Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
![]() |
ja_62 napsal v č. 2009: "v rámci navrhovaného vůdcovského státu zbude na ten quasi-parlament maximálně jen bezúčelné žvanění" Čímž, v "nejlepším" případě, se budoucím vůdcem stane ten kdo nejlépe žvaní, protože odpovědnost se nijak nenaučí nést. Problém spočívá v tom, že on to nepodává tak relativně jasně, jak jsem to sepsal v 2009, nýbrž po částech na jednotlivých místech knihy, a je trochu obtížné si jednotlivé části pamatovat - ale potom není problém si uvědomit, jak vyvrací sám sebe. Vůbec, zatemněnost stylu je asi hlavním rysem díla, (místy v originále prý až nesrozumitelnost některých vět, což nemůžu posoudit) což ale nemuselo u některých čtenářů představovat handicap - řada německých myslitelů se nevyznačuje zrovna jasností a přístupností svých myšlenek - ale takového stupně mentálního chaosu nedosahuje asi nikdo. |
|
|
![]() |
Jinak jeho základní východisko je zajištění přežití germánské rasy (nezdůvodňuje proč zrovna jí - mimo pár tvrzení, že je nadřazená ostatním) před hladem, vzniklým z přelidnění, tím že dobudou životní prostor na východě; ale nenamáhá se dokazovat že něco takového nevyhnutelně hrozí - bere to jako východisko, ale ničím to nedokazuje - přičemž jiná řešení odmítá jako nehodná té rasy. |
|
|
![]() |
Willi napsal v č. 2006: Nevím jestli zrovna ty máš v sobě dost geniality abys to pochopil"ja62: ako to myslíš??" ![]() |
|
|
![]() |
Tom napsal v č. 2007: Možná trochu, ale rozhodně u toho, kdo je trochu schopný uvažovat, by četbou Mein Kampfu došlo k prozření. "Přeceňuješ lidskou inteligenci" |
|
|
![]() |
Predmluva áno, ale neupravená verzia...predmluvu dat a pôvodný text nechať. ja62: ako to myslíš?? |
|
|
![]() |
Podle mého by ovšem součástí vydání Mein Kampfu měla být alespoň předmluva, která by trochu uvedla do patřičných mezí to, co se může člověk v knize dočíst. Samotný text knihy určitě nijak neupravovat. |
|
|
![]() |
Myslím, že kdyby ji lidé více četli, rozhodně by ubylo hodně neonacistů. |
|
|
![]() |
ja_62 napsal v è. 2002: Přesně tak, ovšem nejlegračnější byla jeho obhajoba, že knihu vydal "pro vědecké a studijní účely". Tolik pravopisných chyb jako v tomto "vydání pro vědecké účely" jsem snad v životě v žádné knize neviděl. Knihu vydal jednoznačně za účelem zisku, což bych nekritizoval, kdyby to otevřeně přiznal a ne se tak pokrytecky vymlouval."Přičemž nešlo ani tak o knihu samotnou, jako to, že ji vydal ve "stylové" úpravě s orlicí a svastikou na obálce, aby nalákal kupce-úchyla." Zakazování Mein Kampfu pokládám za nemysl. Každý student historie, který se zajímá o druhou světovou válku, nacismus apod. se s touto knihou musí seznámit. Navíc není jakýkoli problém si ji stáhnout z netu. Dobře o tomhle píše německý historik E. Jäckel v knize Hitlerův světový názor: o tom, jak v Německu si studenti musí shánět anglická vydání, protože německé není k dispozici. |
|
|
![]() |
Rixen napsal v č. 2001: Michal Zítko, vydavatel. Podmíněný trest a pokuta. Přičemž nešlo ani tak o knihu samotnou, jako to, že ji vydal ve "stylové" úpravě s orlicí a svastikou na obálce, aby nalákal kupce-úchyla. " chtěli zavřít, že tu knížku přeložil a prodával" |
|
|
![]() |
89michael napsal v č. 2000: A navíc, jakýhosi chlápka zavřeli za to, nebo ho chtěli zavřít, že tu knížku přeložil a prodával."Ja som videl nejaky Mein Kampf v knihkupectve , ale tam pisalim ze je to nejaka upravena verzia..." ![]() |
|
|
![]() |
Rixen napsal v č. 1999: Ja som videl nejaky Mein Kampf v knihkupectve , ale tam pisalim ze je to nejaka upravena verzia... ""Navíc nevim, jestli by se to vůbec dalo koupit. "" |
|
|
![]() |
Langos napsal v č. 1998: 100% ne"Navíc nevim, jestli by se to vůbec dalo koupit. " ![]() |
|
|
![]() |
89michael napsal v č. 1996: Tak tak. Utrácet prachy za tu blbost by se nevyplatilo. Navíc nevim, jestli by se to vůbec dalo koupit. "to si radsej kupim nieco hodnotnejsie o WW2 " ![]() |
|
|
![]() |
Langos napsal v č. 1995: No to mě taky ne, je to tam asi samej nacismus že?"No mě ne" ![]() |
|
|
![]() |
Rixen napsal v č. 1994: Ja som ho necital, hoci pre zaujimavost by to nebolo zle, ale to si radsej kupim nieco hodnotnejsie o WW2 , a v kniznici som to zatial nenasiel... "Podařilo se někomu přečíst Mein Kampf?" |
|
|
![]() |
Rixen napsal v č. 1994: No mě ne."Podařilo se někomu přečíst Mein Kampf?" ![]() |
|
|
![]() |
Podařilo se někomu přečíst Mein Kampf?![]() |
|
|
![]() |
Algernon napsal v č. 1990: Chalani môžem tu napísať len tu citáciu článku, tam sa píše len o esách na ME 262, ale nie o počte zostrelov, lenže eso musí mať - potvrdené - 5 zostrelov nicht wahr? Chcete citáciu článku? "Eraser: dočkáme se..?" |
|
|
![]() |
Eraser:Mě by také zajímalo o těch potvrzených setsřelech. Zajdi prosím do příslušného tématu, ať tu nejsme příliš mimo mísu, a rozveď to. |
|
|
![]() |
Právě jsem si v levných knihách koupil za 49,-!!! knihu Boje v Severní Africe popisující bitvy Osy proti Spojencům na Severoafrickém bojišti. Musím říct že za tu cenu se ta kniha opravdu vyplatí.Vřele doporučuji. Autor: Edwin P. Hoyt Nakladatelství: Naše Vojsko Počet stran: 164 Rok vydání:2003 |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii