Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Ero napsal v č. 2117: V tejto knihe sa dozvieš ceľa nových vecí, ktoré sú vo filme buď zobrazené skreslene alebo vôbec. "Zase jsem o něco chytřejší. A vy jste tu knížku někdo četl, je tam něco navíc než v seriálu nebo to je nastejno, v jedné recenzi jsem četl že kniha není nějak podrobnější." |
|
|
|
Honza M. napsal v č. 2116: Zase jsem o něco chytřejší. A vy jste tu knížku někdo četl, je tam něco navíc než v seriálu nebo to je nastejno, v jedné recenzi jsem četl že kniha není nějak podrobnější. "Kniha Band of Brothers vyšla 1992, seriál HBO je z r. 2001" |
|
|
|
Kniha Band of Brothers vyšla 1992, seriál HBO je z r. 2001 | |
|
|
89michael napsal v č. 2114: Já jsem teda všude slyšel že kniha byla napsána podle filmu. Ale možná máš pravdu ty. Uvidíme třeba se ještě nekdo vyjádří "Tak to si na omyle. Seriál bol sfilmovaný podľa knihy. Ak si ho pustíš, tak v úvodných titulkoch je napísane Based on the book by Steven E. Ambrose. Ak sa pozrieš do Slovníka, tak slovo Base znamená základňa, resp. zakladať. Takže sa bol sfilmovaný podľa knihy ( zakladá sa na knihe ) Stevena E. Ambosa." |
|
|
|
Ero napsal v č. 2113: Tak to si na omyle. Seriál bol sfilmovaný podľa knihy. Ak si ho pustíš, tak v úvodných titulkoch je napísane Based on the book by Steven E. Ambrose."Kniha byla napsána podle seriálu (většinou je tomu naopak), takže kdo viděl seriál, v knize se nic nové ho nedoví. A ještě tam je hodně tý americký mentality, která-no nic moc." Ak sa pozrieš do Slovníka, tak slovo Base znamená základňa, resp. zakladať. Takže bol sfilmovaný podľa knihy ( zakladá sa na knihe ) Stevena E. Ambosa. |
|
|
|
Petr N napsal v č. 2109: Kniha byla napsána podle seriálu (většinou je tomu naopak), takže kdo viděl seriál, v knize se nic nové ho nedoví. A ještě tam je hodně tý americký mentality, která-no nic moc. "Omlouvám se jestli je tady o tom zmínka, ale neměl jsem možnost číst všechny příspěvky...co soudíte o knize Bratrstvo neohrožených od Stephena E. Ambrose? " |
|
|
|
Algy: přeložené je to výborně, Jan Krist je hodně dobrý překladatel, který navíc tématu rozumí a doplňuje jej o obsáhlé poznámky. Škodou jsou jenom ty hrubky (!!!). K těm korektorům: nevím, jak Ty, ale já nemám problém narazit na dobrou knížku, na níž se vyřádil "pouze" šotek. Bohužel, na některých se vyřádili i editoři.. |
|
|
|
Omlouvám se jestli je tady o tom zmínka, ale neměl jsem možnost číst všechny příspěvky...co soudíte o knize Bratrstvo neohrožených od Stephena E. Ambrose? Jinak teď mám rozečtenou knihu Uder přijde z mlhy od Karla Vrchovického, která pojednává o poslední velké německé ofenzívě v Ardenách, jež měla za cíl dobýt belgický přístav Antverpy a rozdělit spojenecká vojska na dvě poloviny. |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 2106: Áno, vyšiel v roku 1994, ale ja mám dotlač z roku 2005... "Nejsem si úplně jistý, ale nevyšel Staligrad někdy v první polovině 90. let?" |
|
|
|
Nedávno jsem si koupil knihu Heydrich od Jaroslava Čvančary. Výjde na dost peněz ale já jsem sní absolutně spokojen. jaký je váš názor na tuto knihu ? | |
|
|
89michael napsal v č. 2105: Nejsem si úplně jistý, ale nevyšel Staligrad někdy v první polovině 90. let? Tam by se to ještě dalo přičíst jakémusi hurá období po revoluci, kdy se hlavně vydávalo a na korektury se jaksi nikdo moc neohlížel, resp. je nedělali odborníci. Ovšem u knihy staré dva tři roky je to s podivem. "Stalingrad od Paula Carella má tiež veľa gramatických chýb." |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 2104: Stalingrad od Paula Carella má tiež veľa gramatikcých chýb. "neboť ve dvou knihách z poslední doby je až neuvěřitelné množství naprosto zbytečných gramatických chyb" |
|
|
|
Nevíte, jak to je s jazykovou korekturou v nakladatelství Naše vojsko? Připadá mi, že to snad ani rukama žádné(ho) redaktora(ky) projít nemohlo, neboť ve dvou knihách * z poslední doby je až neuvěřitelné množství naprosto zbytečných gramatických chyb, které zcela zbytečně shazují kvalitu díla... * jedná se o dvě knihy, které jsem v poslední době od daného nakladatelství četl; jmenovitě Jenom sovy a zatracení blázni létají v noci a Noční křídla. |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2101: Dá se objednat na internetových stránkách nekladatelství Vyšehrad. "Nevlastní nebo někdo neví kde sehnat knihu Češi ve Wehrmachtu?" |
|
|
|
Nevlastní nebo někdo neví kde sehnat knihu Češi ve Wehrmachtu? | |
|
|
Nečetl někdo knihu "Zákeřné sestřely"? Stojí za koupi? | |
|
|
Worchester napsal v č. 2091: Filmové zpracování je podle mě lepší. A nejlepší je ta znělka. "Líbí se Vám více kniha Čtyři z tanku a pes anebo filmové zpracování?" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2097: Slyšel jsem že to bylo doporučováno mnoha odbornými časopisy. Takže by to teda asi stálo za to... "Bohužel jsem četl jenom 3.svazek "O Život a o přežití"-Doporučuji" |
|
|
|
Perry napsal v č. 2096: Bohužel jsem četl jenom 3.svazek "O Život a o přežití"-Doporučuji "Četl jste někdo 3-dílný svazek knih České země v éře První Republiky? Stojím před rozhodnutím zda si to koupit nebo, jestli to nejsou pouze vyhozené peníze..." |
|
|
|
Četl jste někdo 3-dílný svazek knih České země v éře První Republiky? Stojím před rozhodnutím zda si to koupit nebo, jestli to nejsou pouze vyhozené peníze... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii