Mohly moderní německé zbraně zvrátit průběh 2.sv.v.?
|
|
---|---|
Algernon: S tim Meteorem jsem to myslel tak, jak pises. Proste ze by byly schopni v pripade realne hrozby ze strany Me262 Spojenci nasadit vlastni proudove letouny, ktere by byly ekvivalentnim protivnikem. S tou pocetni prevahou jsem to myslel podobne, Spojenci meli drtivou pocetni prevahu a roznodne by pro ne nebyl vyraznejsi problem ji jeste zduraznit. Nezbyva mi nez zopakovat, ze nemecke moderni zbrane nemohli vyrazneji ovlivnit prubeh valky. |
|
|
|
A co tanky? V roce 46 by Nemci meli Panther II, ale Spojenci by zavedli vetsi mnozstvi M26, Centurion, T-44, T-54 a IS-3 coz rozhodne nebyly nejake podradne tanky. Jak naznacuje Algernon, prilis casto se porovnavaji posledni vykriky nemecke techniky, mnohdy ani nezavedene do vyzbroje, s bezne pouzivanou technikou Spojencu... | |
|
|
cet.Hrad: Samozrejmne, ale muzes ho uspisit. Zapadni Spojenci take pracovali na proudobych stihackach. Britove mohli urychlyt zavedeni Meteoru a Americane Aircometu ci jake to jeste meli typy (pripadne vylepsene), letectvo neni moje silna stranka. Nebo mohli zvetsit produkci zavedenych typu zbrani a vyrovnat naskok pocetni prevahou. | |
|
|
Vylodili by se Spojenci v Normandii,kdyby Němci měli Atomovou bombu.Podle mě NE!!! | |
|
|
Algernon napsal(a) v č. 12: "nějaký proudový motor výkonnější než Jumo 003 či BMW 004, čili asi tak s 890 kp tahu" A ake motory navrhovali pre messerove konstrukcie, ktore mali prist po Me-262? Vyvoj motorv v nemecku sa zastavil pre nedostatok vsetkeho, takze treba pozriet hlavne projekty ktore uz realizovane nemohli byt... V britanii a USA bolo naproti tomu vsetko a tak si vyvoj fical nerusene dalej... |
|
|
|
Já si myslím, že mohly, ale byl tu ten problém, že ty zbraně přišli pozdě a němci je moc neovládali. | |
|
|
Nemohly. Atomovou bombu Němci i díky tomu, že vyhnali židovské fyziky, neměli | |
|
|
Působení jednotky Kommando Nowotny - 22 sestřelených letadel při ztrátě 26 Me 262. Výtečný poměr, takto se vyhrává válka | |
|
|
Emrich napsal(a) v č. 5: "Promiň DuGalle...ale nikde jsem nečetl o obzvlášť velké nespolehlivosti PzKpfw VIB Königstiger. Jen to, že nebyl moc mobilní, ale svou nespolehlivostí rozhodně neproslul." To bude tím, že se zaměřuješ na literaturu zabývající se chodem motoru s ustřeleným válcem. Když se zaměříš na literaturu o tancích, zajisté tam najdeš informace o přetěžovanách převodovkách tanků Tiger Ausf.B a jejich celkové mechanické spolehlivosti... A když jsem tak smělý - v které bitvě tenhle tank proslul? Kde dokázal rozdrtit nepřítele a ukázat svojí převahu? V Normandii? V Ardenách? V Maďarsku? Maximálně tak při Skorzenyho akci, kdy s ním jeli přesvědčovat admirála Hortyho... Emrich napsal(a) v č. 5: "Zbraň, která asi mohla opravdu značně změnit WWII byla ale ona Me 262 - letadlo prakticky neohrozitelné stíhacím doprovodem mohlo velice silně pozlobit jakýkoliv bombardovací svaz." Nebyl náhodou Nowotny, jakožto jedno z největších es vůbec, sestřelen na Me-262 právě v manévrovém boji s doprovodnými stíhači? |
|
|
|
DuGalle: No jasný, že to byla hovadina nasadit Me-262 proti pozemní technice, ale Hitler byl touto myšlenkou uplně posedlý. Proto se zdržela výroba 262, protože tento stroj chtěl využít na odražení vylodujících se jednotek v normandyy. Jo a např. uplně na konci války byli napadeni ustupující Vlasovci (z Pražského povstání) dvěstěšedesátdvojkama z letiště Praha Ruziň |
|
|
|
Nemohly. I kdyby se válka protáhla a Němci by mohli nasadit ve velkém počtu nové zbraně jako proudová letadla a rakety tak jim stejně ta nejdůležitější chyběla. Maximálně by z Německa dneska byla slabě radioktivně zářící planina a živého Germána bychom viděli tak ve vlastivědném muzeu. | |
|
|
Dzin: pokud myslíš Me262, tak mohla být nasazena dříve, zbytečné zdržení bylo přepracování na možnost nést pumy. A i když mají spojenci vyšší výrobní kapacity, vývoj nového typu zbraně nelze moc uspěchat | |
|
|
Nemohli. Jak pise DuGalle, kdyby mohli, tak by se tak stalo. Jejich vetsi a drivejsi zavedeni by si vyzadalo zmenceni ci preruseni vyroby dosavadne vyrabenych typu a to si Nemci nemohli dovolit. Nevic, kdyby se na fronte objevilo vice techto novych zbrani, jak rychle by asi Spojenci, se svou nekolikanasobne vetsi vyrobni kapacitou, byli schopni zareagovat a uvest zbrane odpovidajici protihodnoty? At uz po strance kvalitativni ci kvantitativni. | |
|
|
Promiň DuGalle...ale nikde jsem nečetl o obzvlášť velké nespolehlivosti PzKpfw VIB Königstiger. Jen to, že nebyl moc mobilní, ale svou nespolehlivostí rozhodně neproslul. Zbraň, která asi mohla opravdu značně změnit WWII byla ale ona Me 262 - letadlo prakticky neohrozitelné stíhacím doprovodem mohlo velice silně pozlobit jakýkoliv bombardovací svaz. Mous byla hovadina, bojovat mohla asi jen za silné nadvlády ve vzduchu (Ta 152, Me 262?) |
|
|
|
Jo, zmíněná Me-262 by byla ve stíhání vyloďujících se vojáků mimořádně úspěšná. Pro ničení tanků by byla také přímo ideální Masivní nasazení Tigerů B - to by byla opravdu paráda, zřejmě by to dopadlo jako masivní nasazení Pantherů u Kursku. Tiger B svojí spolehlivostí opravdu vynikal. Peiper je neměl na zadku kolony jen tak z blbé nálady... Nasazení Myší by znamenalo díky jejich velikosti značné zjednodušení zaměřování posádkám Typhoonů... |
|
|
|
Ja si myslím, že by priebeh vojny zvrátili. zoberte si masívne nasadenie Konigstigerov a Mausov. otázne je, či by ich nemci dokázali vyrábať v takom počte, aby sa mohli SPojencom rovnať. j Za WW2 sa hovorilo u Nemcov: naše tany su 10-kat lepšie ako spojenecke. oni ich maju ale vždy 11. |
|
|
|
Ano mohli, kdyby přišli dříve !!! Co myslíte např. o Me-262 a jeho možném nasazení proti vyloďujícím se spojencům v normandii ?? | |
|
|
Kdyby ano, tak se tak stalo, že? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Mohly moderní německé zbraně zvrátit průběh 2.sv.v.?