Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Add Leninovi spisy: Spolu s tím, co vydali Engels, Marx a jiní to má zase opačný problém než s MK. Ono je to poměrně dost těžké (intelektuální?) čtení, kde pokud člověk nepochopí část textu, tak už se prostě na zbytek nedostane. Ikdyž zase co se přesně vezme, ono je to rozsáhlejší dílo než MK, Marxovi statě o špatných Češích pochopí snad každý. | |
|
|
Add Main Kampf: Musím se také přiznat, že toto je jedna z mála knih, které jsem spíše prolétl a přes veškerou snahu jsem ho nedokázal opravdu přečíst. Nějak jsem četl, potom jsem přeskočil část textu a četl dál a nějak zásadně se to na knize neprojevilo... | |
|
|
bubu napsal v č. 1431: Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem. Jak řekl Uljanov: Učit se, učit se, učit se "Zkus česky..." |
|
|
|
Perry napsal v č. 1425: Jo tak. Já myslel, že myslíš ty dnešní. "myslel jsem děti v sovětskejch školách ještě za stalina...studoval jsi tam snad ty " |
|
|
|
Perry napsal v č. 1423: No nevim o tom, že by o tom děti četli (a já to musím vědět ). "langos:možná pro členy strany a děti ve školách jako povinná četba...chudáci děti..." |
|
|
|
langos:možná pro členy strany a děti ve školách jako povinná četba...chudáci děti... | |
|
|
No pro nás možná jo, ale pro tehdejší dobu to mohlo být úplně o něčem jinýˇm. | |
|
|
Leninovy spisy jsou taky jenom-s odpuštěním-kecy...takže si sou bolševici s nacistama společný a ne že ne....ani jeden režim neumí psát zábavné knihy... | |
|
|
Perry napsal v č. 1415: Já jsem přečetl asi jenom první kapitolu a pak jsem to jenom tak proklikal. Vůbec mě to nebavilo. " ja jí mám doma přečetl jsem 1.kapitolu a dalo mi toho tolik jako kdybych přečetl pozpátku krtečka...Dolfík to holt neměl v hlavě v pořádku....." |
|
|
|
Mé pocity jsou velice podobné, dá se i říci že stejné | |
|
|
ja jí mám doma přečetl jsem 1.kapitolu a dalo mi toho tolik jako kdybych přečetl pozpátku krtečka...Dolfík to holt neměl v hlavě v pořádku..... | |
|
|
Perry napsal v č. 1412: Jo na netu, ale není to nic moc. Nevim, proč kvůli tomu dělaj takovej povyk. "Četl jste někdo Mein Kampf?" |
|
|
|
Zkusil jsem to, nejde to. Klíčem je dle mého názoru stejná vypatlanost jako u autora | |
|
|
Četl jste někdo Mein Kampf? | |
|
|
guano napsal v č. 1409: Já myslel, že to jsou bratři, ale nevadí. To se občas stane. "Otec a syn" |
|
|
|
Jo a jentak pro informaci, za celý prázdniny jsem přečetl čtyři knížky a pátou knížku zrovna dočítám. Nejprve jsem přečetl Pacifik v plamenech, kterej jsem dočetl asi za dva týdny. Pak jsem začal číst Vítězství v Pacifiku a zároveň také Poslední rok Kriegsmarine. Nakonec jsem začal číst Krvavé oceány, což jsem dočetl před pár dny a asi před týdnem jsem se pustil i do Boje o Filipíny, ve který už mám přečtených pět kapitol a zbývá mi poslední. Dobrý co? Za dva měsíce 5 knížek a přitom tři maj nad 400 stran. Všechno co mám doma chci dočíst, abych si potom mohl něco vypůjčit z knihovny a navíc už budu mít méně času, když začala škola a já musím navíc dodělat ten svůj článek. |
|
|
|
Otec a syn | |
|
|
Dzin napsala v č. 1407: Aha. Tak to jsem bratrům Hrbkům asi ukřivdil. "Langos: Jestli jsi "Námořní válka vrcholí" nečetl, měl by jsi to napravit. 1. polovina roku 42 v Atlantiku a spol. je tam dána poměrně logicky proto, že umožňuje ucelenější přehled do bojů ponorkové války, které vrcholily v 1. polovině roku 43." |
|
|
|
Langos: Jestli jsi "Námořní válka vrcholí" nečetl, měl by jsi to napravit. 1. polovina roku 42 v Atlantiku a spol. je tam dána poměrně logicky proto, že umožňuje ucelenější přehled do bojů ponorkové války, které vrcholily v 1. polovině roku 43. |
|
|
|
Nevim, co myslíš tou výzvou. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii