Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Tom napsal v č. 1560: "Hlavně nezačít psát článek o ponorkách..." |
|
|
|
Dneska jsem začal číst knížku Ponorky vyplouvají od Zdeňka Dobřichovského. Znáte tu knížku? | |
|
|
karaya1: Pokud se tedy kniha drží zkutečnosti a nefabuluje, potom je to dost hubené čtení. | |
|
|
Honza (1555): máš mě doufám furt v pořadníku... Dzin: měl jsem možnost do ní (na „retychu“ ) nahlédnout, autor porůznu sesbíral střípky a snaží se z nich sestavit mozaiku. Vyobrazením nemá být nic menšího, než německá atomovka |
|
|
|
Nečetl a ani neznám, o čem pak je? | |
|
|
Četli jste někdo knihu "Hirošima nebyla první"? Zajímavé počtečníčko, obzlášť doporučuji při ranní ehm, no, prostě při pobytu na retychu nebo na dlouhou cestu. Ale některé informace jsou vcelku zajímavé a hodí se k zamyšlení..... |
|
|
|
Tom napsal v č. 1553: Nic, jelikož tomu nebude rozumět a vyloží si to jako literaturu popírající možnosti vylodění v Británii "Ovšem, počkejme, co na to SK" |
|
|
|
Tome, ani jeden | |
|
|
Mně to svým způsobem vyhovuje, jelikož si fakt myslím, že komu to něco dá, tak si to sežene a taková knížka se pak nestane kasovním propadákem ve společnosti superdíl jak SS:Peklo na záchodě aj. | |
|
|
DG: no jo, ale sehnat ji dá trošičku shánění -a le zase nic nestojí, protože v knihkupectvích by se asi se 400 korunama za takovou knihu nespokojili | |
|
|
mbbb napsal v č. 1547: Ono je to vcelku jedno, jelikož sleduji že každý komu to má co říci už jí stejně má "každopádně je to záslužná kniha, hlavně v dnešní době a je docela škoda, že je neprodejná" |
|
|
|
každopádně je to záslužná kniha, hlavně v dnešní době a je docela škoda, že je neprodejná | |
|
|
mbbb napsal v č. 1545: Ja myslím,že každý by našel něco chybějícího ze svého oboru, taktéž bych doplnil "pár" jmen od letců, nicméně jak autoři píší není to vyčerpávající, shranují stále nový materiál a možná se dočkáme pokračování. "Ale asi se jim tam už nevešel." |
|
|
|
Vojenské osobnosti československého odboje 1939 až 1945 Pěkná kniha, také jsem vlastníkem. Jen mě mrzí, že si v ní nevzpoměli třeba na mjr. Frymla z MB. Ale asi se jim tam už nevešel. |
|
|
|
DAVID M napsal v č. 1251: Tak se mi podařilo tuto knihu získat(bohužel je stále neprodejná...) a je to skutečně bravurní práce. Encyklopedicky jsou tu vyjmenovány abecedně formou medailonků nejvýznamnější vojenské osobnosti čsl. odboje a spousta jmen tam skutečně poprvé vystupuje se zapomnění, je to naprosto špičková práce pracovníků našeho i SK VHU. Blíže jak jsem již psal viz. www.army.cz/scripts/detail.php?id=5991 "Rád bych upozornil na velice zajímavý počin na poli našich historiků a to na novinku Vojenské osobnosti československého odboje 1939 až 1945 " |
|
|
|
Mocny_Fanda: Jo, opravdu dobrý knihy. Souhlasím. | |
|
|
četli jste někdo knížky od Burgetta??? Nevím jak vám, ale mě se to moc líbilo... je to ze života | |
|
|
Tom: Inženýre....kdybych to věděl, tak se tě asi neptám. | |
|
|
Tom: nevíš zda už vyšel v Revi ten proklamovaný článek o Fiatu G.55? | |
|
|
Jo..taky doporučuju. Dědeček u ní sloužil..a kdysi kvůli tomu byl u ns nějaký člověk a sháněl fotografie. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii