Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Aj ja som si ich vybral podľa obsahu. Ale stále sa mi zdá podivné, že český vydavateľ dal na obal knihy, ktorá sa zaoberá americkými jednotkami nemeckého odstreľovača! Plus tí radikáli... to je fuk, kašlime na to. :o) |
|
|
|
Kdybych vybíral knihy podle toho, jestli na obalce je, nebo není nějaký skopčák, tak bych přišel o mnoho !! | |
|
|
FUJ06: Většinou člověk, který kupuje knihy o 2ww nakupuje podle obsahu knihy a ne podle obalu...
To je pravda, ale ja poznám veľa radikálnych jedincov, ktorí chytia knihu, uvidia na obale esesáka a ihneď ju - so slovami z príspevku 1048 - vrátia naspäť do regálu |
|
|
|
Lipton napsal v č. 1048: Většinou člověk, který kupuje knihy o 2ww nakupuje podle obsahu knihy a ne podle obalu Ale taky bych tam dal jinačí obal !! Cokoliv, jenom ne Montyho !! "Veľa ľudí, ktorým sa tieto diela dostanú do rúk v kníhkupectve určite pohľad na obal a myšlienka To je další proněmecký škvár odradí od kúpy - čo je smutné, pretože čo do informácií a jednotlivých príloh ide o veľmi kvalitné publikácie!" |
|
|
|
Chlapi, všimli ste si jednú zvláštnosť na knihách o WW2 vydaných vydavateľstvom Jota Military? Na obale mnohých z nich sú nemeckí vojaci, ktorý tam nemajú čo hľadať, nakoľko: 1. Na obaloch pôvodných vydaní - napr. kníh Pekelná Dálnice, Arnhem a Bastogne 1944 sú spojeneckí vojaci 2. Naviac, dané knihy popisujú bojové akcie spojeneckých jednotiek. Na obale Pekelnej dálnice je nemecký odstreľovač, pričom kniha sa venuje 101. výsadkovej divízií a britskému XXX. zboru. No nie je to blbosť? Veľa ľudí, ktorým sa tieto diela dostanú do rúk v kníhkupectve určite pohľad na obal a myšlienka To je další proněmecký škvár odradí od kúpy - čo je smutné, pretože čo do informácií a jednotlivých príloh ide o veľmi kvalitné publikácie! |
|
|
|
Lipton: (1044) Samozřejmě, záleželo na každém jednom. U běžných pěšáků se to asi moc nvidělo, ale u odstřelovačů by to mohlo být tak, uvážíme-li, že odstřelovači jsou vzásadě braní jako individuality (obdobně jako stihači, kterí se takto za sestřely honily docela často), než masa vojska. | |
|
|
Brunner:Co P.W.Stahl,líbí? | |
|
|
Dzin: Prejavovanie snahy po úspechoch záležalo na priaznivosti bojových podmienok. Myslím, že (napríklad) takému diverzantovi z Merrillovho komanda v Barme bolo úplne jedno, zda-li zabil 15 alebo 20 Japončíkov. |
|
|
|
Lipton: (1037) Měl jsem na mysli jejich obecnou výraznou individualitu (nejvíce je to patrné u Američanů) a z toho plynoucí snahu po osobních úspěších. Tohle je docela známá věc a vedla třeba k tomu, že se na West Pointu začalo praktikovat, že každý student musí být aktivní hráč v nějakém kolektivním sportu, aby se v něm co nejvíce posílilo týmové vědomí. | |
|
|
Dneska se mi zadařil úlovek. Knihu Vojenské dějiny (2.díl) od Ernesta a Trevora Dupuye jsem v knihkupectví ve Znojmě koupil za 150 kč ( 1630 stránek - běžná cena 695 kč). | |
|
|
OndraUS:Není to beletrie?Zase nějakej škvár... | |
|
|
Ondra US: Autor, vydavateľstvo, rok vydania, prípadne krátky popis? | |
|
|
Mimochodom páni, práve som si zakúpil v minulosti spomínanú knihu Charlesa Whitinga Americký hrdina, takže dúfam, že vám budem môcť (po jej prečítaní) zodpovedať otázku o "240 nereálných fricech". | |
|
|
Dzin (1029): Špecifikuj. Čo presne vieš o mentalite západných vojakov? | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1034: Ne, že jsem rád, že bude pořádné čtení "A co jsi čekal, to je všude, je to stejný jako Babička (tu musíš číst taky všude) A proč tak valíš oči, co je na tom divného?" |
|
|
|
čet.Hrad: Němou jsme jako povinou absolvovali taky, ale Babička nám nebyla dopřána. | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 1032: A co jsi čekal, to je všude, je to stejný jako Babička (tu musíš číst taky všude) A proč tak valíš oči, co je na tom divného? "Ty jo, uplně jsem hleděl, když jsem uviděl jako povinou četbu němé barikády " |
|
|
|
Né spíš Němou Barikádu od Drdy? | |
|
|
Ty jo, uplně jsem hleděl, když jsem uviděl jako povinou četbu němé barikády | |
|
|
Jestli je někdo tady z Prahy a vlastní Sloužím vlasti od Ivana N. Kožeduba,tak ať se ozve sem,nebo icq-290965885,pokud by chtěl půjčit,nebo jestli víte že je v nějakém obchodě,ale to asi mailto:těž[email protected] |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii