Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Ondra US napsal v č. 953: Mám ji snad půl roku,nevím přesně cca.500kč. "Chci se zeptat, jestli někdo má knihu NĚMECKÉ INSIGNIE a kolik za ni dal, díky" |
|
|
|
Ondra US: Tiež ju mám. Poslúži ako dobrý prehľad (takmer) všetkých udalostí vo WW2, ale ak čakáš niečo viac, neoplatí sa do nej investovať. To isté platí aj o Kronike ľudstva a Kronike 20. storočia. |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 924: Samo za sebe hovoří to,že sám autor je Žid.Ovšem,ke svému národu je velmi sebekritický,za vydání této knihy byl židovskými představiteli dosti odsouzen... "Mno dost som čumel,že také niečo vôbec existovalo.Myslím,že koncentráky postavené židmi by boli pre mnohých prekvapením..." |
|
|
|
Ondra US napsal v č. 906: "Dnes jsem vyděl knihu: Kronika WWII. Chci se zeptat, jestli ji tu někdo má a jestli stojí zato. Vypadala celkem slušně. Cena cca 1300 Kč." Mám ju. Záleží na tom, že čo od nej očakávaš. Na rýchle zorientovanie a prehľad je dobrá. Dozvedel som sa tam aj veci, ktoré som (vzhľadom na svoje užšie záujmy) nevedel. Ak zase hľadáš niečo konkrétne a podrobné, tak to nebude dobrá investícia. Osobne oceňujem doplnky z čs. vojenských dejín, ktoré navyše spracovali českí a slovenskí odborníci (napr. J. Hrbek alebo F. Czéfalvay). Naopak mrzí ma, že boli z pôvodného textu vypustené niektoré pasáže týkajúce sa podrobnejšie Nemecka (ale to len práve kvôli tým mojím záujmom). Kronika je navyše doplnená o niekoľko kapitol týkajúcich sa používanej výzbroje, výstroje a uniforiem, ktoré však majú (po zbežnom prejdení) značne kolísavú kvalitu. Mimochodom, ja som ju kúpil za cca. 1200 Sk . |
|
|
|
Dzin napsala v č. 908:
"Hofi: (905) Prakticky nic konkrétního. Je to spíše jen tak povšedně o období kolem Bitvy o Berlín. Hlavně jsou tam různé rozhovory, které vedl a různé myšlenky, co ho napadali."
BRUNNER napsal v č. 911: "Hlavne Heinriciho telefonáty s generálnym štábom sú dobré" Dzin + BRUNNER: Vďaka. BRUNNER: Tá kniha je Tvoja? A vďaka za info z online okna. |
|
|
|
curahee, propřírodu, a co myslíš, že tu provozuji já? | |
|
|
Dzine,proboha,to byla ironie...nic víc! | |
|
|
curahee: (943) Já vím, takže nebyl generál a tudíž ho nemůžu řadit mezi generáli, kteří se vyjadřují o Hitlerovi... | |
|
|
To záleží jen na úhlu phledu... | |
|
|
Dzin:Ne ,byl to podplukovník,čili obersturmbannfuhrer. | |
|
|
curahee: (940) Skorzeny dosáhl za Hitlera generálské hodnosti? A i kdyby, píši "většina generálů", tedy ne všichni... | |
|
|
Dzin napsala v č. 939: Tak to si nemyslel Otto Skorzeny viz. jeho "Mé velitelské operace" . "a jediný, kdo za prohry mohl byl Hitler" |
|
|
|
BRUNNER: (935) Hitler ale zemřel, takže nemůžeme na sto procent vědět, jak to myslel. Ale jde třeba o to, že po válce si najednou většina německcýh generálů rozpoměla, že oni dělali vše dobře a jediný, kdo za prohry mohl byl Hitler. A v tomhle si i docela shodně přizvukují, takže kdyby jsme vycházeli jenom z jejich pamětí, tak by to nebylo asi to nejlepší. |
|
|
|
curahee napsal v č. 933: "A kde?" Co já vím? Já na německý fóra nechodím abych měl nějakýho toho fírera Horší však je když si někdo říká například Stallin, Hitler, dále pak Churchil apod. Tomu už říkám zvrhlost pojmenovávat se po významné osobnosti. Silně to zavání narcismem..... |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 935: Armáda duchů šla přece ze západu,a jde tam ještě teď... "kde je Wenckova "armáda" |
|
|
|
Hodnosti ve fórech jsou stejně dobré leda tak pro hajlující bukvice, aby se hošové mohli vzájemně předhánět s tím, že bukvice X je Standartenfuhrer zatímco bukvice Y jenom Untersturmfuhrer... | |
|
|
Enigma napsal v č. 932: A kde? "Ne. Tady ne" |
|
|
|
Ne. Tady ne! | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 930: To si s něčím pleteš, tady se řády a hodnosti nedávají... "Ty máž určite železný kríž za stručnosť" |
|
|
|
Brunner:Nevím jak si daleko,ale tyto lágry existovali od května45 do prosince 45,během této doby zlikvidovali vesměs polští židé na sto tisíc Němců.Je to kniha pro opravdu silné nervy! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii