Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
BRUNNER napsal v č. 813: Počkej,až si přečteš i ostatní díly,slabší je snad jen ten poslední.I když pít s ruskýma pěšákama uvařenou vodku s ešusu,musí být zážitek ! "Aj pán Burgett je dobrý" |
|
|
|
BRUNNER: Po prečítaní prvých strán knihy Fallen Eagle musím konštatovať, že ide o veľmi dobré dielo. Pán Cross to píše veľmi čtivým a zaujimavým štýlom. | |
|
|
Dzin:Co říkáš na vydání kozáckého stanu? | |
|
|
Lipton: Detailně ne, je tam o tom leda všeobecné pojednání. | |
|
|
Je to o působení veškerých kozáckých vojsk pod Němci. | |
|
|
Dzin: Mám dotaz. Nachádzajú sa v Auského knihe detaily o bojoch 570. kozáckeho práporu v Normandii? | |
|
|
curahee: (804) Mám radost, že nejsem sám, kdo sdílí podobný názor. | |
|
|
Lipton napsal v č. 805: To máš úplnú pravdu. Kníh opisujúcich rovnaké udalosti z rovnakých zdrojov sú mraky. Ja som už prestal kupovať (teda skoro). "Kníh, ktoré popisujú jednu konkrétnú udalosť je u nás vydaných veľmi málo, čo je dosť škoda." |
|
|
|
Pbradler napsal: Na druhú stranu ani knihy nie sú vždy zaručeným zdrojom informácií. Ako tak občas listujem v knihách dostupných v našich kníhkupectvách, odhadol by som kvalitu tak na 1 %.
Mňa skôr hnevá aké knihy to u nás vychádzajú: Všeljaké kroniky a diela, ktoré sa zaoberajú vojnou ako celkom. Kníh, ktoré popisujú jednu konkrétnú udalosť je u nás vydaných veľmi málo, čo je dosť škoda. |
|
|
|
Dzin:Přesně tak,tento názor zastávám u více knih od Auského,je zastáncem veškerých ruských vojsk pod něměckým velením.Tyto vojáky stylizuje do pozic až skoro mučednických. | |
|
|
Dočetl jsem právě knihu "Kozáctvo" od Stanislava Auského. Na jednu stranu je docela zajímavá s množstvím faktů a popisů ohledně vystoupení Kozáků za WW2 na straně německa, na druhé je ale člověk získá názor, že si autor hraje na advokáta kozáků (a nejen jich) a snaží se vše ukazovat v těch nejlepších barvách. V knize se také vyskytuje docela dost slabých stránek. Celkově jsem si řikal, že je to takový průměr. | |
|
|
BRUNNER: Povedz mi niečo viacej o tej knihe Pád orlice. Je to písané z pohľadu autora, ktorý dané udalosti zažil? | |
|
|
toLipton:Určitě si vymýšlel,co promluvil to perla.Takovejchle keců tam od něj bylo víc. | |
|
|
curahee napsal v č. 798: Ne, je to opravdu zajímavá kniha. Je to o mladejch klucích z nejen Čech, který bojujou za Německo. "Opravdu "vyčerpávající"recenze !" |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 796: Opravdu "vyčerpávající"recenze ! "Určitě tě to osloví!" |
|
|
|
currahee: Díky | |
|
|
curahee napsal v č. 781: Určitě tě to osloví! "Je to čtivý?Žádnej proněmeckej škvár?Něco nového co tě osloví z WW2?" |
|
|
|
Ne Curahee,to jsem já,ale Currahee! | |
|
|
V Burggetovi je zajímavá příhoda na konci války s příslušníkem allgemaine SS,kdy ho Američani zbijí a hodí z lávky do vody.On si myslel,že by s ním mohli bojovat proti bolševizmu ! | |
|
|
Lipton: Ja jsem tu knihu četl tak před rokem a hodně mě už z toho povypadalo. Ale nejlepší byla ta kapitola, kdy seskakovali nad Normandii ( bohužel knihu nemam u sebe, takže nevím, jak se kapitola jmenuje. Snad Curahee ?? ) |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii