Anthropoid - atentát na Heydricha
|
|
---|---|
pplk. Josef Balabán, pplk. Josef Mašín, škpt. Václav Morávek | |
|
|
Tři králové- Morávek, Balabán, Mašín, prosím vás jak se jmenovali křestními jmény a jaké hodnosti měli v prvorepublikové armádě. | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 489: Jestli to byl originál, tak je to jenom dobře. "No tak mě teda pouč, že to nebyl originál " |
|
|
|
Ero napsal v č. 483: No tak mě teda pouč, že to nebyl originál
"Tam jsem byl, ale to nebyl originál Heydrichův Mercedes "
Ero napsal v č. 485: Proč fotky na netu, když jsi byl na výstavě ve VHÚ, tam jsi ho viděl
"A je tam opraven, nebo ve stavu po atentátu. Nejsou ty fotky na netu ?"
ja_62 napsal v č. 486: Jistě, celé výstava, včetně originálního Mercedesu ve stavu jako po atentátu, je v Berlíně
"Nechci vám vstupovat do poklidného plkání, ale není, náhodou, v tom berlínském muzeu instalována právě ona výstava Atentát?"
Ero napsal v č. 487: Myslíš špatně "Ta se, myslím, z Prahy stěhovala do Itálie." |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 482: společně s celou expozicí ATENTÁT z VHU "Tuším,že se nachází v berlínském muzeu. " |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 486: Ta se, myslím, z Prahy stěhovala do Itálie. "Nechci vám vstupovat do poklidného plkání, ale není, náhodou, v tom berlínském muzeu instalována právě ona výstava Atentát?" |
|
|
|
Polata napsal v č. 481:
"Až axpertiza opravy vozu před výstavou Atentát potvrdila téměř na 100%, že filmaři , nevědomky, používali tu "nejvěrohodnější dobou techniku".
Ero napsal v č. 483:
"Tam jsem byl, ale to nebyl originál Heydrichův Mercedes "
Ondraha napsal v č. 482: Nechci vám vstupovat do poklidného plkání, ale není, náhodou, v tom berlínském muzeu instalována právě ona výstava Atentát? "Tuším,že se nachází v berlínském muzeu. " |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 484: A je tam opraven, nebo ve stavu po atentátu. Nejsou ty fotky na netu ? "Ano. V novém čísle HaV je psaný přímo o výstavě v Berlíně." |
|
|
|
Ero napsal v č. 483: Ano. V novém čísle HaV je psaný přímo o výstavě v Berlíně. "Určitě, viděl jsi nějaké fotografie ?" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 480: Tam jsem byl, ale to nebyl originál Heydrichův Mercedes"Myslíš asi jak Skončil, ne?! Ty jsi nebyl na výstavě Atentát? Byla několik let v prostorách VHÚ na Vítkově, mezi exponáty byl i vůz s poznávací značkou SS 3"
Ondraha napsal v č. 482: Určitě, viděl jsi nějaké fotografie ? "Tuším,že se nachází v berlínském muzeu. " |
|
|
|
Ero napsal v č. 479: Tuším,že se nachází v berlínském muzeu."Jak vůbec zkončil Heydrichův Mercedes po atentátu, znáte někdo osudy toho auta ?" A když je tu řeč o technice v operaci Anthropoid, tak velmi dobrý článek je v novém čísle časopisu HaV -technické vybavení operační skupiny Anthropoid. |
|
|
|
Ero napsal v č. 479: "Jak vůbec zkončil Heydrichův Mercedes po atentátu, znáte někdo osudy toho auta ?" Už jsem to zde někde uváděl. Auto bylo ještě za války nedokonale opraveno a užíváno, po válce skončilo jako vozidlo tuším u uhelných skladů. Počátkem 60. let bylo vozidlo zakoupeno do fundusu FSB bez toho aby byla známa jeho historická minulost. A tak v r. 1964 si svou jízdu zatáčkou zopakuje při natáčení Atentátu, v r. 1973 při natáčení stejné scény pro film Sokolovo, o pár lety později již je scéna atentátu na H. pro film USA operace Daybreak natáčena na rohu Radlické ulice a počátkem 90. let pak 4. filmová rekonstrukce je realizovaná pro hraný dokument BBC "SS-3" u střešovické vozovny. Až axpertiza opravy vozu před výstavou Atentát potvrdila téměř na 100%, že filmaři , nevědomky, používali tu "nejvěrohodnější dobou techniku". |
|
|
|
Ero napsal v č. 479: "Jak vůbec zkončil Heydrichův Mercedes po atentátu, znáte někdo osudy toho auta ?" Myslíš asi jak Skončil, ne?! Ty jsi nebyl na výstavě Atentát? Byla několik let v prostorách VHÚ na Vítkově, mezi exponáty byl i vůz s poznávací značkou SS 3 |
|
|
|
Jak vůbec zkončil Heydrichův Mercedes po atentátu, znáte někdo osudy toho auta ? | |
|
|
jukni tady www.fronta.cz/dokument/zpravy-ss-a-gestapa-o... | |
|
|
Ero napsal v č. 476: No pokud jde o boj v kostele, tak myslím že bylo minimum zraněných němců (možná že nikdo)....podívám se na to do knihy.... "Neslyšel jsem o žádném těžce zraněném gestapákovy nebo SSákovy." |
|
|
|
V papírech SS a gestapa se uvádějí jen zranění a to lehce. Třeba poranění oka apod. Neslyšel jsem o žádném těžce zraněném gestapákovi nebo SSákovi. | |
|
|
xfish: Co kdyby sis přečetl příspěvky o stránku zpátky? [téma č. 232 - přísp. č. 452] | |
|
|
Ví se přesně, kolik SSáků v boji o kryptu padlo? | |
|
|
Ero napsal v č. 471:
"A ten vchod do krypty kostela CaM kudy se tam chodí teď tam za války nebyl ?"
Ero napsal v č. 472: Jistěže tam nebyl, proč by jinak esesáci riskovali a spouštěli se do krypty po laně větrací šachtou , ten byl probourán až v posledních letech v rámci zpřístupnění krypty "Za WWII tam asi nebyl ale v jakých letech ho tam udělali ?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Anthropoid - atentát na Heydricha