Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Dzin napsala v č. 2487: Tá kniha je celkom dobrá, ale mne tam vadí to, že väčšina údajov je použitá z ruských archívov. O fínskej armáde je tam toho veľmi málo, takisto tam nie je nič o bojovej technike."Mohl by jsi rozepsat které? Tedy kromě zmiňovaných výsledků bojů a bojové technice." No knihu ako takú sa podľa mňa vyplatí kúpiť. |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 2492: Je to tak Honzo,já ji mám ještě tuším od Našeho vojska za pěknou paletu... "Včera jsem viděl v Levných knihách v Hradci Králové titul Slovenská armáda 1939-1945 za super cenu 99,-Kč." |
|
|
|
Nevíte někdo nakolik se liší publikace Naši v poušti z r. 1946 od vydání, které vyšlo v r. 2002 ? | |
|
|
Včera jsem viděl v Levných knihách v Hradci Králové titul Slovenská armáda 1939-1945 za super cenu 99,-Kč. | |
|
|
To je zvláštní nedávno jsem jí viděl asi za 130,- | |
|
|
už jsem ji tam našel, mají ji za 600,- | |
|
|
Kniha "Naši v poušti" vyšla v roce 1946 a mají ji třeba zde: antik-globus.cz/ |
|
|
|
Rixen napsal v č. 2479: v pondělí až pojedu do centra tak to ještě ověřím, třeba vyšla hned po válce. "jako že ten výtisk pochází z roku 1946?" |
|
|
|
89michal: Mohl by jsi rozepsat které? Tedy kromě zmiňovaných výsledků bojů a bojové technice. | |
|
|
Dzin napsala v č. 2484: Neviem či Ti poradím, pretože je to moja prvá kniha o Zimnej vojne - a ako som napísal - nie je tam nič o bojovej technike. Samozrejme, píše sa tam o priebehu bojov, dosť je tam toho aj o bojoch na mori, ale mne tam veľa vecí chýba... "Ohledně Zimní války od Dyka, vypletí se koupit? " |
|
|
|
A narazil jsem i na Skorzenyho paměti, ale po prolistování jsem nějak nenašel odvahu je koupit. Co by jste doporučili? | |
|
|
Ohledně Zimní války od Dyka, vyplatí se koupit? Mimochodem, právě jsem si koupil 3. díl Žukovových pamětí, tak jsem na ně zvědaví. |
|
|
|
historik1 napsal v č. 2482: No, je tam pár farebných fotiek na kvalitnom papieri, ale podľa mňa strata peňazí... "koupil jsem si kižku třetí říše v barvě ale ještě mi nepřišla nevíte jaká je" |
|
|
|
дíкы доминик лихý koupil jsem si kižku třetí říše v barvě ale ještě mi nepřišla nevíte jaká je |
|
|
|
Dnes som dočítal knihu Zimní válka ( JOTA military ) od autora menom Carl van Dyke. Musím povedať, že som tam nenašiel to, čo som hľadal, čiže výsledky bojov, veľmi málo sa tam píše o bojovej technike. Kniha sa viac venuje politike, a priebeh celej vojny popisuje hlavne zo Sovietskej strany. |
|
|
|
Třetí a šestý díl Historie československé armády z AVISu by se měl rozdávat na brněnském IDETu ve stánku Vojenského ústředního archivu. Předpokládám, že bude platit, kdo dřív přijde, ten dřív bere. | |
|
|
jkmineral napsal v č. 2477: jako že ten výtisk pochází z roku 1946? protože jinak jsem ji viděl aji za 250,- " Hoši ,v Ostravě v antikvariátu je publ. "Naši v poušti" za 850 Kč, vydaná v roce 1946, a ještě Naši na sněhu/sakra nebo v horách?/pokud je zájem, tak si ji kupte, nebo jsem schopen to zařídit" |
|
|
|
Ve kterém antiku pls? | |
|
|
ja_62 napsal v č. 2475: "Naši v poušti, Berger Pavel, Naše vojsko 2002 (převážně obrazová publikace" Hoši ,v Ostravě v antikvariátu je publ. "Naši v poušti" za 850 Kč, vydaná v roce 1946, a ještě Naši na sněhu/sakra nebo v horách?/pokud je zájem, tak si ji kupte, nebo jsem schopen to zařídit |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2475: Děkuju. Něco se mi už podařilo vypátrat v místní knohovně, ovšem při pátrání po literatuře mě zarazilo, že asi neexistuje dílo, které by se historií 11. čs. pěšího praporu - Východní věnovalo komplexně a které by vyšlo po roce 89."Promiň, ale jako obvykle, trochu mi to trvá. Doufám, že nenosím knihy do lesa. Neměl jsem dost času, hádal jsem se s jedním duševně méněcenným ubožáčkem ze Zvolenu." Uvítal bych jakékoli další zdroje, na něž někdo narazí. Byl jsem totiž kontaktován příbuzným jednoho vojína, který sloužil u 4. roty tohoto praporu, takže bych si rád udělal širší přehled o jednotce a situaci. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii