy Říšského protektora". Jsou v pyžamech a je jich asi dvacet (očividně nejsou na fotce všichni). - Na frontě (cz) se do ztrát počítají i ranění a nezvěstní, nejen mrtví. | |
|
|
1/Tématu se dotýká nová výpravná publikace ATENTÁTY, která dorazila na vánoční trh. Jedná se o překlad zahraniční knihy.Kapitola týkající se Heydricha potvrzuje příklad tuhého života různých legend – v popisu smrti Kubiše a Gabčíka se uvádí, že spolu se svými druhy před svou smrtí v přestřelce zabili 14 německých vojáků!?Pokud vím, tak je průběh akce v kostele podrobně zadokumentován a je potvrzeno zranění mnoha vojáků (byli Frankem vyznamenáni) , smrt žádná. Což ale nesnižuje hrdinství vojáků, kteří po mnoho hodin vzdorovali (často jen s pistolí 6,35) přesile! 2/ Výstava Atentát je nyní instalována v Berlíně. | |
|
|
Polata: Tak pokud je to je pravda, je to nechutné a urážející. Paradoxně ale nejpravděpodobnější je to na území bývalého NDR. Zatímco univerzity v SRN už v padesátých letech "údajně" všechny preparáty z období NZ s pieotou pohřbily, v bývalém státě děníků a rolníků se na mrtvolách československého odboje vyučovali soudruzi zcela bez problému. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Anthropoid - atentát na Heydricha