Mohly moderní německé zbraně zvrátit průběh 2.sv.v.?
|
|
---|---|
tomba.strof napsal v č. 431: To taky, ale také některé zbraně nebyli vyráběny v takovém množství jak byli potřeba(ke konci války většina). "Podle mě mohly,jenomže je neuměl Hitler využít. " |
|
|
|
Podle mě mohly,jenomže je neuměl Hitler využít. Třeba taková StG 44 je dodnes vzorem pro většinu zbraní na světě |
|
|
|
Ja myslim ze najvecsou tajnou nemeckou zbranou bola nemecka povaha disciplina a zmisel pre detail a ta sice s odstupom casu zvratila vyvoj vojny dnes je Nemecko na vislni a hravo ovlada celu vychodnu europu a znacne ma prsti v Rusku ba aj USA s nim musi pocitat. Ja viem ze to nieje technicky poznatok a moc to do debaty nepatri ale nemohol som si odpustit tuo poznamku ved v kazdom fleku sa ta dnes pitaju ako si na tom z nemcinou. Na tuto uvaho ma priviela mislienka mojho svagra ked som ho chcel zobrat do pametnika SNP v BB a listok tam stal 70Sk a on povedal ze na prehliadku maju dnas len nemecki turisti ktory nas za vojny strielali a teraz sa chodia na to pozerat. | |
|
|
Teda za toho Lippische a kruhové křídlo bych nedal ruku do ohně (ne svoji) Stavěl letadlas delta křídlem a samokřídla. Vzhledem k tehdy obvyklým tvarům letadel to někomu mohlo připadat jako "talíř" nebo "pivní tácek". | |
|
|
ja_62 napsal v č. 404: Podobnými věcmi se zabýval Lippisch. Z jeho výtvorů se dočkal sériové výroby jen Me 163. "Snad zkoušeli něco, co lze s trochou dobré vůle nazvat létajícím talířem, pro svůj typický tvar je to ale známější jako "létající pivní tácek" - fliegende bierdeckel, - Sack AS. 6 - vrtulové letadlo s kruhovým křídlem, ale netuším zda to, nebo alespoň jeho maketa, skutečně létalo " |
|
|
|
díky Tome, velimi rád si to přečtu | |
|
|
Jára da Cimrman dělal do všeho a jako ve všem, i v létání byl na slovo vzatý odborník | |
|
|
Cimrman byl velký průkopník vzduchoplavectví - tedy vzducholodí on se Cimrman zabýval vývojem ochrany před nechtěným početím, pracoval na bázi tvrzené gumopryže, ale výrobky z jeho dílen byly příliš velké a nehodili se než ku létání |
|
|
|
no já se nehádám, čemu nerozumím, na to se zeptám nekafrám do něčeho, co neznám, na rozdíl od jiných tohle mi přijde zajímavé. Zítra ráno letím do Wolfsburku, tak uvidíme, jak rychle poletíme |
|
|
|
Algernon napsal v č. 409: to je možný?? Asi je,když to píšeš, ale mně laikovi to přijde prazvláštní. Holt Cimrman byl génius - i když zneuznaný. "tak min. rychlost stroje měla být jen 20 mph (cca 32 km/h), " |
|
|
|
Vzlet z vodorovné pozice bez rozjezdu či dostatečného protivětru je u strojů, které mají pouze vodorovnou osu tahu pohonné jednotky jaksi fyzikálně obtížně uskutečnitelný. Kolmý start připadá v úvahu u všeho, co otočíš na zemi vrtulí nahoru a vrtule dá dostatek tahu |
|
|
|
Tak už jsem si vzpoměl, kde jsem četl o výpočteném kolmém startu pro uvažovanou versi F5U, bylo to HPM. Bohužel ho nemám, tak nemohu doslova citovat. | |
|
|
Právě že údajně prakticky kolmo nahoru! Jednalo se ovšem o velmi výkonné motory. Bohužel si teď nevzpomenu, odkud to mám... | |
|
|
Svislý start asi ne (leda v protivětru na LL), ale velice krátký ano. | |
|
|
Sack si jen párkrát skočil, vzlet nezvládl. Jen to ukazuje na směšnost teorií o supervýkonných "talířích" v Německu za WW II, když nezvládli ani toto. Nemluvě o nesmyslech typu Vrille pohon a pod. Ano, F5U byl velice zajímavý, vypočtené výkony pro uvažovanou versi s turbovrtulovým pohonem byly tak vysoké, že údajně měl být schopen svislého startu! Opravdu škoda, že byl vývoj ukončen! |
|
|
|
V tomhle se dostali podstatně dál v USA - viz V-173 Skimmer a následující F5U. Škoda, přeškoda, věčná škoda, že nedokončili testy Koncepce použitá na F5U není v úplnosti prozkoumaná dodnes. |
|
|
|
Snad zkoušeli něco, co lze s trochou dobré vůle nazvat létajícím talířem, pro svůj typický tvar je to ale známější jako "létající pivní tácek" - fliegende bierdeckel, - Sack AS. 6 - vrtulové letadlo s kruhovým křídlem, ale netuším zda to, nebo alespoň jeho maketa, skutečně létalo - mám pocit, že o něm kdysi psalo L+K,/kdysi, když jsem ještě četl L+K/, údajně to Luftwaffe navrhl nějaký stavitel modelů letadel, s tím, že tato koncepce má úžasný manévrovací potenciál / ale asi nikdo to neudržel v přímém letu / | |
|
|
ty tzv. "létající talíře" jsou jenom pomotanina vzniklá na základě nedostatků v odborném vzdělání autorů těch informací. S největší pravděpodobností se jedná o pokusná německá letadla, samokřídla. Tady ale záhadologové obvykle vidí s naprostou neochvějností to "UFO". Chudáci. | |
|
|
Souček a jeho UFA v Praze... | |
|
|
mbbb: A knihy faktu jako Hellboy. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Mohly moderní německé zbraně zvrátit průběh 2.sv.v.?