Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2661-2680 z 3074
Po
egli 17.2.2004 09:34 - č. 480
egli Radek H.: k sovětskému VVS si kup Triumf a tragédie.

Na knize Kříž proti hvězdě jsou docela humorné poznámky překladatele, který to při překládání nevydržel a za každou kapitolu doplnil několik poznámek začínajících: "Autor uvádí mylné údaje...", "autor uvádí pozoruhodné tvrzení...", "autor se plete...", "autor uvádí nesprávná data..." atd. - působí to docela zajímavě
WOLF33 17.2.2004 09:30 - č. 479
ja jsem se docetl od jiz zminovaneho autora butlera ze

1.elefant byl houfnice2.panter mel kanon raze 70mm 3. IS2 vazil 70tun 4. nemci kursk vyhrali jenomze rusove porad posilaly vojaky takze nakonec museli ustoupit.

5.odveky sen rusu bylo vtrhnout do berlina a ropoutat tam orgie znasilnovani a drancovani..jen nektere zeny mely to stesti a utok hord prezily byt za cenu opakovaneho znasilneni tezko lze mluvit o armade. mesto padlo do rukou nespoutanym hordam ktere utocily v alkoholovem opojeni POZOR TO BYLA CITACE Z KNIHY!!!!
curahee 17.2.2004 02:32 - č. 478
curahee Reno napsal(a) v č. 474: "Právě jsem dočetl zapůjčenou knížku - Leo Kessler: Komando Docela slabota, ten pán je zajímavej tlachal. Tváří se to jako literatura faktu, ale připomíná to spíš lacinej rodokaps... "

Leo Kessler,vlastnim jmenem Charles Whitting,ma za sebou spoustu knih o WW2(literatura faktu),cetl jsem od nej Ardeny-operace litice,fakt komicky.Je zajimavy,ze spisovatel takovyho formatu se k tomu snizil.
Dzin 17.2.2004 01:11 - č. 477
Dzin Reno: Pokud je to ten, co myslim, tak ne. Fikce o Skorzenym je docela dobra "1945". Je to vitezne Nemecko se chysta na invazi do Britanie a predtim musi znicit dosud neutralnim USA projekt Manhattan. Samozrejmne tam vyslou Otta. Je tam docela za orezavatko, tedy az na konci, do te doby je dost namachrovany a pak mu daji do tela americti (zidovsti) civiliste.
Dzin 17.2.2004 01:08 - č. 476
Dzin Algernon: Kdyz by byla za 1/10 toho, nez za kolik ji v tom originale koupim...
Reno 17.2.2004 00:22 - č. 474
Reno Právě jsem dočetl zapůjčenou knížku - Leo Kessler: Komando
Docela slabota, ten pán je zajímavej tlachal. Tváří se to jako literatura faktu, ale připomíná to spíš lacinej rodokaps...
Z knihy jsem pochopil, že Otto Skorzeny byl naprosto geniální stratég, kterému v totální porážce spojenců zabránila jen naprostá neschopnost zbytku německé branné moci... Takže spojenci vlastně zvítězili jen "o fous"...
Byla mi nabídnuta k přečtení další kniha od tohoto autora, ale raději jsem odmítl... A nebo ten člověk napsal přece jen něco solidního?
curahee 17.2.2004 00:09 - č. 473
curahee Doporucuji knihu "Vrah z moci uredni".Hlavni hrdina je prsl.SAS a spolu se svym 3clenym tymem na sklonku valky chyta po zapadni evrope nac.zlocince mensiho formatu.Po jejich dopadeni,nabidnuti Playersky a hovezi konzervy nasleduje kulka do temene(nadhera)a to vse se souhlasem vyssich mist.Autor za vydani teto knihy prisel o britsky duchod,obcas to zavani fikci,ale vyborne se to cte.
Dzin 17.2.2004 00:08 - č. 472
Dzin Ne jenom o SS. Treba ted si ctu "Vyska utoku 4000 metru" a musim rici, ze autor je uplny ..... Dosadte si sami nejhorsi nadavku, jakou znate.
Proc se jenom u nas vydavaji takove braky a kvalitni literatura lezi ladem a stale ceka na uvedeni na nas trh?
curahee 17.2.2004 00:01 - č. 471
curahee WOLF33 napsal(a) v č. 467: "tato kniha je vrcholne nevyvazena je PLNA chyb a matoucich informaci.pro clovek veci neznaleho je neobycejne zavadejici"

Myslim,ze jeste horsi knihy o WSS jsou od Gordona Williamsona(nemynim tim historicke veci).Jeho knizky jsou tezce pronemecky,je to pouha glorifikace SS,je to ostrovan,tudiz okupaci zna jen z vypraveni.
Dzin 16.2.2004 23:13 - č. 470
Dzin Radek H: Par informaci se tam najde, ale je to vylozene psano z pohledu Luftwaffe. A navic to neni ani nejak podrobne. Onehdy jsem v tom hledal neco blize o uderech Nemcu na Baltske lodstvo a krome par povsednich radku jsem tam nesal zhola nic. A to ma mapovat vyvoj konfliktu. Proste presne, jako pise Hartmann a egli.
Hartmann 16.2.2004 23:03 - č. 469
Hartmann Co se vám nelíbí na Kříži proti hvězdě?

Tak skvěle vyvážené dílo, 80% knížky líčí jak hákoši vítězí a pak se najednou na pár stránkách dostanou Rusové do Berlína :))
Že to radši nepojmenovali Kříž drtí hvězdu....
Radek H. 16.2.2004 21:36 - č. 468
egli napsal(a) v č. 466: " Jestli myslíš Kříž proti hvězdě od Franze Kurowského, tak tomu se obloukem vyhni. Před pár dny jsem si to koupil v Levných knihách asi za 69,- a i toho lituju..."

Právě ty levný knihy sem měl na mysli. Je tam aspoň o pilotech z VVS nějak trochu podrobně?
WOLF33 16.2.2004 17:04 - č. 467
VAROVANI!!! knizka od Butlera o waffen ss "cerny andele"...

tato kniha je vrcholne nevyvazena je PLNA chyb a matoucich informaci.pro clovek veci neznaleho je neobycejne zavadejici.knihu jsem docetl a odhodil. je zverstvo neco takoveho napsat a tvarit se jako fundovany odbornik. i prese vsechno se tam par zajimavych drbu najde.tahle knizka je ostuda me knihovny a musel jsem primo do ni napsat komentar kdybych to nahodou nekomu pujcoval aby si nemyslel co jsem za debila ze ctu takovy kraviny.ende
egli 16.2.2004 15:10 - č. 466
egli Radek H.: Jestli myslíš Kříž proti hvězdě od Franze Kurowského, tak tomu se obloukem vyhni. Před pár dny jsem si to koupil v Levných knihách asi za 69,- a i toho lituju...
Kralik 16.2.2004 14:58 - č. 465
Kralik díky, výkresů je teda škoda, ale stejně si ji asi pořídím.
Tom 16.2.2004 14:55 - č. 464
Tom Jestli je to ta knížka od Barreta Tillmana, tak jo. Jinou od SK jsem zatím neviděl. Je to spíš o nasazení, techniky nebo výkresů tam najdeš pomálu, ale o takové detaily Ti asi nejde.
Kralik 16.2.2004 14:43 - č. 463
Kralik Stojí monografie Hellcatu od světa křídel za to, abych si ji pořídil?
Jossif 15.2.2004 21:11 - č. 462
Teraz som si kúpil knihu

Válka ve Středomoří 1940 - 1943 od Bernard Ireland.

Je to dosť dobrá kniha, vrele doporučujem.
Nibor 15.2.2004 15:31 - č. 461
Nibor A jestli začne vycházet "Albion" znovu, nastane mi těžké dilema - Rajlich možná další sérii aktualizuje, za ta léta musel shromáždit spoustu nových poznatků - , jestli to přece jenom nekoupit znova. Doufejme, že místní lidová knihovna nezaváhá a nakoupí, přece jenom cca 800 Kč. není sranda za "pouhou" aktualizaci. dodnes si pamatuju ten šok, když vidouce první díl, nezaváhal jsem ani na okamžik (o koupi takovéto zásadní práce se přece neuvažuje, to je automatické), nonšalantně požádal prodavače o cenu a málem jsem upadl do mdlob, když jsem byl obeznámen s cifrou 849 Kč (Před pěti lety to přece jen zas tak obvyklé nebylo). Ale zachoval jsem glanc a nerozmyslel si to .
Nibor 15.2.2004 15:22 - č. 460
Nibor Bart S. napsal(a) v č. 457: "Nevíš kdy vyjde 6. díl?"

Zřejmě jako obvykle před Vánoci - děsně mě štve čekat celej rok na nový díl. V minulých letech sice občas probleskla zpráva, že díl, co je na řadě, bude vydán už v půlce roku, ale nikdy se to nesplnilo. Ale je to samozřejmě pochopitelné - taková faktografie chce čas.
2661-2680 z 3074
Po