Nejlepší tank začátku války
|
|
---|---|
To Algernon : Myslel jsem to asi takto: VT 600C SHADOW obsah 583ccm 150km/h 0-100 8s. XL 600V TRANSALP obsah 583ccm 168km/h 0-100 5,5s Musím tedy přiznat,že mají rozdíl i v karburátoru a ne jen převod. A nebo taky takto 141: "(KV-1 má cirka 9,29 kW na 1 t hmotnosti, a KV-1S 10,38 kW/t). Čili použili novou převodovku (máte někdo pro KV-1 a KV-1S údaje převodovce a stálém převodu..?) a asi taky těžší stálý převod — který ovšem akorát (při zařazeném nejvyšším převodu) zvýšil rychlost na silnici, a zhoršil akceleraci i stoupavost tanku." |
|
|
|
Béďa-máš pravdu ,nechávám...a ještě nějakou dobu nechám ,protože vše ještě není podle mých představ,navíc jsem se rozhodl,že se neomezím pouze na rusy a němce a přidám taky Amíky a VB,což znamená další poměrně úmorné výpočty navíc. Jestli vám tím vytřu zrak to opravdu netuším,ale jsem zvědav na vaše protiargumenty(proto se snažím aby srovnání byla co nejobjektivnější,což logicky zdržuje).Samozřejmostí je že až to budu mít hotové dám vědět. Mimochodem nevíš o nějaké knize od Tebou zmiňovaných autorů v češtině(nejlépe o Ruských těžkých tancích)? |
|
|
|
to Algernon-K-1S nárůst rychlosti oproti K-1 není tabulkově nijak velký, ale co jsem četl(osprey-Zaloga, Magnuski) tak zde byl velký nárůst reálmných hodnot, a to pravě díky nové převodovce, u K-1 byla max. rychlost dosahovaná ve službě daleko za tabulkovými údaji, zatímco K-1S jich měl dosahovat reálně. To je podle mě asi meritum věci, jinak samozřejmě bojovou hodnotu eska zvyšovalo i účelnější rozmístění posádky a vel.věžička. to Pet-sliboval jsi že nám tady vytřeš zrak něčím novím, ale stále si to nechácváš pro sebe... |
|
|
|
Algernon: Pokiaľ viem,tak 2000ot/min. | |
|
|
Aha, dík | |
|
|
Landsverk vs Karlstad Ačkoliv rozílů bylo mnohem více, mně přijde Káčko rozpoznatelné podle hranaté velitelské kopule, zatímco eLko jí má zakulacenou... |
|
|
|
To bude asi ono - jak jsi rozezná od sebe vezre K a L? | |
|
|
Dle mého názoru se jedná o Stridsvagn m/40K... | |
|
|
Když už jste u těch švédských strojů - tahle mašinka je focená ve Švédsku, co to je? hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/stank2.jpg hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/stank1.jpg |
|
|
|
A k tomu Stridsvagn m/41 je vlastne LT-38 dodany v marci 1940 (brezen) do svedska v pocte nejakych 90 kuskov!!! | |
|
|
To Jossif: Hej? LT-38 50mm a kde? to bol snad jedine vrtanie valca, nie? Pz-38G mal spredu 50mm, LT-38 mal spredu 25mm a LT-38 bol vlastne tank vychadzajuci z prototypu TNHP a svedsky Stridsvagn m/40L bol zase TNH-Sv cize jeho starsi bracek. Preto si vyhlasil, ze LT-38 nie je dobry tank. Ak nemas sajn tak aspon prestuduj dostupne materialy nez zacnes diskutovat... |
|
|
|
to Jossif:je to mailer.fsu.edu./~akirk/tanks/ | |
|
|
nemetko: ja nehovorim že je to zly tank, povieš mi kde som to napísal? LT-38 (jaké Pz, to si ho tak nazvali Nemci, pfuj) a keď sa kukneš na tie stránky, tak si porovnaj pancier. LT-38 = 50MM a tie švedske v rozmedzi 4-15 a jeden 24! | |
|
|
Jossif: Takze ty Pz38 nepovazujes za dobry tank? tak to si prvy! A to je len jeden z prikladov... | |
|
|
Béďa: tie stránky - bitte, please, ppppprosím Jas om okrem hentých iné dobré nenašiel. Hej a pomýlil si sa. Sherman so 7mm delom |
|
|
|
Béďa: už sa teším . | |
|
|
to Josiff: Až se dostanu do školy tak Ti napíšu adresy lepších staránek. | |
|
|
to Josiff: Měli také střední tanky, z hlavy nevím název, ale nebylo to tak špatné, 80mm pancíř 75mm kanon, řekl bych že nebyly horší než Sherman s 7mm kanonem. | |
|
|
nemetko: Švédi a kvalitné tanky??? Možno tak na roky 1919-1935 ale potom nie. Landsverk 10 mal 37mm delo, Landsverk 100 20mm delo, Stridsvagn m/21 mal len gulomet a Stridsvagn m40/L; K37mm delo.Ďalej mali niečo ako sovieti BA-10, 20 a 64 a to sa volalo Lynx. kto chce obrázky a ďalšie info tak: www.military.cz/panzer/ www.wwiivehicles.com |
|
|
|
Tiez sa mi zda, hlavne ak sa zohladni fakt, ze s B-1 mal problem aj nemecky 8.8 cm flak18... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Nejlepší tank začátku války