Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Nečet někdo knihu Hvězda proti kříži( východní fronta)? Zajímalo by mne jestli to stojí za to si to koupit. | |
|
|
karya souhlas Čas žít..... je fakt dobrá. čet mlě bys sis rozšířit obzory. |
|
|
|
guano napsal(a) v č. 455: ". Rajlich pise, ze po vydani 6. dilu prijde reedice 1." Nevíš kdy vyjde 6. díl? |
|
|
|
čet.Hrad (448): Čas žít, čas umírat je fakt dobrá knížka.. I když má Remarque na své válečné romány jakousi "šablonu" (voják před/na/po dovolené, smrt), pořád je kvalita na takové výši, že není proč váhat | |
|
|
Jo, 5.dil uz vysel. V dodatku tam J. Rajlich pise, ze po vydani 6. dilu prijde reedice 1., a pak maji nasledovat knihy o osudech nasich letcu v Polsku a v SSSR. | |
|
|
|
|
Jo o tom prvním dílu jsem se teď dozvěděl, že vyjde do konce roku. Původní nakladatelství Ares nahradil Svět Křídel-a asi byli nějaké problemy. Rok 1944-5.díl již vyšel a neměl by to bejt problem sehnat. | |
|
|
Nevite nekdo kde by se dala sehnat kniha Na nebi hrdeho albionu 1. dil? | |
|
|
Johnny: souhlasím, šablonovitost příběhů je znát | |
|
|
čet.Hrad napsal(a) v č. 448: "Remarque je dobrej autor. " To jo, ale nesmí se číst jeho knihy jedna po druhé. Mně osobně začal ten leitmotiv skoro všech knih "dobří přátelé a nemocná umírající láska" trochu unavovat, neboť bylo vždy jasné jak to vše dopadne. |
|
|
|
Remarque je dobrej autor. Z WWI je ale je Na záp. fr. klid, další je už meziválečné, z WWII je Čas žít, čas umírat (k tomu jsem se bohužel ještě nedostal) | |
|
|
E. M. Remarque taky dost dobře píše. Je to spíš umělecký (WWI) - Na západní frontě klid, Tři kamarádi, Černý obelisk... J. Jonese taky doporučuju, ale je to o zrůdnosti Japíků (i Amíků) - Tenká čevená linie, Až navěky... A něco mezi beletrii a literaturou faktu jsou také knihy od nakl. Toužimský a Moravec. Rytíři vzdušných bojů (WWI), Největší letecké bitvy, Souboj s osudem... |
|
|
|
Melyngar: Tak to ti doporucuji "Zákopová válka" od Yvette Heřtové. Je to ale o WW1. Kniha je neco mezi beletrii a literaturou faktu. Ale je to skvele lidsky popsane, cloveku az mraz beha po zadech. | |
|
|
Zkus si přečíst To bylo Dachau a bude ti ještě víc šoufl. | |
|
|
Nedávno sem četla Němou barikádu od Drdy-většina už ji asi četla.Tahle kniha sice není žádná encyklopedie,ale i tak se mi líbila-popisování hrůz války,bezcitnosti Němců atd.Je krásná ikdyž popisuje takový zrůdnosti... | |
|
|
Radek H. napsal(a) v č. 441: "A red star in the sky prodávaj kde,jestli jsi teda z Prahy" Zkus burzu... Já v tom jen jednou listoval a moc se mi líbily fotky. Na svou dobu byly super. Třeba Kostylevova La-5 s velkou "žraločí" tlamou... |
|
|
|
Triumf a tragedie je spise vice zamereno na jednotliva letadla. Ale je tam velmi povedene udelana tabulka nejlepsich 100 stihacu. | |
|
|
Když mě zajímaj jednotlivý piloti a taktiky,triumf je udělán obecně,i když je to jakoby o letcích,ale asi si jí stejně koupim. A red star in the sky prodávaj kde,jestli jsi teda z Prahy ? | |
|
|
Vím, že to do knih nepatří, ale kdyby nedejbože si někdo z vás chtěl pořídit multimediální encyklopedii letectví do r. 1945 AVION 1 nebo AVION PLUS s filmy- okamžitě na to zapomeňte!!!! O letadlech je tam prd, filmy stojej ohledně kvality (s prominutim) za hovno a jedna blbost vedle druhý!! Např.:Sestava Mistel: od upraveného bomb. se odpoulala stíh. a ta pokračovala v letu na cíl!!!! AVION PLUS:Do-17 je stíhačka a u Fokkeru Dr.I tam je zapalování označeno za válce!! Věřte mi zapomeňte na to!! |
|
|
|
To Radek H. : dobrý je Triumf a tragédie. A nebo z Finska od IPMS Red star in the sky. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii