Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
YAMATO napsal v č. 2088: Jestli to nemůžeš sehnat v obchodě ( i když na přání by ti to měli dodat) můžeš to zkusit přes net: www.svetkridel.cz/index.php?id=knihy&for... "Poslyšte, nevíte někdo, kde mají Triumf a tragedii? Nějak se mi ji nedaří sehnat..." |
|
|
|
Tom napsal v č. 2089: Tohle se ve škole číst,tak tam snad chodím i rád..... "Dokonce bych to nařídil jako povinnou školní četbu."
Tom napsal v č. 2089: A taky nějaké peníze...jeden díl tě vyjde na přibližně 700kč "Jenže musíš mít trpělivost na všech sedm dílů" Jinak je to super kniha,nemohu než jen doporučit |
|
|
|
Tom napsal v č. 2089: Tak ten si asi i koupím. "následovat bude minimálně jeden díl Na nebi východní fronty" |
|
|
|
Líbí se Vám více kniha Čtyři z tanku a pes anebo filmové zpracování? | |
|
|
Mimochodem, nekde jsem cetl/slysel, ze bude jeste 8. dil Hrdeho Albionu. Ale az po te, co vyjde prepracovany 1. dil (1940) a prepracovane Sladke Francie. Nevite o tom nekdo neco blizsiho ? | |
|
|
Poslyšte, nevíte někdo, kde mají Triumf a tragedii? Nějak se mi ji nedaří sehnat... | |
|
|
Langos napsal v č. 2082: Znám. Čte se dobře,ale moc si nejsem jistej těmi zdroji ze kterých Charles čerpal."Zná někdo knihu Ardeny-tajná válka od Charlese Whitinga? Co si o ní myslíte?" NO A CHTĚL JSEM SE VÁS ZEPTAT ZDA STOJÍ SI PŘEČÍST KNIHY NA NEBI HRDÉHO ALBIONU? |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2083: Co si o něm myslíš, jestli to mohu vědět? "Neznám — nicméně bych si o ní asi nemyslel nic jiného, než co si myslím o jejím autorovi…" |
|
|
|
Zná někdo knihu Ardeny-tajná válka od Charlese Whitinga? Co si o ní myslíte? | |
|
|
Johny: Vnuci našich vnuků? | |
|
|
kulometčík napsal v č. 2076: "Příběh opravdového člověka" Na základce za bolševismu to byla povinná četba. Mimochodem tu knihu vřele doporučuji, z ruských je to jedna vůbec z nejlepších o ww2 - a není ani moc poplatná době vzniku. Celkem se nám snažili povinou četbou znechutit ruskou literaturu na celý život ale tato kniha to zachránila před nejhorším (a ještě jedno ruské sci-fi už si nepamatuji jak se to jmenovalo ale šlo o tunguský meteorit a letěli tam na venuši či co) |
|
|
|
FRANKIE-15 napsal v č. 2078: Ja ano. A vola sa SAPP. "četl jste někdo knihu ZAJAT VE STALINGRADU. Od Franc Snapp?" |
|
|
|
četl jste někdo knihu ZAJAT VE STALINGRADU. Od Franc Snapp? | |
|
|
Maresjev je reálná postava. Spisovatel Boris Polevoj jeho příběh samozřejmě trochu literárně upravil. viz na této stránce uprostřed: tutrakan.hit.bg/private/pochgrajdani.html Narodil se 20. května 1916, od roku 1937 ve vojenském letectvu RA. Dne 4. dubna 1942 byl sestřelen a 18 dní se plazil za linii fronty. Přišel o nohy, ale i s protézami začal od června 1943 znovu létat (podle sovětských údajů 86 vzletů a sestřelil 11 německých letadel). 25. srpna 1943 získal titul Hrdina Sovětského svazu. Zemřel v krátce před svými 85. narozeninami, 18. května 2001. Podrobně: aces.boom.ru/all6/maresyev.htm txt.newsru.com/russia/18may2001/maresev.html |
|
|
|
Četl jsem knížku ,,Příběh opravdového člověka" zajímalo by mně, jetli byl Alexandr Meresjev skutečná nebo smyšlená postava, a zda se dá naučit řídit letoun bez nohou, jen s protézami. | |
|
|
FRANKIE-15 napsal v č. 2073: cena a vydavatel? "50 nejdůležitějších bitev, které změnili moderní svět" |
|
|
|
FRANKIE-15 napsal v č. 2073: Kdo ji napsal? "50 nejdůležitějších bitev, které změnili moderní svět" |
|
|
|
Již jí mám sice dlouho, ale dostal jsem knihu 50 nejdůležitějších bitev, které změnili moderní svět, nebo nějak tak. Taková pěkná knížečka ,kde jsou nejen bitvy z Druhé, ale i z 1.S.V. Waterlo, no prostě od roku 1792 až 1995...fakt doporučuji | |
|
|
Něco málo jo. No teda zatím jsem našel akorát tu Námořní válka vrcholí. |
|
|
|
Něco jsem našel. Dík za pomoc, Tome. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii