Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
čet.Hrad:Ono vlastně zabranilo Hitlerovy v otevřeném boji a raději volil variantu politickou.Smůla pro Frantíky je že se pak Hitler učil na našem opevnění ... .No vždiť to víte sami. | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4095: "Tak 8 hodin boje bys přece nečekal" Nechápu. Pokud toumu rozumím dobře, tak to je ale právě to, o čem hovořím, tedy že byl problém a jak se řešilo, když se střelci z kanonu udělalo při pohledu na skopčácké držky nevolno a nebylo to zrovna v čase 7:59 jeho služby, nebo se jen prostě potřeboval jít vymočit.... |
|
|
|
Fuky napsal v č. 4102: Jak kde...... u nás v Komotau to bylo zajímavé byli podnikány i útoky na jednotlivé objekty LO vz.36 " báli i Sudeťáci" |
|
|
|
Saly napsal v č. 4094: Vzbuzovalo v Němcích respekt, odrazovalo (a odradilo) je od válečného konfliktu."Můžeš to něják rozvést Fuky?" V opevněných oblastech se zklidnili a báli i Sudeťáci. |
|
|
|
Perry napsal v č. 4091: "Neměla by chybět v knihovničce žádného bunkrologa-ať už je to začátečník či profesionál." To taky souhlasím, zvlášť některým by se velmi hodila místo vyptávání
Perry napsal v č. 4091: Taky bych teď zmínil (znovu) Československé opevnění z letošního roku (nevím od koho), je to spíš taková učebnice na ZŠ, ale pro laiky dobrá "pro laika je opravdu to nejlepší na českém trhu" |
|
|
|
No já si myslím peávě to samý a zajíma mně jestli je ještě někdo kdo semnou zdílí stejný názor. | |
|
|
Fuky má pravdu, splnilo účel pouze částečně.. | |
|
|
Fuky napsal v č. 4090: Tak 8 hodin boje bys přece nečekal "8 hodin nebo po kolika že se to měli střídat nevykonávat potřebu..." |
|
|
|
Můžeš to něják rozvést Fuky? | |
|
|
Částečně ano. | |
|
|
Pánové mám takovou úvahu.Myslíte si že Naše prvorepublikové opevnění splnilo svůjúčel? | |
|
|
Fuky:jj,pro laika je opravdu to nejlepší na českém trhu. Neměla by chybět v knihovničce žádného bunkrologa-ať už je to začátečník či profesionál. A nad tou chybou se snad dá přimhouřit oko | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4087: "Hele, to prostě ženeš do krajnosti, ty asi hodně často chytáš sr.... " 8 hodin nebo po kolika že se to měli střídat nevykonávat potřebu... Nevím, nemyslím si, že to ženu do krajnosti. Byl by to zkrátka problém. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4079: Pro laika je tato práce zcela postačující a že je poplatný době svého vzniku? čím?
"Aron je poplatný stavu, kdy vyšel 1989/90 "
mbbb napsal v č. 4079: Kniha je řekl bych na nižší úrovni, jsou tam chyby, v určitých detailech pro laika příliš podrobná.
"spolu s Československou zdí "
mbbb napsal v č. 4079: To máš recht.
"Taková kniha dnes chybí."
mbbb napsal v č. 4081: "no jo, ale co je tam opravené? Možná něco ano, ale určitě ne vše. Vydání z roku 98 je graficky lepší, než to z roku 90, ale co se týče aktualizace, tak ta neproběhla všude." Opraveno je opravdu jak co, mám obě vydání, v novém jsou místy jiné fotografie. Nějaké závažnější chyby však nespatřuji. (krom označení kanonového objektu u Opavy G zes., na což jsem se úspěšně nachytal...) |
|
|
|
Fuky napsal v č. 4085: Hele, to prostě ženeš do krajnosti, ty asi hodně často chytáš sr.... "To, že se nestřídali, nikdo neřekl, já jen tvrdím, že nebylo možno jen tak během boje odskočit od kanonu, jít vzbudit svého "náhradníka" na posteli a odskočit si na toaletu..." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4077: "číhněte se sem:" Pěkný, skoro se mi zdá, jako bys zhubnul! Ne, opravdu pěkné, tak třeba příští rok bude navýšena účast na 31 zájemců |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4075: "Aha a byli to super nespavci, že Honzo? Proč se asi ti volové střídali na postelích a neměli každý svou " To, že se nestřídali, nikdo neřekl, já jen tvrdím, že nebylo možno jen tak během boje odskočit od kanonu, jít vzbudit svého "náhradníka" na posteli a odskočit si na toaletu... Algy, nemáš něco o těch vlajkách? |
|
|
|
Tom napsal v č. 4070: Já jsem dosti dobře nepochopil, o který granát se má jednat? ONRG vz. 34? Kdo konstruoval tento granát bohužel netuším, konstruktérem granátů (obran. i út.) byl Ing. Janeček. Jestli se Ing. Janeček podílel i na konstrukci gr. vz.34 nevím. "Mohli by mne znalci dobových reálií poučit? Zajímám se o ing. Pantoflíčka. V jednom mailu se o něm praví : "...pan Ing. Bohdan Pantoflíček byl vynálezcem známého útočného granátu vz. 34 s odvíjející se spirálou..." Je to pravda? Popřípadě, nemá někdo ještě něco dalšího o tomto pánovi? " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4069: Nepočítalo se s ním možná do budoucna, ale v září 1938 bylo již vyrobeno několik desítek kusů. "lafetace se ve vz. 36 nepoužívala, je to tak. To že se s ní možná do budoucna počítalo je jiná věc. V období,kdy se třicetšestky používaly, lafetaci neměly." |
|
|
|
to jo ale jako shrnutí základů bunkrologie je to plně vyhovující kniha... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938