Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Jo byl, je pravda že se do něj špatně leze nic moc pro prostorově výrazné osoby , tehdá tam bylo pár klacků, jedny trepky asi nemocniční, pár flašek, prach a osádka nikde | |
|
|
Streso napsal v č. 6475: byl jsi uvnitř? já viděl jen fotky zevnitř a i když jsem u objektu byl asi 3x, nikdy jsem dovnitř nelezl. "A kde že se má nacházet ta bývalá osádka? Uvnitř není určitě !!!!" |
|
|
|
A kde že se má nacházet ta bývalá osádka? Uvnitř není určitě !!!! | |
|
|
multimediatv napsal v č. 6470: aha, takže konečně známe důvod pro "zvelebení" tohoto řopíku. Vůbec nejde o řopík, jde o zlatokopectví... "nasdu fotky a pošlu posoudíte sami...jsem přesvědčen , že pod troskama je německá posádka..." |
|
|
|
multimediatv napsal v č. 6470: To by ji už dávno někde pochovali. Po válce byly všudypřítomné mrtvoly pohřbeny, tak proč by je v tom bunkru nechávali? Navíc tam té suti nemůže být tolik, aby si toho nikdo nevšiml. "nasdu fotky a pošlu posoudíte sami...jsem přesvědčen , že pod troskama je německá posádka.." |
|
|
|
multimediatv napsal v č. 6466: U Křižovatky ta technika (T-34, OT-810, 152 mm houfnice) nestojí kvůli změně zákona, takže byla před třičtvrtě rokem odvezena.
"v každém připadě jej opět projdeme zdokumentujeme a podle vyhodnocení budeme jednat s ubytovací správou olomouc a muzeem hrabyně. chci se podívat po opavské tuším 10, nějak od ní zmizely tanky a hackely .. poválečná verze,,"
multimediatv napsal v č. 6468: Třeba to tam někdo nasypal, protože příčky tam nemají co dělat. Snad podstavec pro kanon je z cihel, ale to není příčka že.
"odkud se tedy do objektu dostalo několik kubíku suti- která je ještě částečně ukotvena uvnitř objektu,"
multimediatv napsal v č. 6463: Proč by měl být objekt dále devastován? Stojí tam sedmdestá let a najednou zničeho nic by se třeba sesypal? Jen mám obavu aby k jeho devastaci nevedly "odborné" pokusy o "rekonstrukci". "3 bylo by vhodné alespon částečně jej obnovit je to unikát a jeho další požkození by vedlo k následné celkové devastaci..." |
|
|
|
multimediatv napsal v č. 6461: On v podstatě otevřený je Navzdory zazděnému vchodu se dá dostat dovnitř střílnou a průrazem v týlové stěně Uvnitř nikdy žádné příčky nebyly. A nemyslím, že by tento objekt spadal do kompetence muzea v Hrabyni, resp. SZMO.
"máme spadeno na otevření G 37 objektu a vyhrábání sesutých příček unikátního objektů"
Hartmann napsal v č. 6465: I já se připojuji k tomuto názoru. "také jsem toho názoru, že unikátním objektům rekonstrukce spíše škodí než že by byla k užitku" |
|
|
|
také jsem toho názoru, že unikátním objektům rekonstrukce spíše škodí než že by byla k užitku | |
|
|
nevím, já si skorem myslím, že by bylo lepší ho nechat tak, jak je. V Blavě na Petržalce byl sice též kanónový objekt lehkého opevnění, ale jiného tipu. Géčko na Opavsku je jediné, co bylo postaveno. |
|
|
|
multimediatv napsal v č. 6461: proč to chcete dělat? "máme spadeno na otevření G 37 objektu a vyhrábání sesutých příček unikátního objektů v hošticích na opavsku " |
|
|
|
Fuky napsal v č. 6459: "Že se k tomu vracím – kde by se ten objekt zhruba měl nacházet? Ty jsi ho hledal, ne?" hledal, ale nenašel, měl by se nacházet zhruba na tankodromu bývalém vpravo vpředu když stojíš zády k řídící věži. opevneni.vojenstvi.cz/oblasti/milovice/index.htm |
|
|
|
mbbb napsal v č. 6458: Že se k tomu vracím – kde by se ten objekt zhruba měl nacházet? Ty jsi ho hledal, ne? "neví" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 6457: neví "Neví někdo něco bližšího o cvičném objektu CE v Milovicích? (mimo informace na opevneni.cz)" |
|
|
|
Neví někdo něco bližšího o cvičném objektu CE v Milovicích? (mimo informace na opevneni.cz) | |
|
|
Překlad německy psaných textů od bushe: hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/preklad.htm |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 6447: 181 Římov například 0:60, jen tak btw. "nejde o absolutní čísla, ale o poměr zachovalých:dochovaných 1:50, což u řopíků bude jistě podobné číslo." |
|
|
|
Pánové, právě jsem se vrátil z archivu. Ona složka v SOkA ČB, fond Okresní úřad, karton 660, V 1/31 obsahuje odhadem minimálně 100 dokumentů, proto jsem neofotil všechny, ale jen ty, které jsem pokládal za důležité. Nicméně stejně to je asi 30 fotografií (každá má cca 1MB), tudíž vzhledem k tomu, že mohu odesílat e-maily jen do velikosti 10MB bude to docela problém. Pokud o to máte zájem, "hlašte" se přes SZ nebo "online okno". |
|
|
|
Fuky napsal v č. 6446: nejde o absolutní čísla, ale o poměr zachovalých:dochovaných 1:50, což u řopíků bude jistě podobné číslo. "...což je ve srovnání s počtem zničených řopíků v témže prostoru číslo řekněme... hm... směšné?" |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 6441: Řekl bych, že tu trať, co vede pět metrů od toho céčka asi nechtěli znova stavět..."s výjimkou jediného u Borovan (X.a/15/C), ani nevím z jakého důvodu se dochoval."
Hartmann napsal v č. 6441: ...což je ve srovnání s počtem zničených řopíků v témže prostoru číslo řekněme... hm... směšné? "Například 2 úseky opevnění LO vz. 36 - X.a České Budějovice-východ a X.b České Budějovice-západ jsou kompletně zahlazeny (celkem 50 objektů)" |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 6441: Aha, tak o tomto jsem bohužel nevěděl....... "opevnění nacházelo na protektorátním území a tedy bylo Němci důkladně ničeno" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938