Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Lipton napsal v č. 789: Jak pro koho ! "Žiadna z tých udalostí nebola dobrá" |
|
|
|
FUJ06: V pohode. V Bratrstve... mi tuhla krv v žilách keď som čítal o tom ako sa Trapanzo s Christensonom snažili zajať toho esesáka (strana 222) alebo tá udalosť v Noville, kde Liebgott s Hallom zajali šesť Nemcov v jeden stodole (strana 245 - 246). | |
|
|
Lipton: Pardon, ja jsem si to spletl s knihou od Ambrose ( jistě znáš, Bratrstvo neohrožených ) Já mam celkem chudou knihovnu | |
|
|
curahee napsal v č. 787: "A skalpování bylo taky dobrý" Žiadna z tých udalostí nebola dobrá.
FUJ06 napsal v č. 788: Ty si tie knihy tiež čítal? "Burgett to vypravuje celkem věrohodně. Snad je to pravda, ale já u taky věřím " |
|
|
|
Burgett to vypravuje celkem věrohodně. Snad je to pravda, ale já u taky věřím | |
|
|
A skalpování bylo taky dobrý,nebo spíš chuť na něj ?! | |
|
|
Currahee: A čo tí dvaja výsadkári v Opheusdene: jeden hral na klavíri a druhý čakal pri dverách. Podrezal krk najmenej 12 Nemcom. I keď Burgett túto príhodu nezažil a vyprával mu ju jeden Holandský civilista - som si istý, že sa stala. | |
|
|
Lipton:ad.ustřelené hodinky,pochopitelně s rukou,výsadkář sedící u stromu s cigaretou v ustech,samozřejmě mrtvý atd. | |
|
|
curahee napsal v č. 783: Pridávam sa ku currahemu. Len jedno upozornenie: Pri niektorých častiach v Burgettových knihách sa ti môže spraviť zle v žalúdku - píše totiž veľmi otvorene a žiadnu z prežitých udalostí nijako neprikrášluje ani nezjednodušuje. Dodnes mám v živej pamäti niektoré scény, ktoré sa im naskytli v Angoville-au-Plain a situáciu po bitke v Bois Jacques. "Brunner:Velmi doporučuji,válka očima 18letýho americkýho výsadkáře,lahůdka!" |
|
|
|
Lipton napsal v č. 782: Brunner:Velmi doporučuji,válka očima 18letýho americkýho výsadkáře,lahůdka! "Donald R. Burgett: Currahee! Donald R. Burgett: Cesta do Arnhemu Donald R. Burgett: Sedm cest do pekla Donald R. Burgett: V říši zla" |
|
|
|
Ponuka kníh pre BRUNNERA: Stephen E. Ambrose: Bratrstvo neohrožených Donald R. Burgett: Currahee! Donald R. Burgett: Cesta do Arnhemu Donald R. Burgett: Sedm cest do pekla Donald R. Burgett: V říši zla Kolektív autorov: Kronika druhej svetovej vojny John Keegan: Druhá světová válka John MacDonald: Veľké bitky druhej svetovej vojny Phillipe Charbonnier: Spojeneckí vojaci v druhej svetovej vojne Jean De Lagarde: Nemeckí vojaci v druhej svetovej vojne Erich Maria Remarque: Čas žiť, čas zabíjať Erich Maria Remarque: Cesta späť Chris McNab: Neměčtí výsadkáři Určite si počul aj o iných, ktoré som spomínal (Tankové bitvy..., Battle of Hurtgen Forest a iné) - tie bohužiaľ patria môjmu bratovi. |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 780: Je to čtivý?Žádnej proněmeckej škvár?Něco nového co tě osloví z WW2? "Jaké informace by jsi chtěl" |
|
|
|
Honda napsal v č. 779: Já ji mam!!! Jaké informace by jsi chtěl? "Pod hákovým křížem" |
|
|
|
Nakladatelství Svojka Pod hákovým křížem 80-7237-763-9 Tato knížka přináší trochu jiný pohled na válku, než na jaký jsme byli v německé memoárové literatuře zvyklí. Je to pohled očima českých Němců, kteří ještě jako nedospělí mladící byli vrženi do víru války, aniž měli možnost o svém osudu rozhodovat. Autor celou válku sloužil jako voják wehrmachtu, profesí telefonista u 14. tankové divize 6. armády. V knize popisuje některé válečné epizody. MÁTE S NĚKDO S TOUTO KNIHOU ZKUŠENOSTI? prosím info. |
|
|
|
toKrálík:Někdo ji tu proklínal,ale já jsem s ní byl spokojen,"Černí andělé" od Ruperta Butlera. | |
|
|
Tom: ale dá se,akorát to pak nezní přescědčivě a nepoznáš co je tam napsaný špatně a co dobře | |
|
|
Tom: Hoh bych se pokusit. Ale musel bys mě doporučut nějakou dobrou knihu o SS abych měl co srovnávat. | |
|
|
Kralik (767) : Dík za odkzaz. Vzhledem k tomu, že knihu o 1., 2., 3. i 12. SS už vydali očekávám, že to bude takový mišmaš z těchto knih doplněný "možná" nějakými "zaručeně novými" fotografiemi. | |
|
|
Dzin: mám trochu jiný názor na jednotky SS než ty nebo DuGalle..resp. přesněji řečeno nehážu všechny do jednoho pytle, ale s těma knihama souhlasim. Text je o ničem...někdy aspoň ty fotky za něco stojí. | |
|
|
Brunner:Tak s nimi chci seznámit ! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii