Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1301-1320 z 3044
<< 63 64 65 66 67 68 69 >>
Po
Johny 16.8.2005 00:29 - č. 1971
Johny Jinak nacionální socialismus je přímo ukázkový příklad. V německu byl vytvořen například úplný kult práce - klasické RAD byly oddíly vykonávající hrubou práci ale díky struktuře byla i tato v podstatě špinavá práce přetvořena na zásluhu - k tomu sloužily hodnosti, uniformy, nože a šavle pro velitele, vojenská organizace a pod.

V továrnách byl navozen režim, kdy byl na stejnou úroveň položen dělník a továrník. Dělnící měly něco jako odbory podřízené stranickým složkám NSDAP s tak velkou pravomocí, že pokud řekly tak byl továrník poslán do KZ a nebo mu byla továrna dána pod státní správu.

K tomu naprostá péče do té doby nevídaná o pracující (KDF a pod.) s výlety k moři, odborářská rekreace na zaoceánských luxusních lodích, příspěvky pro matky a td atd. To vytvořilo naprosto oddanou vrstvu lidí ze všech tříd, kteří naopak poskytli režimu vše co měli a uměli. To byl základ nacistické expanze.
Johny 16.8.2005 00:20 - č. 1970
Johny Tom: Problém je, že jsi nepochopil text.

Zrovna tebou zmíněný HG se stal průmyslníkem právě až poté, co získal vliv v socialistické vládě - stejně jako mnoho jiných nacistů před tím byl nula.

At o je právě ten trik - v soicialismu se staneš průmyslníkem a kapitalistou jen pokuď budeš členem vládnoucí kliky - zbytek je udržován v blažené nevědomosti a okrádán odvody ve prospěch uzké skupiny lidí, kteří se zaštiťují tím, že z těchto odvodů přerozdělí určité minimální procento těm, kteří v podstatě vytvoří mnohem více a myslí si naivně, že něco dostávají zadarmo. Běžné je, že státní přerozdělování z 1 koruny vybrané přidělí blahoskloně .50 hal a vytvoří dojem, že lidi něco dostali zadara.

Pokud by jsi pracoval někdy v nadnárodní průmyslové korporaci tak by jsi poznal "klasický" socialismus. Velké firmy mají už tak nejasný vlastnický podíl, že je to svět velmi podobný politice, ředitelé už nevěnují většinu času firmě ale pouze politickému boji aby se udrželi v křesle. Stejně tak je spojený tento systém s vládnoucí klikou. Firmy podpoří finačně takovou vládu, která udrží dělníky na uzdě sociálnímu sliby a výhodami, za což vláda přes odbory naopak podpoří ty manažery kteří jim toto zaručí. Tomu se říká korporátní fašismus - tedy systém, kdy identita jednotlivce je naprosto potlačena, soukromé podníkání jednotlivců je utlumeno daňovými odvody díky kterým oni nedokáží konkurovat státem podporovaným konglomerátům. atd. ale to už zabíhám......
Dzin 15.8.2005 23:18 - č. 1969
Dzin Kreon: Tak to se potom tlemíme bezdůvodně.
Kreon 15.8.2005 22:26 - č. 1967
Kreon Dzin: nevim co se tlemíš.
Kreon 15.8.2005 22:01 - č. 1966
Kreon mbbb: na větě, resp. na jejím znění (Zájmy státu mají přednost před zájmy jednotlivců) nevidím nic fašistického. _Nedokážu si představit politiku, kdy by měl být zájem jednotlivce povyšován nad zájem státu. To by asi nefungovalo...aneb idealismus v praxi.
mbbb 15.8.2005 21:52 - č. 1965
mbbb
Kreon napsal v č. 1964:
"Johny napsal v č. 1957: "Zájmy státu mají přednost před zájmy jednotlivců" Pokud bych na tuhle teorii přistoupil, tak v tom případě je dnes každý stát fašistickým. Trošku nesmysl ne?"
no a jak jinak by to mělo být???
Kreon 15.8.2005 21:36 - č. 1964
Kreon
Johny napsal v č. 1957:
"Zájmy státu mají přednost před zájmy jednotlivců"
Pokud bych na tuhle teorii přistoupil, tak v tom případě je dnes každý stát fašistickým. Trošku nesmysl ne?
Tom 15.8.2005 20:19 - č. 1963
Tom Ad Johny 1957: ve Tvém příspěvku nezaznělo cosi podstatného a to, že skutečnost byla zcela jiná. Taková, že čelní představitelé a exponenti této politiky - typickým příkladem je velkoprůmyslník Hermann Goring - si ztožnili stát a jeho potřeby s potřebami vlastními a potřebami svých firem. Na základě této logiky pak i oni určovali, co jsou to ony životní standarty. Navíc, jistě velmi dobře víš, že tyto životní standarty náležely jen části národa, kterého se tito pánové dovolávali a už vůbec ve stejné míře neplatily na okupovaných územích - ostatně proto odešla řada Čechů dobrovolně pracovat do Reichu dávno před totálním nasazením.

Nejsem sice ekonom (díkybohu se živím vcelku poctivě), ale nejsem zase tak úplně blbej, abych ten rozdíl neviděl. Nacisti si stát ztotožnili sami se sebou a co bylo dobré pro ně a jejich cíle, muselo být dobré i pro stát.

Celkem mne nepřekvapuje, že právě Ty nabízíš srovnání Tonyho Blaira s fašisty z dvacátých a třicátých let. A dost mne to mrzí - zvlášť když vím, že jsi docela inteligentní a jinak vcelku normální.
Dzin 15.8.2005 18:44 - č. 1962
Dzin Kreon:
Kreon 15.8.2005 16:40 - č. 1961
Kreon Dzin: to je definice anarchie cos napsal? Podle mě to je definice tolerance vůči "jiným".
Dzin 15.8.2005 14:16 - č. 1959
Dzin mcgiver: (1949) Trochu to pleteš. Ne zákony proti svobodě, ale protiprávní zákony podrývají autoritu státu a nutí lidi k nepokojům.
Zákon proto není posuzován podle toho, zda nějakou svobodu omezuje, ale zda je podle práva. Třeba zákon omezující tvojí svobodu kohokoliv napadnout a ublížit mu je jednoznačně podle práva, byť tvoji svobodu omezuje a rozhodně přitom nijam nesnižuje svobodu ve státu či jeho demokracii.
Dzin 15.8.2005 14:06 - č. 1958
Dzin Kreon: (1936) A ani anarchie to není, protože ta se řídí hesle: "Mám právo být sám sebou, ale nesmím tím narušit toto právo někoho jiného."
Je jen potom zajímavé vidět, kdo všechno se k anarchii hlásí a jak tomu odpovídá jeho chování.
Johny 15.8.2005 01:07 - č. 1957
Johny pár faktů k debatě která následovala:

V projevech mnoha dnešních demokratických státníků zaznívají podobné motivy: právo na spravedlivou mzdu, kritika konzumní společnosti, sociální koheze, a tak dále. Politici často užívají "nacistickou" rétoriku, aniž si to uvědomují. Například Tony Blair a jeho proslavená Třetí cesta, což je termín z fašistické Itálie. Z Mussoliniho Itálie pochází také tripartita, společné jednání zástupců státu, odborů a podniků. Ovšem ve fašistické Itálii vláda poroučela, zatímco odbory a zaměstnavatelé poslouchali. V mnoha dnešních evropských zemích poroučejí odborové svazy (italsky fasci, čtěte faši); vlády a zaměstnavatelé poslouchají.
"Hitler anticipoval moderní hospodářskou politiku," napsal v roce 1973 levicový ekonom John Kenneth Galbraith. Tato politika je typická nejen vysokou mírou zdanění, vysokou mírou státní regulace a důrazem na pečovatelský stát.
Hlavním rozdílem mezi fašismem a liberální společností je postavení a role vlády. V liberální ekonomice náleží vládě péče o bezpečnost, spravedlnost a několik dalších funkcí, které nejsou pro trh atraktivní. Politika slouží ekonomice, zájmy jednotlivců mají přednost před zájmy státu.
Ve fašistické ekonomice jsou podniky a jednotlivci nástroji v rukou vlády, která jejich prostřednictvím uskutečňuje své cíle. Ekonomika slouží politice, přesněji politikům. Zájmy státu mají přednost před zájmy jednotlivců. Fašisté velmi rádi operují pojmy jako veřejný zájem či služba veřejnosti.

Kdo chce vidět příklad "moderní levicové politiky" ať si přečte něco o tom, co zavedl Adolf v obsazených sudetech po Mnichově 38.
Johny 15.8.2005 01:00 - č. 1956
Johny to Beďa, Yamato ad 1865-1873: Pár historických faktů:

Hitler sám nenechával nikoho na pochybách o podstatě systému: "Jsme socialisté, jsme nepřátelé dnešního kapitalistického ekonomického systému kvůli vykořisťování sociálně slabých, kvůli nespravedlivým mzdám, a protože kapitalismus hodnotí lidské bytosti podle bohatství a majetku namísto zodpovědnosti a výkonnosti. Jsme rozhodnuti bezpodmínečně zničit tento systém," hřímal na prvomájovém projevu v roce 1927. O dvanáct let později se vychloubal, že "nacionálně socialistické Německo vytvořilo novou ekonomickou doktrínu, která pohlíží na ekonomiku jako na služku pracujícího lidu". Termín radikální pravice zní v tomto kontextu hodně fantasticky.
V jedné propagační příručce napsal ministr propagandy Goebbels: "Jsme socialisté, protože vidíme sociální otázku jako záležitost potřebnosti a spravedlnosti z hlediska samotné existence lidového státu - nikoli jako otázku laciného soucitu nebo vtíravé sentimentality. Zaměstnanec má nárok na životní standard, který odpovídá jeho práci. Nemáme v úmyslu o tato práva prosit. Zahrnout dělníka do státního organismu není kriticky důležité pouze pro něho, nýbrž pro celý národ. Jde o víc než jen o osmihodinový pracovní den. Jde o formování nového státního povědomí, což zahrnuje každého produktivního občana."
mbbb 12.8.2005 06:55 - č. 1955
mbbb
Pavel Šrámek napsal v č. 1954:
"vyjádření pana Bartona z pražské sudetoněmecké kanceláře"
jo, pan Barton se dnes píše zásadně bez háčku, dříve to však byl Bartoň. má cenu k tomu něco dodávat
Pavel Šrámek 12.8.2005 06:42 - č. 1954
Na webu Českého svazu bojovníků za svobodu (www.zasvobodu.cz) jsou v diskusním foru mimo jiné vyjádření pana Bartona z pražské sudetoněmecké kanceláře. Je tam na něj i mail.
Kreon 11.8.2005 22:18 - č. 1953
Kreon
mcgiver napsal v č. 1948:
"To je zajímaví názor. Nacisti a komunisti měli také zákony, které se nesměly porušovat. A jejich činy byli zákon jedna báseň."


Tak a dost. Zákony má každá společnost a stát a zákony jsou od toho aby se dodržovaly. To že se mi nějaký zákon nelíbí, neznamená, že ho začnu ignorovat a porušovat.

A srovnávat dnešní dobu s fašismem či komunismem je jaksi nesmysl.

Asi jsi dostal na CzechTecku tomfou přes hlavu, protože jinak bys tu neplácal takový kraviny. Takže jsi běž zařvat před budovu MV na Letné, aspoň nebudeš frontu tapetovat tvými erekcemi mozkové hmoty.
mbbb 11.8.2005 22:11 - č. 1952
mbbb
Algernon napsal v č. 1951:
"Co to je „svoboda“..? Možnost dělat úplně vše, co mi napadne?"
to je bordel a to je to, co chce mcgiver.
mbbb 11.8.2005 22:10 - č. 1950
mbbb tvoje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhých! To myslím řekl mimo jeden náš významný filozof.

a jinak mícháš jabka s hruškama a já sem dneska unavenej.
mcgiver 11.8.2005 22:07 - č. 1949
mbbb napsal v č. 1946:
"no a co"
Pak nejsme svobodná společnost v tomto ohledu. A s tím bych mohl něco dělat, například v krajním případě proti tomu bojovat se zbraní v ruce. Zákony proti svobodě jsou přeně tím co podněcuje k odporu a k boji a bordelu!!!!
1301-1320 z 3044
<< 63 64 65 66 67 68 69 >>
Po