Sturmtiger: Tank?
|
|
---|---|
![]() |
No mne ST pride ako vylozene zbytocny monstrozny stroj bez akejkolvej sance na ucinne pouzitie v klasickych frontovych podmienkach a na boj v uliciach zase prilis ucinny, a teda nebezpecny aj pre vlastne jednotky... |
|
|
![]() |
nemetko : Moc odpovědí se asi nesejde, jelikož už jste to tady probrali dostatečně a odpůrců Sturmtigera je dost. Což potvrzuje i ten stav ankety. |
|
|
![]() |
Marek napsal(a) v č. 300 (komentare k anketam): "Mimochodem netušíte někdo proč v michalové anketě "Sturmtiger" má odpověď "blbost jako poleno" 94 hlasů a "nic moc" 61 hlasů ? To se vám tenhle stroj tak nelíbí ?" |
|
|
![]() |
Teoreticky mali byt veze vyzbrojene standardnymy lodnymi delami, takze vyrobene asi boli, len neboli osadene vo vezi... |
|
|
![]() |
Myslím, že ani nedošlo k vyrobení zbraní pro tento 1000 tunový kolos, byla plánována věž shodná s dělovými věžemi z kapesních bitevních lodí, ale kvůli lepší obsluze pouze dvoudělová (absence středního děla). A proti letadlům měl být opatřen 10 (nebo 20)?? 2cm protiletadlovými děly |
|
|
![]() |
Ja som cital, ze dalej ako s rysovacej dosky sa projekt nedostal, takze neviem... Dokonca ani neviem ci chceli pouzit diesel-elektricky pohon, alebo co aby to rozhybali, proste len planovali nejake spriahnute motory s ponorky... |
|
|
Nemetko:To bola nadsádzka.:) Kdesi som zahliadol,že tuším veža alebo plánovaná výzbroj SM1000 bola osadená niekde v Nórsku?????? |
|
|
|
![]() |
karaya: Vypocitana rychlost bola 40km/h, len by som chcel vidiet tu spojku :)))) Iste by to malo dieselelektricky pohon, a mohlo sa to pohybovat |
|
|
![]() |
Brano: Ty kokso a jak by to plavalo? Malo by to snad pasy z korku? Na plavanie potrebujes vytlak, a taky maly trup s tolkym pancierovanim ti ho neda, to chce aj trocha logiky... Inak malo ist o mobilne pevnosti pre atlanticky val... |
|
|
![]() |
brano: no, "jelo"![]() ![]() |
|
|
To by i jelo? ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Typicky komplex malych. Proste sa im pacia obrovske megalomanske veci a nedokazu sudne uvazovat o ich praktickosti. Staci sa kuknut na stalina, hitlera, brezneva... a zopar inych |
|
|
![]() |
brano: tobě se nelíbí pojízdná pevnost?![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
aj to je na achtung panzer a niegde som to tu spominal... |
|
|
Už len treba spomenúť SUPERMAUS 1000/1500 a bude toto megalokalibrové NIČ komplet.:) | |
|
|
![]() |
www.achtungpanzer.com/sel105.htm#bar |
|
|
![]() |
Inak myslim ze je aj na www.achtungpanzer.com ale nie som si isty... |
|
|
![]() |
Bol to vlastne Tiger I (alebo ausf E) ale mal velku odlievanu nadstavbu v ktorej sa mal nachadzat maziar raze 305mm mal sklonene celo miesto klasickeho stupnoviteho s tigera o jedno koleso na kazdej strane v podvozku naviac, ale stale iba povodny 650k (700k/3000ot) motor a mal byt tak pomaly ze by ho predbehol aj clen volksjager na bicykli ![]() |
|
|
![]() |
Jossif (139) O téhle zbrani se dočteš něco víc v knize "Obrněná technika 2" od I.Pejčocha. Je to věnováno samohybným dělum, polopásům, atd. |
|
|
Teraz som bol na www.panzerlexikon.de a dozvedel som sa zaujímavú vec. nemci plánovali nejaký Panzer Bär, podobný ako Sturmtiger. malo to 305mm ?delo?, pancierovanie od 80 do 130mm...... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Sturmtiger: Tank?