Anthropoid - atentát na Heydricha
|
|
---|---|
Doplňuji předchozí informaci. Zřejmě jedná o realizaci scénáře Zdeňka Mahlera "Nocturno", ve kterém líčí skutečný příběh muže, který jako jediný z Lidic přežil. "Díky" tomu, že byl v době zničení Lidic ve výkonu předválečného trestu za vraždu...j | |
|
|
Chystá se další filmový projekt blízký tématu - na přelomu roku se začíná točit česko polské drama "Lidice" ... |
|
|
|
Twiggy napsal v č. 804: Holka zlatá, tož napiš do Národní knihovny, ať ti něco z dobového tisku naskenují - nejraději všechno . To aby bylo nad čím slzet... "Dal by se někde získat nějaký projev z Heydrichova pohřebu-v češtině? " |
|
|
|
Dal by se někde získat nějaký projev z Heydrichova pohřebu-v češtině? Díky |
|
|
|
Byla o tom i reportáž na jedničce, jsem vskutku zvědav, co tam vyroste. | |
|
|
Položení základního kamene pomníku letos aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek... |
|
|
|
mbbb napsal v č. 800: pro mě to bylo skutečně přínosné...gympláci "nový dokument o atentátu, který obsahuje nová, doposud neznámá, fakta: " |
|
|
|
nový dokument o atentátu, který obsahuje nová, doposud neznámá, fakta: uk.youtube.com/watch?v=Cm0Cf3tbnos |
|
|
|
krátce ještě k p. Šikolovi a jeho pohřbu: csol-mb.net/zemrel-br-plukovnik-v-v-ing-cest... čest jeho památce ! |
|
|
|
Zemřel Čestmír Šikola, čest jeHo památce ! zpravy.idnes.cz/zemrel-valecny-hrdina-cestmi... Řady žijících příslušníků československých výsadků už se bohužel skoro uzavřely ... |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 770 (15. srpna 2007): tinyurl.com/2m3ktf[téma č. 232 - přísp. č. 770] "Takže pomalu ale jistě - Gabčík a Kubiš se dočkají oficiálního pomníku." Začínám mít takový pocit, že důraz je třeba klást na slovo "pomalu", dál bych to nekomentoval. |
|
|
|
Sháním skladbu skupiny St. Thereza a angl skupiny British Sea Power mající vztah k tématu Athropoid : British Sea Power - Zítra Bude Krásný Den Lyrics Byli jsme moc dlouho pryc Nas zivot se nejak vraci zpet Pres cele Cechy a Moravu Prisli jsme z velke dalky A zatimco jsme zpivali V nasem nakazenem raji Zitra bude krasny den Zitra bude krasny den Najit zacatek na konci A zastavit dabelsky Mercedes Benz Obklopeny souhvezdim vesmiru Vzduchoprazdnym zvukem zla A zatimco jsme tancili V nasem nakazenem raji Zitra bude krasny den Zitra bude krasny den Zitra bude nadherny den Zitra bude krasna smrt A zatimco jsme popijeli A potom nic Zitra bude krasny den Zitra bude krasny den Po dnesku bude krasny den Zitra bude nadherny den (This is the song 'A Lovely Day Tomorrow' in Czech) (Please see 'A Lovely Day Tomorrow' lyrics for English translation |
|
|
|
Já jsem si ho progoogloval, ale nechtěl jsem sem přinášet až i jeho výroky typu "jsem urozený Pán z Ellgutu na Měšicích", "narodil jsem se jako Kopecký, ale neprávem" apod. Mně celkově připadá jako hodně ješitný případ, za pravost jehož artefaktů bych nedal ruku do ohně, ani kdyby na to měl nevím kolik "potvrzení". V zásadě mi u něj k naprosté dokonalosti chybí jen tvrzení, že je vnukem Perchty z Rožmberka. |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 793: Zajímavá postava..."trochu pochybuju o jejich pravosti, resp. zda "pan Dr. Dr. aristokrat" nemá jistý problém s neskutečným vychloubáním se. " cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse:Jan_Berwid-Buquoy cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse:Jan_Bervida |
|
|
|
Mám zde stůl a pohovku Wünstona Churchilla, manželské postele Jana Masaryka, ve kterých ale spali údajně jeho rodiče T.G.M a Charlota, či ložnici Konrada Adenauera,“ chlubí se, ovšem se vší skromností muž, vlastnící dva doktoráty, a který je dnes již v penzi.
Když se tak koukám na ostatní atefakty, které pan doktor údajně vlastní, trochu pochybuju o jejich pravosti, resp. zda "pan Dr. Dr. aristokrat" nemá jistý problém s neskutečným vychloubáním se.Alespoň dobře, že nechce a nemůže prodat i své "slavné" záchodové mísy. |
|
|
|
Nechci ho omlouvat, ale na druhou stranu beru, že se nijak neschovává za nějaké kecy, nýbrž na rovinu říká, že potřebuje peníze, a proto ten lantuch prodává. On se určitě nějaký magor, co to za milion koupí, najde... | |
|
|
Odmítá ho ale prodat komukoli, kdo mu nezaručí, že se „lajntuch“ nedostane do nepovolaných rukou a nebude sloužit ke zvráceným fašistických propagacím
Mám takový pocit, že už samotné obchodování s takovými věcmi je poměrně dost nechutné, což si "pan dvojnásobný doktor" asi neuvědomuje. |
|
|
|
azpravy.atlas.cz/domov/ostatni/145215-prodav... Co k tomu dodat ? Ať si to hodí na ebay. |
|
|
|
A v místě atentátu, jak jsou fotky u toho památníku se stráží. Ta čestná stráž tam stála ve dne v noci?? |
|
|
|
Twiggy napsal v č. 787: nevím, že by taková informace, potažmo cedule byla.."Ale není žádna informace o tom, že by tam byla nějaká cedule, nápis či tak podobně??" Zase asi nechtěli sami Němci dělat parašitustům pamětní desku.. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Anthropoid - atentát na Heydricha