Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Worchester napsal v č. 4404: ne, že bych to já četl "po něměcky", ale přece jen byl to místní název pohraničí osídleném Němci, takže jako místní by se měl číst německy, jako jinde (i když je to paradox) "Přeci jenom to číst jako nepřátelé republiky, proti kterým byl objekt určen, je tak trochu ,alespoň paradoxní." |
|
|
|
mbbb: Minule jsem se já i jeden z Fortisu (družstvo co spravuje TS73,...) dohadovali, že je lepší to číst po "česku" jako STACHELBERG než po "německu" jako ŠTACHELEBERG. Přeci jenom to číst jako nepřátelé republiky, proti kterým byl objekt určen, je tak trochu ,alespoň paradoxní. | |
|
|
Worchester napsal v č. 4400: a jak to přečteš neněmecky??? "no to mě dovede pěkně vytočit, proč to čteš po německy?" |
|
|
|
mbbb:Vypadá to stejně jako minulý rok.
mbbb napsal v č. 4399: no to mě dovede pěkně vytočit, proč to čteš po německy? " Štachlu " |
|
|
|
odorníci na bungry, jak to teď vypadá v okolí Štachlu - třeba T-S 81a/b a 82? Je zde něco nového. Tuhle stranu ke Krkonošům mám rád. | |
|
|
Saly napsal v č. 4385: Vrámci SOS ano. "Takže se mohlo stát že byli v objektu četníci,financové a vojáci dohromady?" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4381: Takže se mohlo stát že byli v objektu četníci,financové a vojáci dohromady? "ano, mohli být" |
|
|
|
Saly napsal v č. 4379: ano, mohli být "To tam byli jako osádka?" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 4377: To tam byli jako osádka? "Jako součást jednotek SOS ano." |
|
|
|
Saly napsal v č. 4323: Jako součást jednotek SOS ano. "Mohli se také četníci dostat do opevnění?" |
|
|
|
Saly napsal v č. 4339: dneska by nešla uskutečnit "inak máš pravdu jsou jiné ideje a jiní lidé třeba taková mobilisace jak by asi dopadla dneska?" |
|
|
|
mbbb:Já jsem toto téma objevil teprve nedávno tak skusím se něják zapadnout no uvidím jak mně přijmete a budete hodnotit. Jinak máš pravdu jsou jiné ideje a jiní lidé třeba taková mobilisace jak by asi dopadla dneska?Jinak ti taky chci poděkovat za to že jsi tady.Jsi přeci jen starší než ostatní taky máš určitě vice zkušeností s tímto oboram.Takových lidí je potřeba všude. |
|
|
|
to Saly: na období první republiky se jistě nezapomene, jen ty ideje už nejsou a nebudou. určitě, Fuky je na svůj věk dobrej, já v jeho letech sem byl možná na Dobrošově ono taky tenkrát a dnes pro to byly jiné podmínky. Jinak když nepočítam Davida Góra, tak já sem asi nejstarší, co na toto téma chodí pravidelně. |
|
|
|
mbbb: Jestli mohu takovej osobní dotaz.Jak tak koukám na věk zdejších uživatelů(tedy jestli je správný),tak si myslím že nikdo nemusí obávat toho že se na období první republiky zapomene.Je opravdu viděj že se tomu všichni věnují s velikým nadšením.Já osobně jsem třeba v dvanácti ani netušil co to takový řopík je a tady už je někomu patnáct,šestnáct a řekl bych že je dosti informovaný. Mohu znát tvůj názor mbbb? |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4331: "ne, neměl tam co dělat, " Dobře tedy pochopil jsem že lidé(krom osádky)nesmněli k objektu na určitou vzdálenost. Vem si jen takový čistě hypotetycký příklad.Jsi Čech v sudetech vracíš se domů kolem linie opevnění v tom na teba začnou stříled němci co uděláš?Můžeš jít k bunkru nebo k němcům tak si vyber?Jak by se v takovém případě zachovala osádka opevnění? |
|
|
|
Algernon napsal v č. 4330: jasně že ano "Jako „Invalidovna“ je to známo i dnes." |
|
|
|
Saly napsal v č. 4329: ne, neměl tam co dělat, máš zkreslené představy "Ještě bych se vrátil k tomu vpouštění do objektu.Už je mi jasný že se tam kde kdo nedostal co takhle když byl pobliž objektu nějákej řekněme četník,financ,... a začalo se střílet tak ani v tomto případě nesmněla osádka nikoho vpustit do objektu?" |
|
|
|
Ještě bych se vrátil k tomu vpouštění do objektu.Už je mi jasný že se tam kde kdo nedostal co takhle když byl pobliž objektu nějákej řekněme četník,financ,... a začalo se střílet tak ani v tomto případě nesmněla osádka nikoho vpustit do objektu? | |
|
|
Saly napsal v č. 4325: VHA - Vojenský historický archiv - možná se to dnes ale jmenuje trošku jinak "invalidovna" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4324: Jsem možná trochu zavostalel ale ta invalidovna do je co?Trochu tušim ale jistota je jistota. "v Invalidovně " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938