Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
Kreon napsal v č. 1944: To je zajímaví názor. Nacisti a komunisti měli také zákony, které se nesměly porušovat. A jejich činy byli zákon jedna báseň. "mcgiver: Nikoliv. Můžeš dělat co chceš, ale neporušovat při tom zákon (do toho patří mmj i ta tvá svoboda jiných)." |
|
|
|
Kreon napsal v č. 1944: souhlas!! "mcgiver: Nikoliv. Můžeš dělat co chceš, ale neporušovat při tom zákon (do toho patří mmj i ta tvá svoboda jiných). Jestli ty a další nesouhlasíte s touto základní tezí společnosti, tak se nelze divit, že je tu takový bordel." |
|
|
|
mcgiver napsal v č. 1945: no a co "Ani víno z neregistrované vinice nemůžu v naší "svobodné" společnosti prodat, když to udělám tak jsem zločinec!!!" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1943: Ani víno z neregistrované vinice nemůžu v naší "svobodné" společnosti prodat, když to udělám tak jsem zločinec!!! "pánové, no tohle je tedy diskuse jako víno " |
|
|
|
mcgiver: Nikoliv. Můžeš dělat co chceš, ale neporušovat při tom zákon (do toho patří mmj i ta tvá svoboda jiných). Jestli ty a další nesouhlasíte s touto základní tezí společnosti, tak se nelze divit, že je tu takový bordel. A končím s touhle nemyslnou diskuzí, která tu nemá co dělat. Pro tohle fronta není. |
|
|
|
pánové, no tohle je tedy diskuse jako víno | |
|
|
Algernon napsal v č. 1937: Jak ji chápeš ty? "Ovšem mám jistou pochybnost nad tím, zda-li všichni chápou termín „svoboda“ stejně jako ty…" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1937: Tato doba možná v budoucnu nastane, ale státy se jí budou snažit zabránit a zájemci se budou muset uchýlit k terorismu. "No, pokud to území („tvůj pozemek“) bude ryze tvůj, a to se vším všudy… Čili pokud si dokážeš uhájit jeho suverenitu proti sousedům, a to i silou… Potom si tam pro mně a za mně vyhlasšuj co chceš a měj si tam třeba deset mobilních operátorů…" |
|
|
|
mcgiver napsal v č. 1935: O toto mě jde. "Bylo by spravedlivé říci že žijeme v demoktatické společnosti v níž platí některé svobody a jiné v ní neplatí!!!!" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1937: Ale o to mě nejde. Mě jde o nazývání věcí správnými slovy, secese je jen příklad!!!! "No, pokud to území („tvůj pozemek“) bude ryze tvůj, a to se vším všudy… Čili pokud si dokážeš uhájit jeho suverenitu proti sousedům, a to i silou… Potom si tam pro mně a za mně vyhlasšuj co chceš a měj si tam třeba deset mobilních operátorů… Jenomže to se spíše suneme k debatě, ehm… Dost mi to (ono „prohlášení o platnosti vlastních zákonů na vlastním pozemku“) připomíná spíše děj knihy „Ostrov tučňáků“ od Anatola France. Ovšem mám jistou pochybnost nad tím, zda-li všichni chápou termín „svoboda“ stejně jako ty…" |
|
|
|
Kreon napsal v č. 1936: To není pravda panáčku to tato definice přímo vylučuje. V anarchii nemůžeš si dělat co chceš se svým majetkem a osobou, protož o všechno příjdeš!!!! Dobře jíná definice: Svobodu lze definovat jako možnost dělat si se svým majetkem a osobou co chci, ale tak abych neporušil svobodu jiných!!!! "Tak se panáčku hodně pleteš. Můžeš si dělat co chceš, ale v rámci zákona. To co tu píšeš není svoboda ale anarchie." |
|
|
|
mcgiver napsal v č. 1932: "Svoboda znamená činit se svým majetkem a osobou co se mi zlíbí" Tak se panáčku hodně pleteš. Můžeš si dělat co chceš, ale v rámci zákona. To co tu píšeš není svoboda ale anarchie.
mcgiver napsal v č. 1933: Prohlásit to můžeš, ale to je tak jediné co můžeš. "Nebo takhle čím komu uškodím prohlásím-li, že od teď na mém pozemku neplatí zákony ČR, ale např. Polska nebo moje vlastní, poškodil jsem tím někoho?" |
|
|
|
Bylo by spravedlivé říci že žijeme v demoktatické společnosti v níž platí některé svobody a jiné v ní neplatí!!!! | |
|
|
Algernon napsal v č. 1930: Svoboda je skutečně v současné demokrazii mnohdy výsměchem. "Tj. můžeme tento termín (pokud jej chápeme jako svobodu, nikoliv jako výsměch) nějak stupňovat..?" |
|
|
|
Nebo takhle čím komu uškodím prohlásím-li, že od teď na mém pozemku neplatí zákony ČR, ale např. Polska nebo moje vlastní, poškodil jsem tím někoho? | |
|
|
Svoboda znamená činit se svým majetkem a osobou co se mi zlíbí. Stupňování svobody asi není správné. Ale například dnes nemohu svobodně založit 4 mobilního oprátora, ale mohu svobodně vycestovat. nemohu svobodně proustit zaměsnance, ale mohu svobodně psát proje. Takže v něčem svoboda v něčem nesvoboda. | |
|
|
Kreon napsal v č. 1929: Útočník je útočníkem bez ohledu na nátěr a jeho brutalitu. Snad si nemyslíš, že Unie bojovala s Konfederací kvůli otroctví jak tvrdí moderní propaganda USA! Najdi si Lincolnovi projevy tuším z roku 1863 nebo dějiny USA, tam se dozvíš co říkal. "Pleteš si dojmy s pojmy. Srovnávat situaci v Evropě a Hitlera se situací v US a Lincolna. To si dost ulítl." |
|
|
|
mcgiver napsal v č. 1927: Pleteš si dojmy s pojmy. Srovnávat situaci v Evropě a Hitlera se situací v US a Lincolna. To si dost ulítl."Takže touha byť jen po větší svobodě vede k válkám, tak proč bojovat proti takovým jako Hitler? Pak nebudou žádné války!?" Proč se všude lže? Jéžiš...co na to odpovědět....hele..s filozofií tu moc neprorazíš |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1925: Takže touha byť jen po větší svobodě vede k válkám, tak proč bojovat proti takovým jako Hitler? Pak nebudou žádné války!? "A neměli tam z toho nakonec občanskou válku?" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1925: Nejsvobodnější možná, ale je to úplně svobodná společnost? Není. tak proč se všude lže? Mě jde jen o tu otázku, secese je mě celkem jedno. "Secese, secese… Není to totéž, co udělaly jižní státy USA, pozdější „Konfederace“? A neměli tam z toho nakonec občanskou válku? Aha — Spojené Státy tedy nejsou svobodnou společností (pravda, jsou tací co to už dlouho říkají, na druhou stranu jsou i tací, co tvrdí, že USA jsou tou nejsvobodnější společností na světě). Obávám se, že postrádám dostatečně vychechtanej smajlík…" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců