Bombardování
|
|
---|---|
Algernon: (468) Nechci se hádat o terminologii, ale protože se můžeme setkat s oběma, tak mě jen zajímá, který z těchto názvů je přesnější. | |
|
|
Algernon: (467) Já vím, co jsi napsal v (457) jen jsem si dovolil zdůraznit to, že považuji torpédové bombardéry Japonců za lepší, kdyby to nebylo někomu jasné. | |
|
|
Algernon: Ty tu 4. hvězdičku taky moc chceš, viď? K těm torpédovým bombardérům (je přesný výraz tento, nebo "torpédonosný bombardér"?), souhlasím s tebou a pbradlerem. Osobně si docela i myslím, že je Japonci měli přeci jen lepší. |
|
|
|
nemetko napsal v č. 454: Aj SD-1 a SD-4 HL. Kazetová bomba (kontajner) mala označenie AB (Abwurfbehälter). "Ad 452 napriklad nemecke pumicky SD2 nosene v kazetovych bombach o celkovej vahe 250kg a podobne, to je urcite kazetova municia" |
|
|
|
Jaro: Já to myslel tak, že u určitého typu munice, který je obecně řazen mezi kazetovou munici se používá i označení šrapnelová munice. Je to něco jako poddruh kazetové munice. Ale to už je teď vzásadě pasé... | |
|
|
Ad 452 napriklad nemecke pumicky SD2 nosene v kazetovych bombach o celkovej vahe 250kg a podobne, to je urcite kazetova municia | |
|
|
Kreon napsal v č. 451: I keď to bola hlavne zásluha stíhacej obrany a PVO. Myslím že Avengery by si proti takej obrane tiež ani neprdli. "Nicméně je fakt,že amíci toho moc torpédonosným japonským letadlům moc nedovolili." |
|
|
|
Osobne mam za to, ze kazetova a srapnelova municia su dva nezamenitelne pojmy.
Algernon napsal v č. 428: Ale s tymto tvrdenim by som si dovolil nesuhlasit, nakolko existovali tzv. pumove schranky na triestive a zapalne pumy. No a podla mojho skromneho nazoru, schranka, naplnena pumami, ktora sa v urcenej vyske otvara a rozsieva male pumy na velku plochu sa da oznacit za kazetovu municiu. "za WW2 nenajdeš nic, co bys mohl (alespoň velmi vzdáleně) přirovnak ke kazetové pumě" |
|
|
|
mno jo....japonci měli nejlepší torpéda to se musí nechat...ale s těma letadlama už to tak horký nebylo:o). I když B6N A B7A nebyl vyloženě špatnej a ani Yasukumi (Ki-67).. . Nicméně je fakt,že amíci toho moc torpédonosným japonským letadlům moc nedovolili. | |
|
|
Dělám si srandu, nejlepší byla britská "síťovka". | |
|
|
Japonci kdo jiný? | |
|
|
Třeba kdože je měl lepší? | |
|
|
Že by torpédové bombardéry, když jste tak nesmělí, mládenci?:)))) | |
|
|
Tu čest nechám na Tobě! :o) | |
|
|
Algy: Pr omě za mě se můžeš snažit třeba do alejuja, iniciativě se meze nekladou. :o):o)):o))) Jo, kdy začneme to nové téma? |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 436: Tak fajn,SPOJENCI! "To curahee: Ne" |
|
|
|
Algernon: Či-li si zase jenom zopakoval to co dříve, jen v kratším vydání. | |
|
|
To curahee: Ne. | |
|
|
xfish5 napsal v č. 434: To je vtip???? "Kdo bombardoval Škodovku v Plzni? Němci nebo spojenci" |
|
|
|
Mám dotaz : Kdo bombardoval Škodovku v Plzni? Němci nebo spojenci? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Bombardování