Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2701-2720 z 3044
Po
Carlos 19.1.2004 11:08 - č. 434
Carlos zdeno napsal(a) v č. 383: "Hynek napsal(a) v č. 382: "Rozhodně dopadly lépe než Židi, milóny Poláků, dvětřetiny Bělorusů atd." Tak o tom neviem a propagande neverim"

Popirat holocaust je docela sproste, stejne jako popirat sovetske gulagy!!!
Carlos 19.1.2004 11:02 - č. 433
Carlos zdeno napsal(a) v č. 380: "Kamenom urazu nebolo ani tak spoluzitie Cechov a Sudetakov v jednom state, ako skor to, ze po starociach sa sikovnejsi narod (Sudetaci, Nemci) mal zrazu dostat pod nadvladu menej sikovneho naroda (Cechov)."

A nebyt nas Cechu, tak Slovaci jsou dnes na stejne urovni jako Luzicti Srbove... My jsme pomohli Slovensku se vratit zpet mezi civilizaci, odkud byla Madarskem vytrhnuta.
Carlos 19.1.2004 10:59 - č. 432
Carlos zdeno napsal(a) v č. 380: "Nie je dolezite, co Benes povedal nejakemu novinarovi, alebo co si napisal do nejakeho dennika. Dolezite je, co sa stalo s milionmi Nemcov, ktori Sudety obyvali po starocia a prinasali prosperitu pre cele Cechy. Obecne sa tu ignoruje fakt, ze to neboli Sudetaci, kto chcel rozbit spolocnu krajinu Sudetakov a Cechov. Kamenom urazu nebolo ani tak spoluzitie Cechov a Sudetakov v jednom state, ako skor to, ze po starociach sa sikovnejsi narod (Sudetaci, Nemci) mal zrazu dostat pod nadvladu menej sikovneho naroda (Cechov)."

Are you normal???????
Jako co tim chces, rict???
Ano, Nemci prinaseli Ceskym zemim prosperitu, ale v 19. stoleti, pod nmadvladou Habsburku se zacali Nemci radikalizovat. A kdo muze za rozpad CSR???? Tak to jsou z 90 % excesti Nemci. A proc? Protoze chteli rozbit ceskoslovensky stat a nebyli schopni se dohodnout.
Zadny narod neni menecenny. To zacina zavanet nacismem - o vyvolenosti narodu!!!
Cesky stat uz mel podoby za Velke Moravy a pozdeji za Borivoje a Boleslava (tj. 9.-10. stoleti). Za to Nemecko bylo po celou dobu roytristene a vzniklo az v roce 1871...
Nejak porad zapominas, ze pohranici patrilo ceske korune a ne zadnemu nemeckemu statu!!!
Carlos 19.1.2004 10:46 - č. 431
Carlos Honza M. napsal(a) v č. 359: " Ve svobodné zemi si může otevřít kancelář kdo chce - tedy i Sudetoněmecké krajanské sdružení."

Souhlas.
Carlos 19.1.2004 10:41 - č. 429
Carlos Podiven napsal(a) v č. 355: "Přitom sudetoněmecké "velvyslanectví" má jen jediný cíl - umožnit navázat plnohodnotný dialog mezi reprezentací sudetských Němců a českou vládou o neuzavřených otázkách."

S ceskou vladou ma jednat spolkova vlada v Berline a ne nejake sdruzeni. To jako by s ceskou vladou jednali slechtici, ze maji ty a ty vyhrady... Na stejne urovni musi jednat!
Carlos 19.1.2004 10:32 - č. 428
Carlos to Podiven - Jinak ma ikona ukazuje, ze mam ke komunistum hodne daleko!
Carlos 19.1.2004 10:31 - č. 427
Carlos to Podiven - A nemeli by nejdrive sudetsti Nemci vysvetlit sve jednani v 30. letech, k roku 1938, odsunu Cechu a k protektoratu??? Pokud vim, tak dejiny jdou chronologicky. I v dejepisu se nejdrive ucis pravek (i kdyz je o nicem) a nezacinas novovekem, ne?
Carlos 19.1.2004 10:22 - č. 425
Carlos Podiven napsal(a) v č. 324: "Po návratu z půlročního pobytu na univerzitě v Berlíně vidím, že vaše diskuze se NIKAM nepohnula. Stále stejné komunistické názory. Měli byste vyjet ven a budete se na věci dívat jinou perspektivou než z českého marasmu."

Ach jo... Jak Ti jeste vice rici. Kdopak je u Tebe komunista, ci jestli ma komunisticke mysleni. Pro me je stejne zlocinna ideologie komunismu jako fasismu. Stejni diktatori byli jak Stalin tak Hitler. Stejni demagogove pro me jsou jak Henlein s Frankem, tak Gottwald se Slanskym!!!
Mensi rekapitulace. Kdo schvalil odsun Nemcu???? Spojenci v Postupimi (USA, VB, SSSR). A bylo to pouze v CSR??? Nebylo. A kde to bylo, kdyz ne jen v CSR??? Francie, Polsko, Maďarsko, Jugoslavie,aj. Bylo tech odsunutych Nemcu odsunuto vice v jinem state nez v CSR??? Ano, bylo, napr. Polsko.
Co se tyce majetku. Kdo ho zabavil i zpetne??? Byla to Parizska konference, konana v lednu 1946, kdy mel byt zabaven veskery majetek Nemcu ve viteznych statech. Antifasiste meli pozadat o navraceni pozdeji a byl jim vydan.
To jsou hola fakta a nemenna, pokud znas jina, rad je uslysim!!!
Co bych dnes pozmenil. Na stoprocent a bez prutahu bych odskodnil a omluvil se exceskym i ceskym Nemcum, kteri se zucastnili protinacistickeho odboje a trpeli pod fasistickym rezimem. To je bez debat. Urcite bych odsoudil tzv. divoky odsun, ktery byl velmi kruty.
Na co urcite zapominas, je, ze tehdy byla jina doba. Nemci uz podruhe behem 30-ti let rozpoutali dva svetove konflikty, zpusobili velke vyvrazdovani obyvatel. A lide se take proto tak chovali... Je dulezite to brat v kontextu te doby a nevidet udalosti az v tom roce 1945/resp. 1946!
Fra Diavolo 18.1.2004 13:56 - č. 423
Fra Diavolo Hlavní je, že všichni víme o co jde!
Carlos 18.1.2004 12:53 - č. 422
Carlos Bart S. napsal(a) v č. 419: "No já si myslím,že když je vydal prezident Beneš, tak jsou Benešovy a říkat jim dekrety prezidenta republiky je trochu neobratné."

Muze to znit neobratne, ale ja chci pouzivat spravne terminy, tak jako vsichni rikaji Saddam (jeho krestni jmeno), ja pouzivam Husajn, tak jako se pouziva nazev sudetsti Nemci, ja pouzivam excesti, nebo dekrety prezidenta republiky se mi zda spravnejsi nez Benesovy dekrety.
Bart S. 17.1.2004 20:44 - č. 421
Bart S. Já osobně nejsem žádný Benešův fanoušek, u mně je jen vypočítavej politik a karierista.
Johny 17.1.2004 20:34 - č. 420
Johny Bart S. napsal(a) v č. 419: "No já si myslím,že když je vydal prezident Beneš, tak jsou Benešovy a říkat jim dekrety prezidenta republiky je trochu neobratné."

No on je spíš podepisoval než by je vydával. Většinu dekretů připravili komunisti a Beneš je jen podepisoval. Tak do konce roku 44 měl ještě nějaký vliv na jejich tvorbu, potom už velmi malý. Pokud by se vzepřel jejich podepisování byla tady jasná výhrůžka, že by se nemusel vrátit do vlasti, později mu bylo naznačeno, že by se mu asi nelíbilo, kdyby komunisti začali probírat jeho chování za Mnichova.

Většina sudeťáků značně přeceňuje Benešův vliv po roce 45. Už byl spíše ubohá figurka v rukou komunistické vlády a neměl v podstatě jakýkoliv vliv.
Bart S. 17.1.2004 18:08 - č. 419
Bart S. Carlos napsal(a) v č. 409: "jak mi vysvětlíš, že termín Benešovy dekrety dnes používají všechna česká média"

No já si myslím,že když je vydal prezident Beneš, tak jsou Benešovy a říkat jim dekrety prezidenta republiky je trochu neobratné.
Carlos 16.1.2004 14:54 - č. 418
Carlos Johny napsal(a) v č. 309: "Z předmluvy vydavatele Kudláčka: „ Beneš byl zamindrákovaný huhňavý skřet …… nedávno se z iniciativy jiného huhňavého skřeta (myšlen Havel) postavili poslanci za Benešovy dekrety….“. V knize dál třeba: „ Beneš byl od Května 45 despotou na českou a slovenskou opozicí, které nechával věznit a popravovat. …nelidská postava prezidenta Beneše…. Po projevu prezidenta Beneše, kde oznámil vylikvidování Němců pocítil Prokop Drtina nával neskutečného štěstí…. .. a teď jsme mi králové , řekla paní prezidentová Hana Benešová Fierlinger se potutelně usmíval úzkými štěrbinami asijských, možná mongolsky tvarovaných očí……."

Tak to je tedy husty. Jestli je to pravda, ze to napsala, tak k tomu nemam, co rici...
Carlos 16.1.2004 14:15 - č. 416
Carlos egli napsal(a) v č. 282: "ČTK: "Benešovy dekrety ... nejsou česko-maďarským problémem. Shodli se na tom včera ve vyjádřeních pro novináře český prezident Václav Klaus a předseda opozičního FIDESZ Viktor Orbán...... 'V otázce Benešových dekretů nemáme spor s našimi českými přáteli, ale se Slovenskem. Problém poválečného kolektivního postihu Maďarů musíme vyřešit se Slovenskem. Jsem přesvědčen, že se zákony, které obsahují kolektivní vinu nelze vstupovat do Evropské unie' řekl Orbán...""

Jenze Madari nemaji ciste svedomi. Nejak zapominaji, ze po valce odsunuli taky Nemce...
Carlos 16.1.2004 12:54 - č. 415
Carlos Johny napsal(a) v č. 270: "Napováženou je třeba prohlášení některých polských politiků, že není v zájmu Polska podpořit ČR ve věci vysídlení sudetských Němců a že to poškozuje dobré vztahy s Německem."

No prave, hlavne ze z Polska bylo odsunuto vice Nemcu nez z CSR!
Carlos 16.1.2004 12:50 - č. 414
Carlos Honza M. napsal(a) v č. 266: "Před lety, když jsem se začal o poválečnou historii podrobně zajímat, jsem od právních historiků převzal označení "Dekrety prezidenta republiky" či "prezidentské dekrety". S odstupem let, jsem ale dospěl k názoru, že pojem "Benešovy dekrety" je dnes natolik běžný, že je to v podstatě "terminus technicus" (podobně jako např. "malý dekret") pro historika (ne tak pro právníka) není důvod se mu vyhýbat. Koneckonců - "husiti" byl původně také hanlivý název, ale dnes jej normálně používáme a nikdo jej za hanlivý nepovažuje (s výjimkou sudetských němců a některých katolíků, že)."

Mala Dohoda byl take puvodne hanlivy nazev (madarsky), ale staty ho prijaly. Proste dekrety prezidenta republiky je termin presnejsi, proto ho pouzivam.
Carlos 16.1.2004 12:46 - č. 413
Carlos Honza M. napsal(a) v č. 262: "Carlos (232): Taky Ti to zopakuju poněkolikátý - několik desítek tisíc Němců bylo vynáno dřív, než se v Postupimi na něčem dohodli (mimochodem - Cecilienhof je velice příjemné místo na trávení léta), takže je naprosto zcestné svádět odsun navelmoci - ty v podstatě jen odun schválily, ne nařídili."

Ano, probihal divoky odsun po valce. Ten neobhajuji, ani nahodou! Ten organizovany naridily velmoci.
Hynek 16.1.2004 12:36 - č. 412
My jsme se k nikomu špatně nezachovali, to snad někteří naši předci. Nevím proč by měli současní obyvatelé ČR a i Německa platit za něco co udělali někteří jejich předkové. To je poněkuď uhozené. Buď ať to zaplatí ti co to skutečně způsobily nebo ať se neplatí nic. Uvědomte si, že všechny příjmy státu pochází z výběr daní!!!
Carlos 16.1.2004 12:31 - č. 411
Carlos Béďa napsal(a) v č. 244: "Jinak jediné co považuji na odsunu za ostudné je chování tehdejší a i současných vlád k němeským antifašistům(to Johny mimochodem to byli tví oblíbení "socani"), to je jediná skupina Němců kde jsem pro určitou formu odškodnění a třeba i dvojí občanství, je mi ale jasné že něco podobného je neuskutečnitelné, protože by se tím otevřela pandořina skříňka a pak by Heydrychovi potomci mohli opravdu dostat zpět své majetky."

Souhlas. A odskodneni bych jim opravdu dal, protoze oni stali za CSR a trpeli za Hitlera a pak jsme se k nim spatne zachovali...
2701-2720 z 3044
Po