Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1081-1100 z 3074
<< 52 53 54 55 56 57 58 >>
Po
Streso 19.2.2007 12:37 - č. 2434
Streso
jkmineral napsal v č. 2433:
"Pánové, nemá někdo k dispozici publikaci: "Těžká děla Škoda" "
já ji doma mám, ale jsem momentálně mimo domov, tak jestli nějaký ten pátek počkáš naskenuju ti co budeš potřebovat
jkmineral 19.2.2007 09:04 - č. 2433
Pánové, nemá někdo k dispozici publikaci: "Těžká děla Škoda"

Díky.
Dzin 11.2.2007 18:00 - č. 2432
Dzin 89michael: Právě na Iwodžimě se podařilo Japoncům eliminovat částečně dělostřeleckou podporu Američanů tím, že vybudovali velmi odolné a maskované opevnění a maximálně ho využili.
Nevím kde se píše, že zde neměli Američané malé ztráty z Hubáčka si pamatuji, že uvádí opak. Ostatně ani nemůže, Iwodžima je v druhé fázy války jediná bitva, kde Američané utrpěli celkově vyšší ztráty, než Japonci.
89michael 11.2.2007 13:01 - č. 2431
89michael
Dzin napsala v č. 2430:
"Jenže tak to bylo. Sám jsem nad tím přemýšlel a jediné co mě napadlo bylo, že Japonci nepoužívali (či neměli) velkou podporu dělostřelectva (narozdíl od Američanů)."
Ale to nedáva zmysel, pretože všade sa hovorí o tom, že Japonci sa hrdinsky bránili a postup ( napr. na Iwodžime ) bol pomalý. A Hubáček tam píše aj o tom, že námorná ani letecká podpora nemala dostatočný účinok - ale ak nemala účínok a bunkre museli ničiť pešiaci s plameňometmi, ako je možné, že nemali veľké straty ?
Teraz mám ešte čerstve spomienky o tej Iwodžime - tak napríklad tam mali Japonci dostatok delostrelectva ( aspoň to tvrdí Hubáček ).

Neviete mi niekto odporučiť kvalitnú literatúru týkajúcu sa pacifiku ?
Dzin 11.2.2007 12:02 - č. 2430
Dzin Jenže tak to bylo. Sám jsem nad tím přemýšlel a jediné co mě napadlo bylo, že Japonci nepoužívali (či neměli) velkou podporu dělostřelectva (narozdíl od Američanů). Protože to rozhodně nemohlo být tím, že by boje v Pacifiku byly méně urputné, než v Evropě.
Langos 11.2.2007 11:32 - č. 2429
Langos Největší sranda je číst, jak zaútočí Američani a výsledkem jsou malý ztráty Američanů a obrovský Japonců..pak zaútočí Japonci a výsledkem jsou opět malý ztráty Američanů a obrovský Japonců
Dzin 10.2.2007 23:51 - č. 2428
Dzin To je obecná vada Hubáčka. On se moc nevěnuje statistikám, takže vymámit z něj detailněji početní stavy, ztráty atd. není zrovna jednoduché.
89michael 9.2.2007 07:58 - č. 2427
89michael Dočítal som Hubáčkovu Válka končí v Pacifiku I, a hoci to nie je zlá kniha, privádzalo ma do šialenstva asi posledných 80 strán, kde všetky japonské útoky boli odrazené hrdinskými americkými vojakmi a všetci Japonci pritom boli pobití do posledného, no nepíše tam, koľko pri tých útokoch zahynulo Američanov...
Honza M. 8.2.2007 16:41 - č. 2426
Honza M. Zkus se zeptat tohodle člověka, psal na téma doktorskou práci a možná na knihu narazil, i když v seznamu literatury ji uvedenou nemá (ale je z r. 1998)
www.ssci.freeserve.co.uk/airmen/thesishome.htm
Krojc 8.2.2007 10:58 - č. 2425
Krojc Objevil jsem v antikvariátě půvabnou knížečku napsanou v angličtině Air Vice-Marshalem K. Janouškem, K.C.B. s názvem The Czechoslovak Air Force, vydanou zžejmě jako propagační či osvětový materiál Generálním inspektorátem československého letectva a vytištěnou firmou S.Sidders and Son, Ltd., 115 Salisbury Road, Queens Park, N.W.6. Má 27 stran a byla vydána zřejmě za války, asi okolo 1943 - není datována. Krásné fotky asi L.Sitenského. Víte někdo, kdy byla skutečně vydána?
Czert 7.2.2007 00:36 - č. 2424
Magec napsal v č. 2420:
"Znáte někdo knihu Křídla Luftwafe od Erica Browna? Pokud ano docela by me zajímal vas nazor na tuto knihu"
tu mam doma, a je to celkem dobra kniha, kde ti autor popisuje nazory na nemecke letouny - to jak s nema lital a jaky na nej udelali dojem. necekej ze se dozvis neco prevratneho o jejich vyvoji, ale jak se na to dival uzivatel, navic brit.

Je to delsi dobu co jsem ji cetl, takze se mi lecos vykourilo z hlavy, ale dojem z ni mam priznivy.
bush 6.2.2007 12:25 - č. 2423
bush
ja_62 napsal v č. 2421:
"Možná trochu opožděně, takže už asi nepomohu"
Pozdě to je pravda, ale aspoň si mě uklidnil - koupil sem to starý vydání, který bylo o polovic levnější. Díky
HARM 5.2.2007 16:53 - č. 2422
galvanick napsal v č. 2419:
"chcel by som sa oyptat či sa daju niekde zohnat v knižniciach alebo v knihukuúectve memoare rudolfa Hoss ?"
Naozaj, aj mňa by to zaujímalo. Nevie teda niekto o tom niečo bližišie?
ja_62 5.2.2007 10:02 - č. 2421
ja_62
bush napsal v č. 2345:
"Nevíte někdo jestli je rozdíl v jednotlivých vydáních Churchillovo pamětí z r. 1992 v nakladatelství Lidové Noviny a z r. 2005 opět v nakladatelství Lidové Noviny? Našel sem totiž možnost koupit starší verzi za 600 Kč všechny svazky - to je poloviční cena nového vydání. "
Možná trochu opožděně, takže už asi nepomohu , ale teprve nedávno se mi nové vydání dostalo do rukou, a jde o věrný přetisk původního, včetně pietně ponechaných "Errat et corregind" na konci VI. svazku, a předpokládám, že i těch tiskových chyb. Největší rozdíl spočívá v tom, že v novém vydání absentují fotografie, což není tak veliká škoda, když uvážím, že v původním se vyskytovala i např. fotografie Lysandera, pravda, letícího v odvážném úhlu náklonu, což patrně redaktora-koumese ponouklo aby ji opatřil popiskem "Moderní britská stíhačka". Jinak ty fotografie tam nevidím jako nejpodstatnější součást díla, a bez nich vypadá dokonce možná o trochu lépe.
Magec 2.2.2007 18:45 - č. 2420
Znáte někdo knihu Křídla Luftwafe od Erica Browna?

Pokud ano docela by me zajímal vas nazor na tuto knihu
galvanick 28.1.2007 15:35 - č. 2419
chcel by som sa oyptat či sa daju niekde zohnat v knižniciach alebo v knihukuúectve memoare rudolfa Hoss ? odpoved na [email protected]
Hartmann 27.1.2007 00:39 - č. 2418
Hartmann Moje zkušenost s AVISem

Dnes jsem na Avisu byl. Předcházela tomu písemná a doporučeným dopisem poslaná žádost. Tyto žádosti p. ředitel individuálně posuzuje a v mém případě ji posoudil kladně, takže cca po 14 dnech mi zavolal p. Ľudovít Kiš a sdělil datum a čas, kdy se mám dostavit na AVIS (poštou se knihy neposílají). Dnes jsem ve smluvený čas přišel a po krátkém rozhovoru jsem byl poslán s doporučením do expedice, kde mi oproti podpisu knihy vydali. Měl jsem štěstí, že byly na skladě.
Mmch. jak na vrátnici tak na expedici se mě ptali, z kterého jsem útvaru od armády, docela se divili, že si tam pro to jde soukromá osoba, asi se to tam moc často nestává.
Závěrem bych chtěl říci 2 věci - dbejte na formu žádosti včetně doporučeného poslání a výběr knih vymezte na to, co opravdu potřebujete, nemá smysl být hrabivý aby se to neúčelně válelo doma a na skutečné zájemce se nedostalo.
DAVID M 24.1.2007 13:04 - č. 2417
DAVID M No to je to o čem tu již bylo hovořeno, jedna věc je, že je to tak krásně napsáno a druhá až si ji budeš chtít objednat in natura...
Pavel Šrámek 24.1.2007 07:35 - č. 2416
DAVID M napsal v č. 2408:
"S tím AVISem je to bohužel přesně tak. Já k tomu mám možnost jedině díky známosti a dalo by se říci za jisté blíže nespecifikované protislužby. Na druhou stranu ale také nechápu, proč se knihy nedají volně do prodeje (alespoň ve speciálkách), jejich hodnota je ve většině případů podstatně vyšší než hodnota běžně dostupných prací. Přičteme-li k tomu i dokonale odvedenou "tiskařinu" je to fakt nepochopitelné a navíc by dle mého nebyl ani problém s prodejností,ikdyž cenu bych předpokládal poměrně vysokou."

Na webu VHÚ se v souvislosti s vydáváním Historie čs. armády píše: Přestože nová ediční řada je určena především pro příslušníky Armády České republiky, doufáme, že zaujme také odborníky a širokou veřejnost. Ediční řadu vydává MO ČR – Agentura vojenských informací a služeb (AVIS). Edice a její jednotlivé svazky jsou neprodejné. Vážní zájemci si mohou knihy objednat, do vyčerpání zásob, přímo na adrese AVIS.
Tom 19.1.2007 19:09 - č. 2415
Tom
Algernon napsal v č. 2414:
"Jo, tak tuhle historku jsem skutečně našel v SPM číslo 3 (strana 28, druhý odstavec dole), zmínka o knize „Paratroopers“ z r. 1943."

Díky!!!! Že to je tady mne opravdu nenapadlo - asi 6x jsem prolistoval Hubáčkovi Invazi Super! Díky ještě jednou.

PS: je to sice strana 26, ale i tak supr
1081-1100 z 3074
<< 52 53 54 55 56 57 58 >>
Po