Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2501-2520 z 3044
Po
Johny 3.2.2004 00:10 - č. 643
Johny Kotas je obyčejnej šizuňk, kterej využívá stupidity a hlouposti lidí k vlastnímu obohacení. Jeho prohlášení mají asi takovej význam jako když v Číně spadne bicykl.

Na druhé straně jeho život je zajímavej. V USA vlastnil nějaké údolí kde bydlel ve srubu s ochočeným medvědem a lokální indiáni ho pasovali na náčelníka.
Ondík 2.2.2004 08:10 - č. 641
Ondík Egli a Algernon: Jiří V. Kotas je mi znám nejen z vyjmenovaných aktivit, ale i z filmu "Divoké pivo" , kde si ve vedlejší roličce zahrál v podstatě sám sebe, v tomhle dílku hrál mimo jiných i Ivan Jonák, později odsouzený za to, že si objednal vraždu své manželky...Pan Kotas je totiž nejen ekonom, ale i umělec .
egli 31.1.2004 10:10 - č. 639
egli Jen pro pobavení: Ve čtvrtečních Lidových novinách jsme se mohli dočíst skutečnou perlu. Jakýsi Jiří V. Kotas, poradce Kinského a jeho advokáta (údajně "historik") prohlásil: "Oldřich Kinský nebyl kolaborant, ale naopak britský protiněmecký agent."

Pan Kotas je jinak zajímavý člověk - bývalý exulant, na podzim 1992 neúspěšný kandidát na prezidenta za "konzervativni stranu Svobodný blok", dnes člen strany Česká pravice a autor knihy "Klaus a jeho éra. Stručná anatomie Neuvěřitelného." Na Cibulkových stránkách je zmiňován v zajímavých souvislostech s kauzou Banky Bohemia.

Na stránkách www.cesky-dialog.net/prispeveksvu.php se o něm píše:

"Jsou i tací, kteří se dovedli vloudit do přízně vysoce postavených osob v ČR a pak svých možností zneužili. Např. Viktor Kožený, který podvodem v kupónové privatizaci okradl tisíce občanů a teď se jim vysmívá z Baham, Jiří "Včelař" Kotas, kterého si dokonce Václav Klaus, ještě jako ministr financí, vzal za ekonomického poradce. Kotas měl dokonce tu drzost, že chtěl kandidovat na prezidenta. Ale musel prchnout, protože jím založená banka náhle podivným způsobem zkrachovala a peníze zmizely. Možná to byl vůbec první tzv. tunel v ČR, kdy vložené peníze občanů tiše ve tmě projely do kapes zlodějů."

Skutečně si pan Kinský vybral dobrého poradce
Johny 30.1.2004 17:40 - č. 638
Johny re stc: Je to klasická debilita.

Ale v zásadě mi to nevadí pokud by šlo o dálkové ukazatele všeobecně známých míst. V Německu je běžně ukazatel na (CZ) Prag (Praha). Pokud bude v Ďáblicích ukazatel na (D) Drážďany (Drezden) tak mi to nebude vadit. Na druhá straně nemusím mít ukazatel na Budyšín (Bautzen) a Chotěbuz (Cottbus). Mají se používat takové názvy kterým rozumí většina osob. Těžko se nějaký Němec doptá na cestu do Reichenbergu a v Rakousku vám taky Vitoraz nikdo neukáže.
Hynek 30.1.2004 11:37 - č. 637
Ano, ale v jiné diskusi.
Carlos 30.1.2004 11:36 - č. 636
Carlos Hynek napsal(a) v č. 631: "Ke carlosově 626. Nic takového sem netvrdil. To tvrdíš ty. Já se bavil o roku 1918 ne o roku 1938 a 1939. Ostatně místo Němců si můžeš doplnit nějaký jiný národ. Dále jsem se bavil o majetkovém vlastnictí, darování né o pronájmu. pravděpodobně jsi to špatně pochopil."

Jenze od roku 1918 se muzeme dostat k roku 1938/resp. 1939
Hynek 30.1.2004 11:26 - č. 635
Díky za názor Honzo a Alyku. Prosím o vyjadření i dalších k 630.
stc 30.1.2004 11:25 - č. 634
johny: vyzkousej tohle....

lidovky.centrum.cz/clanky/234507.phtml
Honza M. 30.1.2004 10:48 - č. 633
Honza M. Hynek napsal(a) v č. 630: "Prosím ostatní o vyjadření k těmto názorům carlose (na zmíněných národech ani zdaleka tak nezáleží, můžete si dosadit jiné, příkladů najdete jistě dost) :"

Především si taky myslím, že je blbost psát před 15.stol. (ale při specifické definici bych to klidně roztáhl až do 18.st.) o nějakých "Češích", "Slovácích" atd. V době Velké Moravy to byli prostě Slované žijící v údolí Moravy, v údolí Váhu resp. Vltavy. Myslím, že jazykové rozdíly mezi nimi byli menší než dnes mezi nářečími u Prostějova a u Valmezu. Prostě všude okolo V.M. byli buď lidé mluvící "srozumitelným" jazykem - Slované, nebo "nesrozumitelným" - Němci (už se tu objevovali Maďaři, ale těm se říkalo jinak - název Hunové patřil k těm slušnějším).

Slované nepřišli do relativně pustého území, oblast Panonie nebyla ani po vpádu Hunů "relativně pustá" ve srovnání s dnešním Libereckem nebo Jesenickem tam bylo živo až, až.

Ostatně pak soudím, že ti, kteří mají důvody vnímat stát jako "svůj", nebudou chtít autonomii, ať mluví jakýmkoliv jazykem a vyznávají jakoukoliv víru.
Johny 29.1.2004 20:55 - č. 632
Johny stc napsal(a) v č. 629: "Nevím jak vám, ale mě připadne to co píší v tomto článku za pěkně ujeté"

Co se tam píše? Já si nechci kvůli tomu registrovat u centrum.cz
Hynek 29.1.2004 13:54 - č. 631
Ke carlosově 626. Nic takového sem netvrdil. To tvrdíš ty. Já se bavil o roku 1918 ne o roku 1938 a 1939. Ostatně místo Němců si můžeš doplnit nějaký jiný národ. Dále jsem se bavil o majetkovém vlastnictí, darování né o pronájmu. pravděpodobně jsi to špatně pochopil.
Hynek 29.1.2004 12:58 - č. 630
Prosím ostatní o vyjadření k těmto názorům carlose (na zmíněných národech ani zdaleka tak nezáleží, můžete si dosadit jiné, příkladů najdete jistě dost) :

1)Slováci měli nárok na autonomii, protože přišli dřív do relativně pustého území než přišli Maďaři. Němci neměli nárok na autonomii, protože přišli později do relativně pustého pohraničí než Češi do vnitrozemí.

2)Němci neměli nárok na autonomii, protože toto území patřilo českému králi. Slováci měli nárok na odtržení (autonomii) od Maďarska, přestože toto území dříve patřilo uherskému králi a oni neměli žádnou autonomii.
stc 29.1.2004 12:21 - č. 629
to all:

lidovky.centrum.cz/clanky/234507.phtml

Nevím jak vám, ale mě připadne to co píší v tomto článku za pěkně ujeté. Na co nám jsou v Německu cestníky v češtině... Ať se s tím jdou zahrabat..
Carlos 29.1.2004 12:01 - č. 628
Carlos alyk napsal(a) v č. 617: "ja uz to psal drive - Nemci stejne jako Slovaci proste na autonomii pravo meli! Obe otazky jsou uplne debilni. Pri posuzovani naroku na autonomii bych rozhodne nepouzival od kdy tady byl ci po kom prisel onen narod - to je naprosto zavadejici!! Ta mensina se proste vzmohla, zapustila koreny a vznikla z ni nekolikamilionova mensina, ktera uz vyrazne ovlivnovala chod toho ci jineho statu. Myslim to vseobecne. Nejake uvahy o svate risi, o kralovstvich, kde jsme az meli hranice to jsou blbosti. Vytahovani kostlivcu ze skrine. Pri urcovani autonomie se musi vychazet z dane momentalni situace a ta v r. 1918 jednoznacne mluvila Nemce, a pokud by zustali Slovaci v Uherskem kralovstvi i pro ne! Vlastne ji mohli pozadovat i v CSR., ale po vzniku ucelove ceskoslovenske narodnosti to bylo zbytecne!"

Ja to proste vidim takhle a za svym nazorem si stojim!!!
Carlos 29.1.2004 12:00 - č. 627
Carlos Hynek napsal(a) v č. 615: "Prosím ostatní o vyjadření k těmto názorům carlose (na zmíněných národech ani zdaleka tak nezáleží, můžete si dosadit jiné, příkladů najdete jistě dost) : 1)Slováci měli nárok na autonomii, protože přišli dřív do relativně pustého území než přišli Maďaři. Němci neměli nárok na autonomii, protože přišli později do relativně pustého pohraničí než Češi do vnitrozemí. 2)Němci neměli nárok na autonomii, protože toto území patřilo českému králi. Slováci měli nárok na odtržení (autonomii) od Maďarska, přestože toto území dříve patřilo uherskému králi a oni neměli žádnou autonomii."

Muj prispevek c. 585

Pletes neustale jablka s hruskami.... Nebo ja nedokayi vysvetlit svuj pohled na tento problem....
Jeste jednou. Slovane (predchudci obyvatel Samove rise, Velke Moravy a ceskeho statu) prisli na uzemi dnesni republiky. Germani se stehovali smerem blize k rimskym hranicim. Ano byli zde puvodni obyvatele, Keltove a Germani, ale byl jich zanedbatelny pocet. Hlavni smery Keltu a Germanu odesly na zapad. Vznikaly zde monolitni statni utvary. Nemci (potomci Germanu) jsem prisli az ve 12. - 13. stoleti. Ceske zeme byli nedelitelne a nez sem prisli Nemci, byl zde jeden hlavni narod (da-li se to tak rici).
Slovensko - (Slovane). Prisli spolecne s jinymi zapadnimi Slovany na nase uzemi (s Cechy). Na pocatku 9. stoleti zalozili Pribinske knizectvi, ktere bylo zniceno Velkou Moravou, resp. Mojmirem I. Velka Morava byla znicena na zacatku 10. stoleti (906/7) najezdy Madaru. Cechy se ubranily, ale Slovensko a Morava padly pod vliv madarskych kmenu, kteri prisli odnekud z Uralu.
Kampak se ubiraji me myslenky.
Ceske zeme byli jednolite, nez pozvali nemecke obyvatelstvo na kolonizaci sveho pohranici. Byli jednolitym statem!!!
Uherske zeme vznilky tim, ze centrum bylo Madarsko a zacaly pomalu pripojovat ostatni uzemi s ostatnimi narody.
Kdyby CSR melo v roce 1918 i uzemi Slezska, Luzice a dalsich zemi, ktere patrily predtim k Ceske korune- tak bych souhlasil s autonomnim postavenim techto zemi v ramci CSR.
Doufam, ze jsem to vysvetlil spravne. Jestli ne, tak budu rad za pripominky :))
Carlos 29.1.2004 11:56 - č. 626
Carlos Hynek napsal(a) v č. 614: "To je jako kdybych daroval část svého pozemku někomu, aby se na něm usadil a obdělával ho a pak ho vyhodil, že pozemek je můj, protože mi kdysi patřil nebo že patřil nějakému králi (po kterým je nám stejně dávno putna)."

Kazde prirovnani kulha, a v tomto pripade i to Tvoje....
Nejak jsi zapomnel, ze ten komu si dovolil se tam usadit, si pozval souseda od vedle, ktersy mel vetsi pozemek a byl silnejsi a chteli se oba spojit, aby to bylo jeste vetsi a nakonec obsadit i ten Tvuj pozemek.....
Hynek 29.1.2004 10:22 - č. 625
tady jsou znovu:

Prosím ostatní o vyjadření k těmto názorům carlose (na zmíněných národech ani zdaleka tak nezáleží, můžete si dosadit jiné, příkladů najdete jistě dost) :

1)Slováci měli nárok na autonomii, protože přišli dřív do relativně pustého území než přišli Maďaři. Němci neměli nárok na autonomii, protože přišli později do relativně pustého pohraničí než Češi do vnitrozemí.

2)Němci neměli nárok na autonomii, protože toto území patřilo českému králi. Slováci měli nárok na odtržení (autonomii) od Maďarska, přestože toto území dříve patřilo uherskému králi a oni neměli žádnou autonomii.
Hynek 29.1.2004 10:19 - č. 624
Základní obrys johny řekl jsi to přesně. Potvrdil si tak moje slova.
Mohl by jsi se, ale vyjádřit k níže uvedeným názorům Carlose. Ty barte taky, jestli ovšem chcete.
Bart S. 28.1.2004 18:03 - č. 623
Bart S. Johny napsal(a) v č. 622: "Většina hranic Čech a Moravy neodpovídá středověkým hranicím!!!""

No kdyby dnešní hranice odpovídaly středověkým, tak bychom například jezdili lyžovat do českých Alp.
Johny 28.1.2004 16:48 - č. 622
Johny Hynek napsal(a) v č. 593: "Omyl je si myslet, že hranice českého království byly dané již před příchodem Němců a i po něm. Většina hranic Čech a Moravy neodpovídá středověkým hranicím!!!"

Tak to se pleteš anebo si četl sudetoněmeckou příručku k dějinám. Existují sice změny jako Vitorasko, Chebsko, Kladsko ale základní obrys Českého státu je dán již od prvních Přemyslovců trvá přes tisíc let. Hranice vytvářely přirozené přírodní překážky jako hory a řeky a ty se za tisíc let prostě nezměnily.
2501-2520 z 3044
Po