Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
A kdyby byl pozorovatel někdo jako já, tak má odstřelovač skore 0 zabitých, protože bych vždy viděl jen to, že cíl byl zasažen, ale už bych nevěděl, že byl zabit. Tedy pokud by mi odstřelovač nepřinesl jeho hlavu. | |
|
|
curahee napsal v č. 1005: Tudíš máš asi pravdu. "Hofi:Ano,v článku píší,že pokud byl útok nebo nepřátelský útok,tak se zásahy NEPOTVRZOVALY! Tudíž..." |
|
|
|
Hofi:Ano,v článku píší,že pokud byl útok nebo nepřátelský útok,tak se zásahy NEPOTVRZOVALY! Tudíž... |
|
|
|
curahee napsal v č. 1003: To si netrúfam odhadnúť. "Hofi:Jistě,ale to potom ukazuje,že pokud nebyl nikdo přítomen,jsou čísla ještě vyšší..." |
|
|
|
Hofi:Jistě,ale to potom ukazuje,že pokud nebyl nikdo přítomen,jsou čísla ještě vyšší... | |
|
|
curahee (1000): Takže ako sa máš možnosť dočítať, tak v prípade týchto sniperov bol spravidla prítomný aj pozorovateľ. Doplním, že rozhovor je pravdepodobne prebratý z www.feldgrau.com , kde som sa s ním poprvýkrát stretol (samozrejme v angličtine). |
|
|
|
curahee: Snáď Ťa to zaujme: www.specnaz.cz/index.php?id_sekce=1000&i... |
|
|
|
Dugalle:Není možné,aby vždy sniper měl vedle sebe pozorovatele,obvykle byly odstřelovači osamoceni. | |
|
|
curahee napsal v č. 998: Sniper pracuje zároveň s pozorovatelem, takže už tu máš hned dva lidi, kteří velice pečlivě sledují svůj cíl... "Nevíte někdo jak se ověřovali počty u sniperů?" |
|
|
|
Lipton ad.(996):Odpovím také,reagoval bych uplně stejně,je to číslo,které jde dost těžko doložit! Nevíte někdo jak se ověřovali počty u sniperů? |
|
|
|
curahee napsal v č. 995: Jsou takové tabulky, onehdá jsem je viděl, ale absolutně si nevzpomenu kde. Jenom si pamatuju, že úspěšnost pěchoty je opravdu mizerná. Sorry. "Máš nějaké informace o těchto věcech,a tabulky s počty?" |
|
|
|
BRUNNER: A ako by si reagoval, ak by som sem uviedol knihu o nemeckom vojakovi, ktorý na východnom fronte zabil 240 Rusov? Rovnako? | |
|
|
DuGalle ad.(987):Máš nějaké informace o těchto věcech,a tabulky s počty? | |
|
|
John: (983) S té se člověk bohužel nedoví žádné přesnější a podrobnější informace. Pouze jakýsi povšední přehled. Jí bych ale potřeboval něco, kde se dá najít konkrétnější údaje o počtech, ztrátách, úspěších, akcích. | |
|
|
Kvalitní kniha o potrestání válečných zločinců vyšla tento rok. Nese název VÝSLECHY- NACISTICKÁ ELITA V ROCE 1945 V RUKOU SPOJENCŮ od Richarda Overyho. Co vy nato? Zajímá někoho historie v poválečné Evropě? | |
|
|
Lipton napsal v č. 989: To vidím, že to nechápeš. No zkus se zamyslet (já vím ) nad tím, jaká je účinnost pěchoty, jaká je účinnost sniperů a jaké jsou možnosti potvrzení zabití nepřátelského vojáka... "Osobne nechápem prečo by informácia o skóre 240 mala byť taká zarážajúca. Ináč, daný vojak sa volal Audie Murphy:" |
|
|
|
Celkem by mne zajímalo,kdo mu ty fricky počítal...? | |
|
|
Osobne nechápem prečo by informácia o skóre 240 mala byť taká zarážajúca. Ináč, daný vojak sa volal Audie Murphy: www.kontakt-knihy.cz/index.php?cat=66 | |
|
|
DG:Tuto knihu jsem držel v rukou v knihkupectví,a zíral jsem na to jak tele,vydal to knižní klub taková utlá knížečka v zeleným obalu.Popis uváděl věci jak z Hollywoodskýho trháku,fakt nevím co si mám o tom myslet... | |
|
|
Lipton napsal v č. 986: John Rambo, aneb co to zase kvákáš? Tolik zásahů nemají ani nejlepší snipeři... "Zatiaľ som ju nečítal; je to životopis jedného amerického vojaka, ktorý počas svojho pôsobenia v Európe zabil 240 (!) Nemcov." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii